Πολιτικη & Οικονομια

«Παραιτήθηκε μετά την εκλογική συντριβή» - Ο διεθνής Τύπος για τον Αλέξη Τσίπρα

Η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας
© ANDREA BONETTI

Aλέξης Τσίπρας: Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για την παραίτησή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Την είδηση της παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μεταδίδουν διάφορα ξένα μέσα ενημέρωσης.

Τα περισσότερα δημοσιεύματα αναφέρονται στην πρόσφατη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, ενώ κάνουν λόγο και για τις προκλήσεις της πρωθυπουργίας του Αλέξη Τσίπρα.

Bloomberg

To πρακτορείο Bloomberg αναφέρει ότι στη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργός της χώρας, ο Αλέξης Τσίπρας «είχε εξοργίσει τους Ευρωπαίους ηγέτες, θέτοντας σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας στο ευρώ».

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες του Ιουνίου έπεσαν ακόμα χαμηλότερα από την κακή επίδοση του Μαΐου, ενώ γίνεται λόγος για τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα στο Ζάππειο.

«Παραιτήθηκε μετά την εκλογική συντριβή» - Ο διεθνής Τύπος για τον Αλέξη Τσίπρα

 

Στη συνέχεια, γίνεται μια αναδρομή στα επεισοδιακά γεγονότα της πρωθυπουργίας του πρώην αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Αλέξης Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός στις αρχές του 2015, υποσχόμενος να απαλλάξει από τα διεθνή προγράμματα διάσωσης που ξεκίνησαν το 2010 και οδήγησαν σε μια περίοδο αυστηρής λιτότητας (…) Προσπάθησε να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους των προγραμμάτων που κράτησαν τη χώρα όρθια και μάλιστα έκανε δημοψήφισμα το καλοκαίρι του ίδιου έτους. Στη συνέχεια αγνόησε τα αποτελέσματά του –τα οποία απέρριψαν συντριπτικά τη λιτότητα, εν μέσω του κλεισίματος των τραπεζών της χώρας– και συμφώνησε σε ένα νέο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης. Αμέσως μετά, ο Τσίπρας προκήρυξε πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο, ζητώντας από τον κόσμο να του δώσει εντολή να εφαρμόσει το νέο πρόγραμμα διάσωσης και νίκησε. Στη διάρκεια αυτής της θητείας η Ελλάδα ακολούθησε όλες τις πρόνοιες του προγράμματος που είχε συμφωνηθεί με τους επίσημους πιστωτές της» επισημαίνει το Bloomberg.

Reuters, AP, AFP

«Ο Αλέξης Τσίπρας παραιτήθηκε την Πέμπτη από την ηγεσία του αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από τη βαριά ήττα στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής» μεταδίδει το Reuters.

«Παραιτήθηκε μετά την εκλογική συντριβή» - Ο διεθνής Τύπος για τον Αλέξη Τσίπρα

«O ηγέτης του αριστερής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε την παραίτησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συντριπτική εκλογική ήττα του κόμματός του στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής» αναφέρει το πρακτορείο Associated Press.

«Παραιτήθηκε μετά την εκλογική συντριβή» - Ο διεθνής Τύπος για τον Αλέξη Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας παραιτείται «μετά τη συντριπτική ήττα στις εκλογές», γράφει το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ