- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συνάντηση Μητσοτάκη - Ράμα στο Βίλνιους: Του έθεσε το θέμα Φρέντυ Μπελέρη
«Να επιλυθεί άμεσα» το ζήτημα της κράτησής του
ΝΑΤΟ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε στον Έντι Ράμα το θέμα Φρέντυ Μπελέρη
Κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, στο Βίλνιους, είχει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, συζήτησε μαζί του το θέμα του Φρέντυ Μπελέρη.
Ο πρωθυπουργός έθεσε με έμφαση την ανάγκη να επιλυθεί το ζήτημα άμεσα, τονίζοντας ότι τίθεται ζήτημα κράτους Δικαίου στην Αλβανία.
Υπενθυμίζεται πως ο μετέπειτα εκλεγείς δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντυ Μπελέρης, συνελήφθη την Πέμπτη 11 Μαΐου με την κατηγορία της «αγοραπωλησίας ψήφων». Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας παραμένει στη φυλακή εδώ και περισσότερες από 50 ημέρες, με τον ίδιο να καταγγέλλει την κυβέρνηση Ράμα για «καθεστώς τρομοκρατίας» και προσπάθεια να κρύψει στοιχεία, που καταδεικνύουν την υφαρπαγή περιουσιών της ελληνικής εθνικής μειονότητας.
Οι συναντήσεις Μητσοτάκη στο Βίλνιους
Σημειώνεται πως κατά την Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συναντηθεί επίσης και με τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου, Τζάκοβ Μιλάτοβιτς.
Το πρωί της Τετάρτης, στο περιθώριο της Συνόδου, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ενώ αύριο θα είναι και το τετ-α-τετ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον Τούρκο πρόεδρο, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.
Πρόκειται, σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, για τις πρώτες συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Γαλλίας και τον καγκελάριο της Γερμανίας μετά τη μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και ενώ είχαν προηγηθεί σύντομοι χαιρετισμοί ανάμεσα τους στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Το πρόγραμμα των συναντήσεων θα ολοκληρωθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Μακεδονίας, Ντίμιταρ Κοβατσέφσκι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δένδιας από Μεσολόγγι: Η ιστορική μνήμη οδηγός ευθύνης σε εποχή διεθνούς αβεβαιότητας
Με φόντο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
«Δεν καταλαβαίνει σε τι επικίνδυνα μονοπάτια σέρνει τη χώρα» σχολιάσει η Κουμουνδούρου
«Έχει αλλεργία στον υγιή ανταγωνισμό» σχολιάζει ο Κώστας Τσουκαλάς
«Η τηλεοπτική εκπομπή δολοφονεί χαρακτήρες σε δημόσια μετάδοση με κοπτοραπτική»
Το σχόλιο Καρανίκα για τις εξελίξεις στη Νέα Αριστερά
«Η Ελληνική Πολιτεία στάθηκε με συνέπεια και επαγγελματισμό δίπλα στους Έλληνες που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι σε εμπόλεμες ζώνες» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Κανείς δεν μπορεί να κρύβεται από το δημοκρατικό του καθήκον απέναντι στην αλήθεια» σημειώνει
Η περιβόητη μονιμότητα του Δημοσίου φαίνεται να ασκεί όλο και λιγότερη γοητεία σε μία γενιά που δεν φοβάται καθόλου να ρισκάρει.
«Αλμυρός» ο παραδοσιακός μπακαλιάρος
Ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε επαναπατρισθέντες στο Μέγαρο Μαξίμου
Η απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση για το συνέδριο «Athens Alitheia Forum»
«Απαίτηση της κοινωνίας η πρότασή μας για ανασύνθεση και ενότητα του προοδευτικού κόσμου»
«Δεν θεωρώ ότι το να φάω ένα κράκερ είναι λόγος για τέτοια συμπεριφορά» τόνισε ο υπουργός Υγείας
Ένοχος για απιστία, ηθική αυτουργία στην απιστία και ψευδή βεβαίωση
Η συζήτηση προβλέπεται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαρτίου
Στόχος η αντιμετώπιση του βαθέως κράτους
Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία λόγω κομματικών σκοπιμοτήτων
Tι λένε οι πολίτες για το κόμμα Καρυστιάνου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.