Πολιτικη & Οικονομια

Ο Νίκος Μαραντζίδης για τις εκλογές και τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα

Το άρθρο μετά τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Μαραντζίδης
© EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Νίκος Μαραντζίδης: Ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ιουνίου για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα

Ο Νίκος Μαραντζίδης κατηγορήθηκε από πολλούς για το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουνίου, καθώς είχε επιστρατευτεί από τον Αλέξη Τσίπρα για την οργάνωση του προεκλογικού αγώνα. Σήμερα (30.6), μέσα από άρθρο του στο News247.gr, -στο οποίο υπογράφει ως «άμισθος σύμβουλος» προς αποφυγήν παρεξηγήσεων- αφού εκφράζει τον απεριόριστο θαυμασμό του για τον μέχρι τώρα αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία χαρακτηρίζοντάς τον γενναίο, συγκλονιστικό και χαρισματικό, δηλώνει ότι το αποτέλεσμα της κάλπης της 25ης Ιουνίου, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε ακόμα περισσότερες δυνάμεις, ήταν στην πραγματικότητα θετικό, διότι υπήρχαν φόβοι για πραγματική κατάρρευση του κόμματος. 

Όπως περιγράφει στο άρθρό του ο Νίκος Μαραντζίδης, η πρώτη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου «θα μείνει βαθιά χαραγμένη μέσα μου για όλη μου τη ζωή, για το βάρος των στιγμών και τις σκληρές αλήθειες που ειπώθηκαν». Περιγράφει ακόμη ότι «ο κίνδυνος ο ΣΥΡΙΖΑ να καταρρεύσει και να χάσει περισσότερες από 5-6 μονάδες καταγράφηκε στην πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση μας, όπου το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ έδειχνε να κινείται στο 14-15%. Ο πιο βατός στόχος, λοιπόν, ήταν να έχουμε διαχειρίσιμες απώλειες. Να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ κανά δυο μονάδες από τον Μάιο, ώστε να παραμείνει το αδιαμφισβήτητο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κύριος κορμός της προοδευτικής παράταξης». 

Ο Νίκος Μαραντζίδης αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας που ονομάστηκε «Δουνκέρνη», ο Αλέξης Τσίπρας «ήταν τόσο συγκλονιστικός, που με γέμιζε ταυτόχρονα με συναισθήματα συγκίνησης, θαυμασμού αλλά και ανησυχίας». Αποτιμώντας την προεκλογική εκστρατεία που διήρκησε περίπου 30 ημέρες, μετά και την ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα ότι παραιτείται από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο καθηγητής αναφέρει: «Αν άξιζε τον κόπο λοιπόν όλο αυτό, είναι για να ξέρει και το τελευταίο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και ο τελευταίος ψηφοφόρος του πως ο Αλέξης τα έδωσε όλα, σε αυτή τη μάχη. Αν άξιζε όλο αυτό λοιπόν είναι για να μην αισθανθεί κανένα μέλος ή φίλος του κόμματος πως ο Αλέξης λιποτάκτησε ή φοβήθηκε. Αντιμετώπισε γενναία τη μοίρα του, όπως οι γενναίοι μόνο ξέρουν». 

Σε άλλο σημείο ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης καταλήγει: «Όπως όλοι οι χαρισματικοί ηγέτες, ο Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί με την Ιστορία μέσω του ενστίκτου του. Κι η απόφαση του να αποσυρθεί από την ηγεσία του κόμματος ήταν σημάδι αυτού του ενστίκτου να αντιλαμβάνεται τη θέση του μέσα στην εκάστοτε ιστορική συγκυρία». 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.