Πολιτικη & Οικονομια

Τα νούμερα της εβδομάδας | 26 Οκτωβρίου - 1 Νοεμβρίου 2023

54 ετών άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο ο Matthew Perry, ο Chandler από τα φιλαράκια

img_0317_1.jpg
Σταμάτης Ζαχαρός
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα νούμερα της εβδομάδας | 26 Οκτωβρίου - 1 Νοεμβρίου 2023
© Art Streiber/NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images via Getty Images

Τα νέα της εβδομάδας 26 Οκτωβρίου - 1 Νοεμβρίου 2023. O Σταμάτης Ζαχαρός αποτυπώνει την επικαιρότητα σε αριθμούς.

8.306 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας που ελέγχεται από τη Χαμάς. Εκτός από το Υπουργείο, ελέγχεται και η αξιοπιστία των στοιχείων μιας δικτατορίας.

1.400 Ισραηλινοί είχαν δολοφονηθεί από τους τρομοκράτες της Χαμάς μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του κράτους του Ισραήλ.

5.350 Ισραηλινοί είχαν τραυματιστεί από τους τρομοκράτες της Χαμάς.

239 άνθρωποι κρατούνταν όμηροι.

1 στους 3 από τους 20.000 πολίτες που έχουν τραυματιστεί στη Λωρίδα της Γάζας είναι παιδί, αναφέρει ο επικεφαλής της οργάνωσης Save the Children, κύριος Jason Lee. Την πληροφορία μεταφέρει το ασφαλές γραφείο του στην Ιερουσαλήμ. Για τα βρέφη και παιδιά που κρατούν ομήρους οι τρομοκράτες δεν είπε ούτε κουβέντα.

34 χρόνια συμπλήρωσε φέτος η κατάληψη Rote Flora στο Αμβούργο. Οι καταληψίες antifa ανήρτησαν πανό που γράφει «Απελευθερώστε τον κόσμο από τη Χαμάς».


64% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ τάσσονται ανοιχτά με την παλαιστινιακή πλευρά, σύμφωνα με δημοσκόπηση της about people για το Ινστιτούτο Eteron.

58,7% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τάσσονται ανοιχτά με την παλαιστινιακή πλευρά.

43,3% του συνόλου των ερωτηθέντων κρατά ουδέτερη στάση, το 28,5% συντάσσεται με την παλαιστινιακή πλευρά και το 22,1% με την Ισραηλινή.

42,3% κρατά ουδέτερη στάση στον Ρώσο-Ουκρανικό πόλεμο, 35,3% συντάσσεται με την Ουκρανία και 17,9% με την Ρωσία. Πάντα σύμφωνα με την ίδια μέτρηση.


49% των Ισραηλινών δεν επιθυμεί χερσαία εισβολή, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στη Μααρίβ. Το αντίστοιχο ποσοστό σε δημοσκόπηση στις 19 Οκτωβρίου ήταν 65%.

29% συμφωνεί με μια άμεση κλιμάκωση χερσαίων επιχειρήσεων.


44% των κατοίκων της Γάζας δηλώνει μηδενική εμπιστοσύνη στη Χαμάς σύμφωνα με δημοσκόπηση του Arab Barometer για λογαριασμό του περιοδικού Foreign Affairs.

23% δηλώνουν ότι έχουν χαμηλή εμπιστοσύνη.

29% μόνο των Παλαιστινίων δηλώνουν αρκετή ή μεγάλη εμπιστοσύνη προς τη Χαμάς. Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι οι τρομοκράτες  δεν τους αφήνουν να εκκενώσουν τη Βόρεια Γάζα και αντιθέτως τους χρησιμοποιούν ως ανθρώπινες ασπίδες.


2 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες δηλώνουν ετήσιο εισόδημα άνω των 9.100 ευρώ. Μιλάμε για γιατρούς, δικηγόρους, ηλεκτρολόγους και υδραυλικούς. Φτωχολογιά, για σένα κάθε μου τραγούδι.

10.920 ευρώ θα πρέπει να δηλώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, σύμφωνα με διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου που παρουσιάστηκε την Τρίτη στο υπουργικό συμβούλιο. Κάτι μου λέει ότι οι 8 στους 10 θα δηλώνουν ακριβώς το ίδιο ποσό.

50% μειωμένο θα είναι το τέλος επιτηδεύματος για όσους δηλώσουν ποσά μεγαλύτερα από 10.920. Προβλέπω μαζικές δηλώσεις στα 10.921 ευρώ. Λύσεις υπάρχουν.


3 νέα ελληνικά εστιατόρια κατάφεραν να μπουν στη λίστα Michelin Guide 2023. Πρόκειται για τα Herve, Tudor Hall (ξενοδοχείο King George) και Patio (ξενοδοχείο Margi).

8 ακόμη εστιατόρια διατήρησαν το αστέρι Michelin. Πρόκειται για τα Botrinis, Soil, Σπονδή, Varoulko Seaside, The Zillers, Pelagos (ξενοδοχείο Four Seasons Astir Palace), CTC και Hytra.

2 αστέρια Michelin έχει μόνο ένα εστιατόριο στην Ελλάδα. Πρόκειται για το Delta στο ΚΠΙΣΝ.


54 ετών άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο ο Matthew Perry, ο Chandler από τα φιλαράκια. Ο θάνατός του έγινε αφορμή για να αποδείξουν διάφοροι στα social media ότι δεν χρειάζεται αφορμή για να γίνει κανείς χυδαίος. Στο τέλος μάλωσαν και όλους όσους έβλεπαν «Φιλαράκια».

14 ετών άρχισε να πίνει αλκοόλ.

55 χάπια την ημέρα έπαιρνε πριν την ηλικία των 25 ετών.

15 φορές μπήκε σε κλινική αποτοξίνωσης, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.


100 χρόνια συμπληρώθηκαν την Κυριακή από την ίδρυση του νέου -κοσμικού- Τουρκικού Κράτους από τον «πατέρα» των Τούρκων, Κεμάλ Ατατούρκ. Με όσα κάνει ο Ερντογάν, είναι ίσως η μόνη περίσταση που ταιριάζει η -πολύπαθη- φράση του Γκάτσου «Καληνύχτα Κεμάλ».


2 στους 3 Ευρωπαίους δηλώνουν ότι σκοπεύουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό μέχρι το Πάσχα σύμφωνα με την Κομισιόν.

5η επιλογή είναι η Ελλάδα, πίσω από Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Γερμανία.


Verba Volant

Ιωάννα Τούνη

«Μπορεί να μπει ένα τέλος σε αυτή την τρέλα; Ή θα μας οδηγήσει το μίσος μας σε 4ο παγκόσμιο πόλεμο»;
Έχει δίκιο η influencer. Μιλάμε για τον Δ’ ΠΠ.  Σε όρους social media, ο Γ’ ΠΠ συνέβη όταν Κιμ και Κόρτνεϊ Καρντάσιαν καβγάδισαν με αφορμή τη συνεργασία της Κιμ με τους Dolce & Gabbana, γεγονός που η Κόρτνεϊ θεώρησε ότι επισκιάζει τον γάμο της. Μάλιστα τότε η Κόρτνεϊ της είχε πει: «Είσαι μάγισσα, σε μισώ». Μιλάμε για απίστευτη ωμότητα.

Στέλιος Κούλογλου

«Ο Τσίπρας δεν είναι σκακιστής, είναι ταβλαδόρος. Δεν είναι σκακιστής να θυσιάσει το κόμμα για να το ξαναπάρει πίσω. Δεν κάνει τέτοιου είδους κινήσεις. Κάνει κινήσεις που καμιά φορά του βγαίνουν, καμιά δεν του βγαίνουν, ανάλογα με το τι ζαριά θα ρίξει. Αυτός είναι ο Τσίπρας, πολύ καλός ταβλαδόρος».
(λεπτή παιδική φωνή) -Μαμά, μαμά, πού είναι ο μπαμπάς;
(γυναικεία φωνή) -Πού να ‘ναι, μωρό μου; Παίζει. Κι από νωρίς εστρώθηκε σε πράσινο τραπέζι.
(μπάσα φωνή) Πάλι ντόρτια ήφερα.

Νίκος Παπανδρέου

«Πιστεύω ότι είναι φρέσκος αέρας για το πολιτικό σύστημα. Το ότι τον κυνηγάνε τόσο τα social media δεν ξέρω αν φταίει ο ίδιος. Αφού είναι και από την Αμερική, το παίζει το παιχνίδι. Δεν του βγήκε, αλλά ο κατασπαραγμός που του γίνεται είναι too much. Δείτε αυτούς που τον κυνηγούν, δείτε τις φάτσες των ανθρώπων που δεν τον θέλουνε και αν αυτοί τραβάνε ψήφους».
Λίγο ρατσιστικό το σχόλιο για τις φάτσες  των «ομπρελαίων». Ωστόσο, μετά από τέτοια δήλωση, μπορεί κανείς να αναφωνήσει «ααααχ ανάσανα». Opos Ameriki.

Γιώργος Τσίπρας

«Μπορεί και να μην είναι τρομοκρατική οργάνωση η Χαμάς».
Ο εξάδελφος κρατά ψηλά τη σημαία της αριστεροσύνης εμμένοντας στις παλιές ιδεοληψίες που θέλουν να αλλάξουν οι νεοφερμένοι μισοφιλελέδες. Προτείνουμε και άλλες εμβληματικές φράσεις όπως: «Ο Κιμ μπορεί και να μην έχει κουμπί», «Ο Ιωσήφ μπορεί να μην ήταν σφαγέας», «Η Χεζμπολάχ μπορεί να έχει ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου» και «Ο Τζακ ο αντεροβγάλτης μπορεί να μην ήταν σίριαλ κίλερ».

Χρυσηίδα Δημουλίδου

«Ξαφνικίτιδα και ο Matthew Perry».
Επιτέλους, κυρία μου, μας ανοίξατε τα μάτια. Τι πιο ξαφνικό από το να πεθάνει ένας άνθρωπος που έπινε αλκοόλ από τα 14 και έπαιρνε 55 χάπια την ημέρα; Να δείτε που κάποια στιγμή θα μάθουμε ότι και ο Kurt Cobain λιοντάρι ήτανε, αλλά του είχανε κάνει μπόλι.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ