looksiteblackandwhite.jpg
Look Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
8109-32830.jpg

O άνθρωπος που ονειρεύτηκε να γίνει μέγας ποδηλάτης,αλλά τελικά έγινε διάσημος για τις πολύχρωμες κάθετες ρίγες του,σχεδίασε ειδικά για μας έναν πανέμορφο ριγέ κύκλο, σαν ρόδα ποδηλάτου. Δεν είναι αστείο;

Το σύμβολό του, οι ριγέ γραμμές, μετατράπηκαν –μόνο για ένα καρέ– σε μπάλα. Κι όμως, ο Paul Smith είναι και πάλι ακαριαία αναγνωρίσιμος, τόσο όσο και η διάσημη μονοκοντυλιά-υπογραφή του με το γραφικό χαρακτήρα που σου μαγνητίζει το βλέμμα. Ίσως γιατί η αλχημεία στο design του κρύβει την ίδια ιδέα: το πλήθος της πληροφορίας – χίλια χρώματα μαζεμένα σ’ ένα σχέδιο, κάθετο ή κυκλικό, no matter, που αν το δεις από μακριά σού δίνει, όπως το ουράνιο τόξο, ένα τέλειο «λευκό». Ή ένα συμπυκνωμένο «μαύρο».

Το κολλάζ που φιλοτέχνησε για το Look ο P. S., εφημερίδες, lettering, σελίδες περιοδικών, φωτογραφίες και γραφήματα, όλα στη φυγόκεντρο μιας ρόδας που τρέχει,μοιάζει με την ποικιλία στις δημιουργίες του:το «διάσημο ριγέ» του υπάρχει παντού – σε ρούχα, αξεσουάρ, υφάσματα επιπλώσεων, αρώματα, μανικετόκουμπα, πετσέτες, ανάκλιντρα… Είναι ο designer που έδωσε χρώμα στη μόδα των νέων,κομψών urbanites, αλλά, το κυριότερο, διατύπωσε μια άποψη πάνω στη Μοντέρνα Ζωή και τα φετίχ της, με τέλειο στιλ και βρετανικό φλέγμα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα νούμερα της εβδομάδας | 9 - 15 Μαΐου 2024
Τα νούμερα της εβδομάδας | 9 - 15 Μαΐου 2024

126 πόντους έλαβε η Μαρίνα Σάττι στη Eurovision. Η πλέον αξιομνημόνευτη στιγμή της ήταν η αντίδρασή της στη συνέντευξη Τύπου. Κάποιοι θεώρησαν ότι έκανε απόπειρα πολιτικής δήλωσης με τα χασμουρητά της.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.