Πολιτικη & Οικονομια

Πίσω στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου η Εύα Καϊλή για πρώτη φορά μετά το Qatargate

Είχε πάρει έγκριση από τις αρχές Ιουνίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εύα Καϊλή: Επέστρεψε στo Ευρωκοινοβούλιο μετά το Qatargate
© European Parliament Multimedia Centre/Genevieve Engel

Εύα Καϊλή: Επέστρεψε στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου για πρώτη φορά μετά το Qatargate 

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επέστρεψε η η Εύα Καϊλή την Τετάρτη (13/9) μετά την αποφυλάκισή της για τη φερόμενη εμπλοκή της στο σκάνδαλο Qatargate.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής εθεάθη στην αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου να παρακολουθεί την ομιλία της εξόριστης Λευκορωσίδας ηγέτιδας της αντιπολίτευσης, Σβιατλάνα Τσικχανούσκαγια, η οποία κάλεσε τους Ευρωπαίους συμμάχους να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τον λαό της Λευκορωσίας στον αγώνα του για ελευθερία κόντρα στον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σημειώνεται πως το αίτημα της Εύας Καϊλή να επιστρέψει στις διεργασίες του Ευρωκοινοβουλίου είχε εγκριθεί από τις αρχές Ιουνίου.

Στις 25 Μαΐου οι βελγικές Αρχές είχαν αποφασίσει ότι η Ελληνίδα πολιτικός μπορεί να βγάλει και το ηλεκτρονικό βραχιολάκι επιτήρησης, αλλά με περιοριστικούς όρους. Η ευρωβουλευτής εκλήθη να επιστρέψει τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για την ηλεκτρονική επιτήρηση και να επιτρέψει την πρόσβαση στο σπίτι της σε μέλος του εθνικού κέντρου ηλεκτρονικής επιτήρησης για να απομακρύνει τον εν λόγω εξοπλισμό.

Επίσης, καλούνταν να διαμένει στην κατοικία της και να μην αλλάζει χώρο διαμονής χωρίς προηγουμένως να ειδοποιεί τον ανακριτή καθώς και να μην εγκαταλείπει τη βελγική χωρίς προηγούμενη γραπτή άδειά του.

Τη Δευτέρα 26 Ιουνίου, η ιταλική εφημερίδα La Repubblica είχε αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι η Εύα Καϊλή εθέαθη στους διαδρόμους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μαζί με τη δύο ετών κόρη της.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ