Πολιτικη & Οικονομια

Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ για φωτογραφία του Νίκου Χαρδαλιά με απόρρητους στρατιωτικούς χάρτες

Επιπολαιότητα καταλογίζουν στον υφυπουργό τα κόμματα της αντιπολίτευσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Χαρδαλιάς: Πολιτικές αντιδράσεις μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφίας που φαίνονται δύο απόρρητοι στρατιωτικοί χάρτες - Ανακοινώσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης προσάπτουν στον Νίκο Χαρδαλιά «επιπολαιότητα» και «ερασιτεχνισμό» © Eurokinissi/Υπουργείο Άμυνας

Νίκος Χαρδαλιάς: Πολιτικές αντιδράσεις μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφίας που φαίνονται δύο απόρρητοι στρατιωτικοί χάρτες - Ανακοινώσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κίνηση του υφυπουργού Άμυνας και υποψήφιου πλέον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά, να συμπεριλάβει στη δημοσιοποίηση της επιθεώρησης στρατιωτικών εγκαταστάσεων, φωτογραφία στην οποία διακρίνονται δύο απόρρητοι στρατιωτικοί χάρτες.

Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ για φωτογραφία του Νίκου Χαρδαλιά με απόρρητους στρατιωτικούς χάρτες

«Είναι γνωστό πως η κυβέρνηση κινείται μόνο με επικοινωνιακούς όρους, αλλά τόση επιπολαιότητα μας ξεπερνάει», αναφέρει το τμήμα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του για τις φωτογραφίες με απόρρητους στρατιωτικούς χάρτες που δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά την επιθεώρηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αφού απέτυχε να αντιμετωπίσει την έκτακτη κατάσταση στην οποία βρέθηκαν οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Ν. Αγχίαλο, έστειλε τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και πλέον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Χαρδαλιά, να επιθεωρήσει στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Ο κ. Χαρδαλιάς, όμως, "κατάφερε" να δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες με απόρρητους στρατιωτικούς χάρτες ενώ κατονόμασε όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις που επιθεώρησε, θυσιάζοντας κάθε έννοια στρατιωτικού απορρήτου στον βωμό μιας κούφιας επικοινωνιακής πολιτικής, μιας εφήμερης προβολής.

Είναι γνωστό πως η κυβέρνηση κινείται μόνο με επικοινωνιακούς όρους, αλλά τόση επιπολαιότητα μας ξεπερνάει».

ΠΑΣΟΚ: Επιπολαιότητα και προχειρότητα η δημοσίευση απόρρητων χαρτών

Για επιπολαιότητα και προχειρότητα κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση του Τομέα Άμυνας του κόμματος αναφορικά με φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας με απόρρητους στρατιωτικούς χάρτες κατά την επίσκεψη του κ. Χαρδαλιά σε στρατιωτικές μονάδες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

Στον απόηχο των εκρήξεων πυρομαχικών και των καταστροφών σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Ν. Αγχίαλο, η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υφυπουργός, –νυν εκλεκτός του κυβερνώντος κόμματος για την Περιφέρεια Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, επέδειξαν αδιανόητη επιπολαιότητα και προχειρότητα.

Ο κ. Χαρδαλιάς αφού κατονόμασε και περιέγραψε αναλυτικά τις στρατιωτικές μονάδες που επιθεώρησε, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του μπροστά σε απόρρητους στρατιωτικούς χάρτες.

Η Κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να αντιληφθεί ότι η εθνική άμυνα και ασφάλεια επιτάσσουν σοβαρότητα και σε τέτοια θέματα δεν χωρούν φθηνή επικοινωνία και επικίνδυνοι ερασιτεχνισμοί.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ