Πολιτικη & Οικονομια

Εξοικονομώ - Αυτονομώ: Τελευταία παράταση μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολυκατοικίες στην Αθήνα
© Unsplash

Εξοικονομώ – Αυτονομώ: Tέλος χρόνου για την υλοποίηση παρεμβάσεων από τους ωφελούμενους

Την τελευταία παράταση για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» υπέγραψε ο υπουργός Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, η παράταση για την προθεσμία που έχουν οι ωφελούμενοι για την υλοποίηση των παρεμβάσεων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου.

«Πρόκειται για την τελευταία παράταση που δίνεται, βάσει των δεσμεύσεων που υπάρχουν από τα χρηματοδοτικά εργαλεία (ΕΣΠΑ 2014-2020 και Ταμείο Ανάκαμψης) του προγράμματος», τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη παράταση του προγράμματος έληξε στις 30 Ιουνίου και η δεύτερη στις 15 Ιουλίου.

«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Υπενθυμίζεται πως δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν φυσικά πρόσωπα που διατηρούν εμπράγματο δικαίωμα (πλήρης κυριότητα / επικαρπία / ψιλή κυριότητα) σε επιλέξιμη κατοικία, ενώ δεν μπορούν να κάνουν αίτηση οι δυνητικοί δικαιούχοι του προγράμματος «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για νέους».

Για κάθε επιλέξιμο φυσικό πρόσωπο είναι δυνατή η υποβολή μόνο μίας αίτησης. Κατοικία, με ενεργή αίτηση σε κάποιο από τα Προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης, «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ», «Εξοικονομώ- Αυτονομώ», «Εξοικονομώ 2021» και «Εξοικονομώ-Ανακαινίζω για νέους» δεν έχει δικαίωμα υποβολής στο νέο πρόγραμμα.

Τα κριτήρια για τη βαθμολόγηση των αιτήσεων περιλαμβάνουν το κόστος της εξοικονόμησης ενέργειας, το εισόδημα του αιτούντα, η παλαιότητα του ακινήτου, η κοινωνική κατάσταση κ.ά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ