Πολιτικη & Οικονομια

Ξανά στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής ο Μητσοτάκης - Ακυρώθηκε η επίσκεψη στη Μεσσηνία

Δεν θα παραστεί ούτε στη Ρώμη τη Δευτέρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μητσοτάκης - Φωτιές: Στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής
© EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ξανά στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής ο πρωθυπουργός - Ακυρώθηκε η επίσκεψη στην Μεσσηνία

Aκυρώθηκε η αυριανή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Μεσσηνία – Καλαμάτα, ενώ πριν λίγη ώρα, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε ξανά το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) της Πολιτικής Προστασίας. 

Υπενθυμίζεται πως στο δήμο Μεσσήνης προγραμματιζόταν να βρεθούν την Παρασκευή 21 Ιουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για την πρώτη παρουσίαση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Επίσης εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί ο πρωθυπουργός δεν θα παραστεί και στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη που θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) της Πολιτικής Προστασίας. Ενημερώθηκε από τον Αρχηγό και τους επιτελείς του Πυροσβεστικου Σώματος, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης στα μέτωπα των πυρκαγιών που είναι σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα, κυρίως στη Δυτική Αττική.

Με δεδομένο ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ακραία υψηλές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, γεγονός που δημιουργεί συνθήκες για νέες πυρκαγιές ή αναζωπυρώσεις στις ήδη υπάρχουσες, ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε επικοινωνία με ομολόγους του προκειμένου να εξασφαλιστεί βοήθεια τόσο σε εναέριες όσο και σε επίγειες δυνάμεις που θα συνδράμουν το έργο των πυροσβεστών που βρίσκονται ήδη στο πεδίο υπό αντίξοες συνθήκες από την περασμένη Δευτέρα.

Η αυριανή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καλαμάτα μετατίθεται για το επόμενο διάστημα ενώ ο Πρωθυπουργός δεν θα παραστεί την Κυριακή στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη που θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ