Δημοσκόπηση Prorata: Μπακογιάννης και Χαρδαλιάς κοντά σε εκλογή από τον α' γύρο
Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών
Τι δείχνει δημοσκόπηση της Prorata για Δήμο Αθηναίων και Περιφέρεια Αττικής
Δημοσκόπηση για την πρόθεση ψήφου στο Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά και με τη διαφορά μεταξύ των κομμάτων και τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών πραγματοποίησε η Prorata εκ μέρους του Attica.
Όσον αφορά στον Δήμο Αθηναίων, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων, ο Κώστας Μπακογιάννης έχει ισχυρό προβάδισμα με 38% έναντι 14,5% του Κώστα Ζαχαριάδη. Τρίτος με 9% έρχεται ο Χάρης Δούκας, ενώ από 8,5% συγκεντρώνουν ο Νίκος Σοφιανός και ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης. Στο 15,5 % ανέρχεται το ποσοστό των αναποφάσιστων.
Για τους αναποφάσιστους υπάρχει και ανάλυση για το τι ψήφισαν στις βουλευτικές εκλογές, με τους περισσότερους να δηλώνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Στην εκλογική κούρσα για την Περιφέρεια Αττικής, ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει ευρύ προβάδισμα με 40% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων. Ακολουθούν ο Γιάννης Σγουρός (13,5%) και ο Γιώργος Ιωακειμίδης (12%). Υψηλό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων (20%).
Οι περισσότεροι από τους αναποφάσιστους σε αυτή την περίπτωση δηλώνουν ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές.
Στις 19 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων, η ΝΔ προηγείται με 34,5%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 15,5%, 11,5 % είναι το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ, ενώ άνοδο (9,5%) εμφανίζει η εκλογική επιρροή του ΚΚΕ.
Ενισχυμένη εμφανίζεται και η Ελληνική Λύση (6%), ενώ Σπαρτιάτες, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας εμφανίζονται να κινούνται από 2 έως 3,5%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων ξεπερνά το 10%.
Δεν πείθει ο Στέφανος Κασσελάκης
Ακόμα, η δημοσκόπηση καταγράφει την εικόνα για τους πολιτικούς αρχηγούς, συμπεριλαμβάνοντας και τις πρώτες αξιολογήσεις της κοινής γνώμης για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Θετική γνώμη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκφράζει το 37% των ερωτηθέντων, δεύτερος είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 28%, ακολουθεί ο Κυριάκος Βελόπουλος με 22%, ενώ Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνουν τις θετικές γνώμες του 17%.
Στις αρνητικές γνώμες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκεται στο 43%.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.