- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
«Αθήνα και Ρώμη έχουν τους ίδιους στόχους», γράφει η Corriere della Sera για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Μελόνι
Το ρεπορτάζ μετά τη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών
Corriere della Sera: «Αθήνα και Ρώμη έχουν τους ίδιους στόχους» - Το ρεπορτάζ μετά τη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών
Στη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ιταλίδα ομόλογό του Τζόρτζια Μελόνι, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα, αναφέρεται σε αναλυτικό της άρθρο η εφημερίδα Corriere della Sera.
«Υπήρξε πλήρης σύγκλιση σε ό,τι αφορά το Σύμφωνο Σταθερότητας. Αθήνα και Ρώμη έχουν τους ίδιους στόχους. Να μην συνυπολογίζονται στο χρέος μια σειρά από δαπάνες, οι οποίες θεωρούνται στρατηγικής σημασίας και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αρχίζοντας από τις επενδύσεις στην ψηφιακή τεχνολογία και την οικολογική μετάβαση», γράφει η ιταλική εφημερίδα.
«Υπάρχει και σημαντική σύμπλευση στο θέμα των ευρωπαϊκών πολιτικών που μπορούν να βοηθήσουν τις νότιες χώρες της ΕΕ να καταπολεμήσουν την παράνομη μετανάστευση, ένα σημείο στο οποίο η Τζόρτζια Μελόνι και ο Έλληνας πρωθυπουργός, συμφωνούν», προσθέτει η Corriere, ενώ υπογραμμίζει ότι «μετά απ δείπνο που διήρκεσε περίπου δυο ώρες, η Μελόνι επέστρεψε στην Ρώμη, με την πεποίθηση ότι διαθέτει έναν σημαντικό σύμμαχο ο οποίος, σε ορισμένες περιπτώσεις θα μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικής σημασίας, για πολλές υποθέσεις που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα την ιταλική διπλωματία».
Με αναφορά, πάντα, στα θέματα στα οποία αναφέρθηκαν οι δυο ηγέτες, η εφημερίδα του Μιλάνου γράφει ότι συζητήθηκαν οι επενδύσεις τις Ιταλικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων Eni στα ανοικτά της Κύπρου, και η δυνατότητα να μπορέσει να προμηθεύσει η ιταλική εταιρία κρατικών συμφερόντων, Leonardo, τέσσερις φρεγάτες στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.
Η Corriere della Sera, τέλος, με αναφορά στον απολογισμό της επίσκεψης της Ιταλίδας πρωθυπουργού στην Αθήνα, υπογραμμίζει: «Πριν αναχωρήσει για τη Ρώμη, η Μελόνι και οι στενότεροι συνεργάτες της αναφέρθηκαν με έμφαση σε μια σειρά διμερών "ντοσιέ" με ιδιαίτερο στρατηγικό βάρος: τις επενδύσεις της ιταλικής εταιρίας Italgas στο ελληνικό δίκτυο διανομής φυσικού αερίου αλλά και, γενικότερα, τις οικονομικές σχέσεις των δυο χωρών, οι οποίες στοχεύουν να δημιουργήσουν έναν κοινό άξονα στην ανατολική Μεσόγειο, έναντι και άλλων δυο πόλων επιρροής, της Αιγύπτου και της Τουρκίας. Η ιταλική είναι η πρώτη αγορά για τις ελληνικές εξαγωγές και ο τρίτος προμηθευτής της Ελλάδας. Και όχι μόνον. Η συνεργασία αναπτύσσεται χάρη και στην παρουσία πολλών εταιριών, όπως της Eni, Enel green power, Fincantieri, Snam, Terna και Italgas, που έχει έτοιμο ένα πρόγραμμα επενδύσεων ύψους εννιακοσίων εκατομμυρίων ευρώ, από τώρα έως το 2029, για την ανάπτυξη όλου του δικτύου διανομής».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στις 16 Μαΐου 2027 παραδίδεται το Flyover
Με αφορμή τον πακτωλό χρημάτων που έριξε ο δισεκατομμυριούχος στο Τέξας
Το μεγάλο δίλλημα είναι: Σταθερότητα ή Αλλαγή; Όταν αυτό απαντηθεί, τα πράγματα θα εξομαλυνθούν – αλλά δεν έχει εύκολη απάντηση.
Οι ευθύνες της αντιπολίτευσης για την κυριαρχία της ΝΔ βρίσκονται στην αδυναμία της να υποστηρίξει μια αξιόπιστη εναλλακτική.
«Οι αγωνίες των δανειοληπτών δεν χωρούν σε πολιτικά συνθήματα»
Η κυβερνητική αντίδραση ήρθε μετά την προσωπική επίθεση της ΕΛΑΣ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ανεξαρτητοποιήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Τι είπε ο υπουργός Υγείας για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Πλήρης οδηγός πριν προχωρήσετε στην εκτύπωση
Η προθεσμία και το στάδιο που απαιτεί προσοχή
«Μην ζητάει τα ρέστα από εμάς ο κ. Τσίπρας, το θέμα το έχει αναδείξει δικός του υπουργός Δικαιοσύνης»
Οι χώρες που καταγράφουν τον υψηλότερο πληθωρισμό
Οι σημερινές συλλήψεις και οι κυβερνητικές ευθύνες του παρελθόντος
Το κάθε «ναι» και το κάθε «όχι» θα έχει ονοματεπώνυμο, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας
«Προτεραιότητά μας το κυβερνητικό αποτέλεσμα», τόνισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ανοιχτά δεδομένα, ψηφιακή διακυβέρνηση και τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των πολιτών
Όποιος ψωνίζει είδη πρώτης ανάγκης τους τελευταίους πέντε-έξι μήνες έχει πάθει ΣΟΚ με το πόσο έχουνε χτυπήσει ταβάνι οι τιμές για τα είδη πρώτης ανάγκης.
«Αυτή η σιχαμένη πολιτική πρέπει να τελειώνει»
Το μήνυμα στην αντιπολίτευση για τον εξωδικαστικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.