- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Ανακατατάξεις» στον ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε ο διευθυντής της «Αυγής» Σπύρος Ραπανάκης
Είχε στηρίξει την Αχτσιόγλου
ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε ο διευθυντής της «Αυγής» Σπύρος Ραπανάκης - Είχε στηρίξει την Αχτσιόγλου
Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι πλέον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας μεγάλες ανακατατάξεις στο εσωτερικό του κόμματος και τους «προεδρικούς» να δείχνουν την έξοδο από το κόμμα σε όσους δεν συνταχθούν με τη νέα ηγεσία και τις επιταγές της.
Η εκλογή του κ. Κασσελάκη δεν άφησαν ανεπηρέαστη και την εφημερίδα «Αυγή» καθώς ο διευθυντής της, άμεσα προσκείμενης στο ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Ραπανάκη, υπέβαλε την παραίτησή του.
Η εφημερίδα «Αυγή» σήμερα, κυκλοφόρησε χωρίς διευθυντή στην ταυτότητά της, καθώς ο Σπύρος Ραπανάκης, που είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ Αχτσιόγλου, υπέβαλε την παραίτησή του.
Όπως μάλιστα αναφέρουν οι πληροφορίες, ο κ. Ραπανάκης είχε υποβάλει την παραίτησή του από την περασμένη Παρασκευή και το όνομά του αφαιρέθηκε σήμερα από την ταυτότητα της εφημερίδας.
Καβγάς Πολάκη-Ραπανάκη με επίκεντρο την Αχτσιόγλου
Τον περασμένο Ιούλιο, μέσω των social media είχε ξεσπάσει κόντρα ανάμεσα στον διευθυντή της «Αυγής», Σπύρο Ραπανάκη, και τον Παύλο Πολάκη, με αφορμή τα σχόλια του δεύτερου για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Αυτό που φαίνεται να ενόχλησε τον δημοσιογράφο ήταν οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε ο κ. Πολάκης στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ περί «καλλιστείων» και «όρων lifestyle».
«Ο Αλέξης ως πρόεδρος, ακόμη και με τους όρους life style που τείνουμε να αποδεχτούμε, ήταν περισσότερο από επαρκής. Αποδείχτηκε, όμως, ότι αυτό δεν ήταν αρκετό. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε τόσο κρίσιμη φάση, που διαδικασίες fast track με χαρακτηριστικά καλλιστείων ή με επικέντρωση σε επίπλαστα ψευδο-διλήμματα (Κέντρο ή Αριστερά;) δεν πρόκειται να τον ανατάξουν», είχε πει μεταξύ άλλων ο Παύλος Πολάκης, σε ένα σχόλιο που ερμηνεύθηκε ως αιχμή κατά της Έφης Αχτσιόγλου.
Eπιπλέον, εξέθεσε την πρόταση να γίνουν οι εκλογές για την επιλογή αρχηγού μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, λέγοντας τα εξής: «Αν πάμε σε μια λογική και μια fast track διαδικασία και με όρους life style που προσπαθούν να επιβάλουν μια σειρά από συστημικά Μέσα, τότε σε αυτή τη διαδικασία εγώ δεν έχω θέση».
Η ανάρτηση του διευθυντή της «Αυγής»
Ο διευθυντής της «Αυγής», Σπύρος Ραπανάκης, με ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε ότι αν δεν υπήρχε γυναίκα υποψήφια, δεν θα είχαν ακουστεί αυτοί οι χαρακτηρισμοί.
«Είμαι βέβαιος ότι αν δεν υπήρχε γυναίκα υποψήφια οι αθλιότητες περί καλλιστείων και διαδικασίων life style δεν θα ακούγονταν.
Την επόμενη μέρα δίνεται η ευκαιρία να μπουν ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές με το λούμπεν, τον σεξισμό και τις ψευτοπαλικαριές».
Είμαι βέβαιος ότι αν δεν υπήρχε γυναίκα υποψήφια οι αθλιότητες περί καλλιστείων και διαδικασίων life style δεν θα...
Posted by Σπύρος Ραπανάκης on Saturday, July 15, 2023
Οργισμένη απάντηση Πολάκη
Ο Παύλος Πολάκης έδωσε συνέχεια στην κόντρα, σχολιάζοντας κάτω από την ανάρτηση του διευθυντή της «Αυγής» σε έντονο ύφος.
Με βαριές κουβέντες, ο... αψύς Κρητικός είπε στον κ. Ραπανάκη μεταξύ άλλων ότι «μόνο για φτύσιμο είναι οι χαρακτηρισμοί σου».
Αναλυτικά, η απάντηση του κ. Πολάκη έχει ως εξής:
«Διευθυντή της Αυγής, αυτό άκουσες από την ομιλία μου;;; Τα αλλά δεν τα άκουσες; Η απλά δεν μπορείς να αρθρώσεις κιχ και ΤΟΛΜΑΣ να με λες λούμπεν!! Εσύ, εμένα!!!
Μόνο για φτύσιμο είναι οι χαρακτηρισμοί σου.
Πράγματι είναι καιρός να μπούνε κατακόκκινες γραμμές, στη δηθενιά, στη θολούρα, στον δικαιωματισμό του περιθωρίου, στα άκαπνα και ακίνδυνα κομ ιλ φω, ανασηκωμένα φρυδάκια που νομίζουν πως είναι ο ορισμός της αριστεράς».
Πρόβλημα και στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ
Προβλήματα υπάρχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, και στη σχέση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με τη νέα ηγετική ομάδα του κόμματος. Το Sputnik Festival 2023, το οποίο ήταν να διεξαχθεί από 29/9 έως 1/10, στο Άλσος Στρατού, ακυρώθηκε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς πληρώνω με IRIS, κάρτα και web banking
Στις 24 Μαρτίου η σχετική εισήγηση της Κεραμέως στο Υπουργικό Συμβούλιο
Θεραπεύουμε το σύμπτωμα, αλλά ενισχύουμε παθογένειες που χρόνια τώρα εμποδίζουν την ανάπτυξη υγιούς οικονομικής παιδείας στη χώρα.
Ποιοι έχουν έκπτωση έως 50%, για ποιους ιδιοκτήτες ο φόρος είναι μηδενικός
Συμμετοχή άνω των 150.000 πολιτών δείχνουν τα πρώτα στοιχεία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε τα μέλη για τη μαζική συμμετοχή στην ψηφοφορία ανάδειξης συνέδρων
«Θα μάθετε να σέβεστε τους θεσμούς», διαμηνύει ο υπουργός Υγείας
Έντονο ενδιαφέρον και αυξημένη συμμετοχή - Έως τις 19:00 ψηφίζουν τα μέλη του κόμματος
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Οι παρεμβάσεις στην αγορά και η συζήτηση για μικρούς πυρηνικούς αντιδραστήρες
Η τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε για πρώτη φορά στο αν απογοητεύτηκε που δεν προτάθηκε ξανά για το αξίωμα
Η κυβέρνηση εφαρμόζει μόνιμες φοροελαφρύνσεις για ιδιοκτήτες, μισθωτούς, οικογένειες και επαγγελματίες
Πόλεις-εργαστήρια της εθνικιστικής δεξιάς, ισλαμιστές υποψήφιοι και ο βαθύς ύπνος της γαλλικής κοινωνίας
Θα επιλέξει τον δρόμο της θεσμικής ευθύνης ή θα παρασυρθεί από τον πειρασμό της εύκολης αντιπολίτευσης;
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου
«Αναμένω τη δημόσια απολογία του μέσου και την άμεση απόσυρση του δημοσιεύματος» - Η ανάρτηση της κόρης του πρωθυπουργού
«Έπεσα από τα 108 στα 56 κιλά, χωρίς φάρμακα και ήταν πάρα πολύ δύσκολο»
Μια ύστατη ευκαιρία να σταλεί ένα σαφές πολιτικό μήνυμα στην ελληνική κοινωνία
Ξεκίνησε το Διεθνές Συνέδριο Πολιτιστικής Συνταγογράφησης στην Αθήνα
Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων και την 110 Πτέρυγα Μάχης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.