- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Την Τρίτη αποφασίζει η Βουλή για την άρση ασυλίας της Ρένας Δούρου
Για τη συνέχιση της δίκης για την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι
Ρένα Δούρου: Την Τρίτη η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής - Διαβίβαση του αιτήματος από το Υπ. Δικαιοσύνης
Το αίτημα για την άρση ασυλίας της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένας Δούρου, διαβιβάστηκε στη Βουλή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Η Ρένα Δούρου κατηγορείται μαζί με άλλα 20 πρόσωπα, σε βαθμό πλημμελήματος, για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματικές βλάβες από αμέλεια για την πυρκαγιά στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2018. Στις αρχές Ιουνίου το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών διέκοψε τις συνεδριάσεις του προκειμένου να σταλεί στη Βουλή αίτημα για άρση ασυλίας της κ. Δούρου, μετά τη βουλευτική ιδιότητα που απέκτησε στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.
Συγκεκριμένα, μετά από 8 μήνες ακροαματικής διαδικασίας το δικαστήριο διέκοψε αρχικά για τις 24 Ιουλίου 2023, ώστε να δοθεί χρόνος να «τρέξει» η διαδικασία άρσης ασυλίας της Ρένας Δούρου, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση της διακοπής εάν η διαδικασία στη Βουλή δεν έχει ολοκληρωθεί.
Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρένας Δούρου, Θεόδωρος Σχοινάς, εκείνη την ημέρα διάβασε δήλωση της εντολέως του στην οποία, με ρητό τρόπο, ανέφερε ότι σκοπεύει να παραιτηθεί από τη βουλευτική ασυλία και να ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής να προχωρήσει άμεσα η σχετική διαδικασία άρσης της ασυλίας.
Το αίτημα, θα εισαχθεί το πρωί της Τρίτης για τη λήψη της σχετικής απόφασης στην Ολομέλεια. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, έχει αποστείλει σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα με την οποία ζητά την άρση της ασυλίας της προκειμένου να προχωρήσει η διεξαγωγή της δίκης που είναι σε εξέλιξη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαμηλότερη ανάπτυξη, αυξημένος πληθωρισμός και νέα μέτρα στήριξης στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο
Για υπέρβαση περιθωρίου κέρδους σε προϊόντα - Συνεχίζονται οι έλεγχοι
Από τον τραμπισμό και την άνοδο της Κίνας έως τον κίνδυνο ενεργειακού σοκ και τη δημοκρατική φθορά, ο Μάρτιν Γουλφ χαρτογραφεί έναν κόσμο αυξημένης αβεβαιότητας
Άλμα στις τιμές της ενέργειας δείχνουν τα στοιχεία Απριλίου
Oι διορισμοί αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους 4 έως 6 μήνες
Πότε πληρώνεται το έκτακτο βοήθημα, αναλυτικά παραδείγματα
Πότε είναι προγραμματισμένη η πληρωμή
«Έχουμε αναρωτηθεί τι συνεπάγεται αυτό για μια μικρομεσαία επιχείρηση;»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι μισθωτοί
Στα εγκαίνια του πανεπιστημίου Λευκωσίας στην Αθήνα ο πρωθυπουργός
Ποια είναι και πώς θα τα αναγνωρίσετε
Έως 46.000 ευρώ με το νέο «Ανακαινίζω» για ανακαίνιση και ιδιοκατοίκηση
Τα εγκαίνια πραγματοποιούνται στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης
Μέχρι πότε οι αιτήσεις, τι να προσέξετε
Έρχονται νέες ανατιμήσεις στην αντλία
Ένα αστικό τοπόσημο αφιερωμένο στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη
O ευρωβουλευτής είχε διαγραφεί πριν λίγους μήνες από τον ΣΥΡΙΖΑ
Διέξοδος σε πολίτες που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε χρονοβόρες δικαστικές διενέξεις
Νέα μέτρα για SLAPP – Στο τραπέζι και η ταυτοποίηση χρηστών για περιορισμό της τοξικότητας
Επισημαίνει ότι η παραγωγικότητα δεν αυξάνεται με μια νομοθετική πρωτοβουλία για λιγότερες ώρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.