Πολιτικη & Οικονομια

Συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή νέου προέδρου

Η επόμενη μέρα στο κόμμα μετά την παραίτηση Τσίπρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

ΣΥΡΙΖΑ: Τα επόμενα βήματα για την εκλογή νέου προέδρου, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα

Ραγδαίες εξελίξεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ δρομολογεί η παραίτηση του μέχρι πρότινος προέδρου του, Αλέξη Τσίπρα, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλείται άμεσα να ορίσει έναν προσωρινό αρχηγό και στη συνέχεια να εκκινήσει τις διαδικασίες για την εκλογή του νέου επικεφαλής του.

Ο οδικός χάρτης για την εκλογή νέου προέδρου

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έως το Σαββατοκύριακο αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία, η οποία θα δρομολογήσει τον οδικό χάρτη για την εκλογή νέου προέδρου από τη βάση του κόμματος. Ουσιαστικά η Πολιτική Γραμματεία θα μετατραπεί σε Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου που θα «τρέξει» τις διαδικασίες για εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ από τα μέλη του κόμματος, όπως προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τις ανακοινώσεις του στο Ζάππειο.

«Αποφάσισα, λοιπόν, να προτείνω την εκλογή νέας ηγεσίας από τα μέλη του Κόμματος, όπως ορίζει το καταστατικό του. Την άμεση προσφυγή στις σχετικές διαδικασίες. Στις οποίες φυσικά δεν θα είμαι υποψήφιος. Θα είμαι όμως παρών πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά από αυτές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τη Δευτέρα –ή σε κάθε περίπτωση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας– συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα εκλέξει νέο επικεφαλής. Με βάση τις πληροφορίες, ακούγεται έντονα το όνομα της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο ήταν γραμματέας της ΚΟ.

Τον λόγο, τέλος, θα πρέπει να πάρει κάποια στιγμή και η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, η οποία θα καθορίσει πώς ακριβώς θα γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές, πόσες και ποιες υποψηφιότητες θα υπάρχουν και πώς θα πρέπει να κατατεθούν. Με λίγα λόγια, η Κεντρική Επιτροπή και η Πολιτική Γραμματεία θα πρέπει να καθορίσουν πώς θα χαραχτεί η επόμενη μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη κοινοβουλευτική μάχη που θα κληθεί να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπό τις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η παραίτηση Τσίπρα, θα είναι η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης που αρχίζει την επόμενη Πέμπτη (06/07).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ