- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κοινωνικός Τουρισμός: Από τις 4 Σεπτεμβρίου η διανομή των αδιάθετων δελτίων
Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι
ΟΠΕΚΑ: Από τις 4 Σεπτεμβρίου αναδιανέμονται τα αδιάθετα δελτία των προγραμμάτων κοινωνικού - ιαματικού τουρισμού, εκδρομών και θεάτρου.
Από τη Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2023, στις 12:00 το μεσημέρι, αρχίζει η αναδιανομή των αδιάθετων δελτίων των προγραμμάτων κοινωνικού-ιαματικού τουρισμού, εκδρομών και θεάτρου, όπως ανακοίνωσαν το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).
Δικαιούχοι στην αναδιανομή των αδιάθετων δελτίων των προγραμμάτων κοινωνικού, ιαματικού τουρισμού-εκδρομών και θεάτρου είναι:
- Όλοι όσοι κληρώθηκαν και δεν παρέλαβαν τα δελτία τους, μέχρι και τις 30/8/2023.
- Όλοι όσοι υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στα παραπάνω προγράμματα και δεν κληρώθηκαν.
Η αναδιανομή θα γίνει με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα ΚΕΠ.
Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι
Για τα προγράμματα κοινωνικού-ιαματικού τουρισμού και εκδρομικού τουρισμού σημαντικό ρόλο παίζουν η σειρά προτίμησης και η πρώτη επιλογή στην αίτηση συμμετοχής.
- Έτσι, αν κάποιος δικαιούχος είχε ως πρώτη επιλογή το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού, αλλά κληρώθηκε στο πρόγραμμα του εκδρομικού τουρισμού και δεν έχει εκτυπώσει το δελτίο του, μέχρι και τις 30/8/2023, επιτρέπεται να συμμετάσχει με σειρά προτεραιότητας στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού.
- Αν κάποιος δικαιούχος ως πρώτη επιλογή είχε το πρόγραμμα του ιαματικού τουρισμού και δεν κληρώθηκε σε κανένα τουριστικό πρόγραμμα ή κληρώθηκε στο πρόγραμμα του ιαματικού ή κοινωνικού ή εκδρομικού τουρισμού και δεν έχει εκτυπώσει, μέχρι και τις 30/8/2023 το δελτίο του, συμμετέχει με σειρά προτεραιότητας μόνο στο πρόγραμμα του ιαματικού τουρισμού.
Ωστόσο, σε περίπτωση εξαντλήσεως των δελτίων του ιαματικού τουρισμού, θα μπορεί και αυτός να συμμετέχει στον κοινωνικό τουρισμό, αν και εφόσον το είχε επιλέξει στην αίτηση συμμετοχής του.
- Αντιθέτως, αν κάποιος δήλωσε στην αίτηση συμμετοχής ως πρώτη προτίμησή του το εκδρομικό πρόγραμμα και κληρώθηκε σε αυτό, ανεξαρτήτως αν έχει εκτυπώσει ή όχι το δελτίο του, δεν μπορεί να συμμετάσχει με σειρά προτεραιότητας σε κανένα άλλο πρόγραμμα, εκτός εκείνου του εκδρομικού προγράμματος.
Για να παραλάβουν οι δικαιούχοι τα αδιάθετα δελτία του κοινωνικού-ιαματικού τουρισμού, θα πρέπει να προβούν στις παρακάτω ενέργειες:
Α. Κράτηση δωματίου σε τουριστικό κατάλυμα από τον αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ www.opeka.gr/agrotiki-estia/ilektronikes_ypiresies/ κατάλογο των συμβεβλημένων τουριστικών καταλυμάτων, από το οποίο ζητείται να τους αποσταλεί επιβεβαίωση της κράτησης (π.χ. voucher).
Β. Από τις 04/09/2023, μετά τις 12:00, καταχώριση στοιχείων σχετικών με την κράτηση του δωματίου (επωνυμία καταλύματος και διάστημα διαμονής) στη σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή, http://apps.ogaservices.gr/apps/index.php/proanaggelia, η οποία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ www.opeka.gr από τους ίδιους τους δικαιούχους ή μέσω ΚΕΠ.
Γ. Οι δικαιούχοι θα πρέπει, μετά την καταχώριση της κράτησης του δωματίου στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΠΕΚΑ, να προσέρχονται στο ΚΕΠ αυθημερόν (μισή ώρα, μετά την καταχώριση), για να παραλάβουν τα δελτία τους. Σε διαφορετική περίπτωση, οι δικαιούχοι θα χάνουν τα δελτία τους, τα οποία θα είναι διαθέσιμα ξανά.
Οι δικαιούχοι παραλαμβάνουν δελτία, στα οποία αναγράφονται τα στοιχεία του τουριστικού καταλύματος, στο οποίο έγινε η κράτηση.
Τα δελτία ισχύουν μόνο για τα καταλύματα τα στοιχεία, των οποίων είναι προεκτυπωμένα.
Δελτία που δεν φέρουν προεκτυπωμένα τα στοιχεία της επιχείρησης, κατά την εκτύπωση από το ΚΕΠ, θεωρούνται άκυρα.
Τα δελτία είναι αυστηρώς προσωπικά και δεν επιτρέπεται να γίνεται χρήση από άλλα πρόσωπα, ακόμη και αν αυτά είναι μέλη της οικογένειας του/της δικαιούχου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Άριστη κρίνεται η μετεγχειρητική κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών
Μετά την επίσκεψη στη φρεγάτα Κίμων, οι δύο ηγέτες επικυρώνουν τη νέα αμυντική συμφωνία
Στο κατάστρωμα της νέας ναυαρχίδας του Πολεμικού Ναυτικού οι δύο ηγέτες πριν τις υπογραφές στο Μαξίμου
Στον Πειραιά οι δύο ηγέτες για την επιθεώρηση του νέου αποκτήματος του Πολεμικού Ναυτικού
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.