Πολιτικη & Οικονομια

Ο Αλέξης Χαρίτσης στηρίζει την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου

Άνοιξε ο κύκλος των υποψηφιοτήτων για τη διαδοχή Τσίπρα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Αλέξης Χαρίτσης στηρίζει την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/ EUROKINISSI

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αλέξης Χαρίτσης στηρίζει Έφη Αχτσιόγλου και δηλώνει ότι ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος

Τη στήριξή του στην υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου εξέφρασε ο Αλέξης Χαρίτσης με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος.

Αναφέρθηκε επίσης στην απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την οποία «κλείνει ένας μεγάλος και συναρπαστικός ιστορικός κύκλος που γιγάντωσε την Αριστερά και συντάραξε πολιτικά την Ελλάδα και την Ευρώπη», τονίζοντας πως πλέον το κόμμα «βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση: αυτή μιας ουσιαστικής νέας αρχής».

«Το τελευταίο διάστημα πολλοί σύντροφοι και συντρόφισσες εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου, καλώντας με να διεκδικήσω την προεδρία του κόμματός μας. Τους ευχαριστώ θερμά. Η εκτίμησή τους με τιμά και με συγκινεί. Έχω αποφασίσει όμως διαφορετικά. Δηλώνω ότι δεν θα είμαι υποψήφιος», έγραψε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Ταυτόχρονα δεσμεύομαι ότι θα συμμετέχω με όλες μου τις δυνάμεις στη νέα συλλογική μας πορεία».

Στήριξη στην υποψηφιότητα Αχτσιόγλου

Όσον αφορά την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου, σημείωσε πως νιώθει «την υποχρέωση και την ευθύνη» να πάρει θέση.

«Θεωρώ ότι η υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου επιχειρεί ακριβώς να εκφράσει την βούληση για μια ουσιαστική επανίδρυση του χώρου μας, την ανάγκη να ανανεώσουμε την στρατηγική και το περιεχόμενο της πολιτικής πρότασής μας, να αφουγκραστούμε τις ζωτικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, να συντονιστούμε με τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας μας. Θα την υποστηρίξω ολόθερμα», υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης, δηλώνοντας «περήφανος» που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «οδεύει σε μια δημοκρατική και ανοιχτή διαδικασία ανάδειξης νέας ηγεσίας».

«Το στοίχημα της ενότητας και των προωθητικών συνθέσεων δίχως εκπτώσεις στην εμβάθυνση, βρίσκεται μπροστά μας. Και είναι πιστεύω κρίσιμο όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και για την ποιότητα της δημοκρατίας στον τόπο μας συνολικότερα», κατέληξε.

Με την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κλείνει ένας μεγάλος και συναρπαστικός...

Posted by Alexis Charitsis - Αλέξης Χαρίτσης on Wednesday, July 12, 2023

Έφη Αχτσιόγλου: Η επίσημη ανακοίνωσης της υποψηφιότητας για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Με μία σύντομη δήλωση από το Ωδείο Αθηνών η πρώην υπουργός και βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου έκανε γνωστό ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος και αναφέρθηκε σε δύο ξεχωριστές στιγμές της πορείας του κόμματος.

«Σας κάλεσα σήμερα εδώ για να σας ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ξεκινάμε από το μηδέν, έχουμε πίσω μας σημαντική παρακαταθήκη», είπε αρχικά η Έφη Αχτσιόγλου.

Ο Αλέξης Χαρίτσης στηρίζει την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου

«Βρισκόμαστε μπροστά σε στιγμές κρίσιμων αποφάσεων. Η υποψήφιότητά μου δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, αφορά την Ελλάδα, την Αριστερά και τα κινήματα της νέας εποχής. Να υψώσουμε τείχος στη μισαλλοδοξία, την ομοφοβία, τον ρατσισμό και την άκρα δεξιά. Χρειαζόμαστε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, ικανό και μεθοδικό, θα αναδεικνύει τη συλλογική προσπάθεια και ευφυΐα.

»Έχουμε μια πολύτιμη συλλογική παρακαταθήκη, δύο κορυφαίες στιγμές υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα. Όταν μέσα στην κρίση αναλάβαμε τη διακυβέρνηση και βγάλαμε τη χώρα από την κρίση, αλλά και όταν αργότερα πήραμε την απόφαση να διευρύνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και να τον μετατρέψουμε σε μαζικό κόμμα».

Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι είναι αναγκαία μία «νέα σύνθεση, ώστε να συγκροτήσουμε μια νέα κοινή ταυτότητα. Δεν υπάρχει δίλημμα προς την Αριστερά ή προς το Κέντρο - Είμαστε με τους πολλούς και με το δίκιο. Να γίνουμε αύριο η ρεαλιστική και αποτελεσματική διακυβέρνηση υπέρ των πολλών. Κατανοώ τη δυσκολία, όμως υπάρχουν δυνατότητες. Αυτή τη διαδρομή αξίζει να την περπατήσουμε», κατέληξε.

Ανακοίνωση υποψηφιότητας για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Posted by Έφη Αχτσιόγλου -Effie Achtsioglou on Wednesday, July 12, 2023

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ