- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σε όλη την Ελλάδα ο θεσμός του «Προσωπικού Βοηθού για Άτομα με Αναπηρία»
Δείτε ποιους αφορά το πρόγραμμα
Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία: Σε όλη την Ελλάδα ο θεσμός - Ποιους αφορά το πρόγραμμα
«Ενισχύουμε τον θεσμό του προσωπικού βοηθού, επεκτείνοντάς τον σε όλη την Ελλάδα», τόνισε σήμερα η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της β' φάσης του προγράμματος «Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία», για κάθε περιφέρεια της χώρας, πλην της Αττικής.
Όπως προέκυψε από την ολοκλήρωση της β΄ φάσης, ωφελήθηκαν 1.250 άτομα (αντί για 1.000 όπως προβλεπόταν) χάρη στην αξιοποίηση διαθέσιμων πόρων του προγράμματος.
Υπενθυμίζεται ότι η α' φάση του πιλοτικού προγράμματος λειτουργεί ήδη στην Περιφέρεια Αττικής και τα νησιά της, συνεχίζοντας να καλύπτει τις ανάγκες των συμπολιτών μας με τελικό στόχο τους 1.000 ωφελούμενους.
Η επιλογή των δικαιούχων πραγματοποιήθηκε με τη διενέργεια ηλεκτρονικής κλήρωσης βάσει αλγορίθμου, εξασφαλίζοντας την ανωνυμία των αιτήσεων, την αντιπροσωπευτικότητα του δείγματος και το αδιάβλητο της διαδικασίας.
Το πρόγραμμα αφορά άτομα ηλικίας 16 έως 65 ετών, με συνολικό ποσοστό αναπηρίας ίσο ή μεγαλύτερο του 67%, που είναι σε ισχύ κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης.
Οι ωφελούμενοι του προγράμματος που κληρώθηκαν, ενημερώθηκαν, ενώ υπενθυμίζεται ότι ακολουθεί η διαδικασία αξιολόγησης των ωφελούμενων, η οποία πραγματοποιείται από ειδική διεπιστημονική επιτροπή.
Οι αξιολογήσεις πρόκειται να ξεκινήσουν το Νοέμβριο, κατόπιν επικοινωνίας της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.
Η κ. Ζαχαράκη δήλωσε ότι «συνεχίζουμε την εφαρμογή του προγράμματος "Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία" και 1.250 συμπολίτες μας τώρα και στην υπόλοιπη χώρα, θα έχουν τον δικό τους προσωπικό βοηθό, στηρίζοντας έτσι όλους όσοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».
Συμπλήρωσε δε, ότι «μένοντας πιστοί στις δεσμεύσεις μας, συνεχίζουμε την προσπάθεια έχοντας πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και των επιπτώσεων της πολυετούς κρίσης. Αυτό όμως δεν μας πτοεί από το να επιδιώκουμε την ισότιμη συμμετοχή κάθε πολίτη, χωρίς να αφήνουμε κανέναν πίσω, ώστε τα άτομα με αναπηρία να έχουν τον πλήρη έλεγχο των αποφάσεων για τη ζωή τους με στόχο την ανεξάρτητη διαβίωση στην κοινότητα».
Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, Πρόδρομος Πύρρος, δήλωσε ότι «το πιλοτικό πρόγραμμα του Προσωπικού Βοηθού έχει μεγάλη βαρύτητα για χιλιάδες συμπολίτες μας με αναπηρία και τις οικογένειες τους. Έχει σχεδιαστεί και εφαρμόζεται σταδιακά, με στόχο να αντιμετωπίσουμε διαρκείς προκλήσεις, να ενισχύσουμε την αυτονομία τους, τη συμμετοχή τους στην αγορά εργασίας και να συμβάλλουμε στην βελτίωση της καθημερινότητάς τους σε κάθε επίπεδο».
Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνολικού ύψους 41 εκατ. ευρώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η Νέα Αριστερά δεν κατάφερε να διαμορφώσει ένα σαφές πολιτικό στίγμα»
Δεν θυμάμαι τόσα στελέχη να τινάζουν στον αέρα τα κόμματά τους με αντάλλαγμα μια θέση σε ένα κόμμα στο οποίο για τους περισσότερους ο ρόλος τους θα είναι αυτός των παιδιών για τα θελήματα
Το πρόγραμμα απασχόλησης επεκτείνεται για πρώτη φορά και στις Περιφέρειες
«Ανησυχία για πιθανή αλλαγή στρατηγικής της Χαμάς» σημειώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Κυριαρχία των κινεζικών πλατφορμών χαμηλού κόστους - Επιβολή τέλους από τον Ιούλιο
«Ο κ. Τσίπρας προσέρχεται στο πολιτικό σκηνικό με το σύνολο των πεπραγμένων του» σημείωσε
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας για την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας της περιοχής
Στο έκτο και τελευταίο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό»
Ενώ υπενθύμισε τη ρύθμιση για την προσωπική διαφορά που αφορά περισσότερους από 630.000 συνταξιούχους
«Τον μισθό μια χαρά τον εισέπραττε», δήλωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην κατάσταση ασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Στο 2ο Συνέδριο «Ελλάδα 2030», ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας
Αυξημένος ο αριθμός των πολιτών που επιλέγουν να κλείνουν ραντεβού μέσω του νέου συστήματος
Ο ΥΠΕΞ εξέφρασε τη διαρκή στήριξη της Ελλάδας προς το πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τα πρεσβυγενή πατριαρχεία
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκλείει το σενάριο του «μοναχικού λύκου» στην Κρήτη
Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου
Αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις
Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν φύγετε για διακοπές
Εμφανίζεται ως υπερπατριώτης αλλά στην πραγματικότητα η ζημιά που έχει κάνει στην πατρίδα προσπαθώντας να ικανοποιήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες ξεπερνάει κατά πολύ την οποιαδήποτε προσφορά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.