- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Έρχονται αλλαγές στο «Εξοικονομώ 2023» - Το ενδεχόμενο παράτασης
Θα ακολουθήσει το μοντέλο του επιδόματος θέρμανσης
Τι αλλάζει στα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Νέα δεδομένα στα πρότυπα του επιδόματος θέρμανσης
Στις 15 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία αιτήσεων για τα προγράμματα «Εξοικονομώ 2023» και «Εξοικονομώ-Ανακαινίζω για Νέους», με πολλούς να ζητούν να δοθεί παράταση.
Αν και από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν υπάρχει ακόμα κάποια σχετική ανακοίνωση, ο βουλευτής Δράμας του ΚΙΝΑΛ Αναστάσιος Νικολαΐδης κατέθεσε σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Θόδωρο Σκυλακάκη, αναδεικνύοντας παράλληλα και ζητήματα που δυσκόλεψαν επαγγλματίες και ιδιοκτήτες στην προετοιμασία τους για την υποβολή αίτησης στο «Εξοικονομώ 2023».
Έρχονται αλλαγές στα προγράμματα «Εξοικονομώ 2023» & «Εξοικονομώ-Ανακαινίζω για Νέους»
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN Greece, το ΥΠΕΝ εξετάζει τις αλλαγές που θα υιοθετηθούν στον επόμενο κύκλο των προγραμμάτων «Εξοικονομώ 2023» και «Εξοικονομώ-Ανακαινίζω για Νέους».
Το επικρατέστερο σενάριο είναι πως η χρηματοδότηση δεν θα καθορίζεται πλέον με βάση διευρυμένες γεωγραφικές ζώνες, αλλά με ειδικούς συντελεστές για κάθε περιοχή, στα πρότυπα του επιδόματος θέρμανσης.
Εξάλλου, ο ίδιος ο κ. Σκυλακάκης είχε δηλώσει: «Σταδιακά θα αλλάζουμε τα χαρακτηριστικά του Εξοικονομώ έτσι ώστε να αποκομίζουμε- από την εμπειρία που έχουμε και από τις ανάγκες που έχουμε- πληροφόρηση. Διότι έχουμε διάφορα πράγματα στο σύστημα της εξοικονόμησης. Το βασικό είναι ότι η εξοικονόμηση έχει τελείως διαφορετική οικονομική απόδοση στον Βορρά σε σχέση με τον Νότο. Και θα πρέπει τα εξοικονομώ να προσαρμόζονται αναλόγως».
«Εξοικονομώ-Επιχειρώ»
Μέσα στον μήνα αναμένεται να ξεκινήσει το «Εξοικονομώ-Επιχειρώ», ένα πρόγραμμα το οποίο στοχεύει στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων μεσαίων, μικρών και μικρών επιχειρήσεων από τους κλάδους του Τουρισμού, του Εμπορίου και των Υπηρεσιών.
Η δράση αποτελεί συνέχεια των προγραμμάτων Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον και Ηλέκτρα και αναμένεται να συμβάλει στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού αποθέματος της χώρας με προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ.
- Δείτε τις επιλέξιμες επεμβάσεις (κλικ εδώ)
Σύμφωνα με την προδημοσίευση του Οδηγού, τα ποσοστά ενίσχυσης των επενδυτικών σχεδίων για το σύνολο των επιλέξιμων δαπανών των επενδυτικών σχεδίων για τις μεσαίες επιχειρήσεις είναι 40%, ενώ για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις 50%.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι δήλωσε η υπουργός Εργασίας για τις συμβάσεις
Νέος γύρος άγριας αντιπαράθεσης ανάμεσα στον υπουργό Υγείας και την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας με φόντο τη συνάντηση στην Αθηναϊκή Λέσχη
Ο υπουργός απάντησε στην κριτική για τις υποθέσεις φορολογικής απάτης
Ένα πάγιο αίτημα των πολιτών της περιοχής
Σχεδόν 600.000 κάτοικοι απέχουν περισσότερα από 20 χιλιόμετρα από τράπεζα
Σε δύο δόσεις οι πληρωμές
Είπαν κάτι που δεν έχουν πει ξανά;
Πότε θα γίνει η πρώτη πληρωμή
Έφτασε τα 165,4 δισ. ευρώ - Αυξήθηκε η κατανάλωση, αρνητικό το ποσοστό αποταμίευσης
Τα νέα διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια
Διεύρυνση των εισοδηματικών ορίων κατά 2.000 ευρώ και ειδική μέριμνα για τις τρίτεκνες οικογένειες
Θερμές ευχαριστίες της Εκκλησίας στον πρωθυπουργό για τη συμφωνία με την Αίγυπτο και τα κειμήλια
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
Συνολικά 33 πρόσωπα εμπλέκονται στην υπόθεση
Οι δύο περιφέρειες που συγκεντρώνουν πάνω από τις μισές επενδυτικές προτάσεις
Χωρίς τέλος το ράλι στο πετρέλαιο
Η ώρα που μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
Στο επίκεντρο συνδεσιμότητα, ενέργεια και Patriot
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.