- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Oρκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Παρέλαβε από Σαρμά
Μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την ορκωμοσία του
Εκλογές 2023: Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο
Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές 2023 και την παραλαβή σχηματισμού κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Μαζί με τον κ. Μητσοτάκη, στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβησαν στη 1 το μεσημέρι η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόβσκι, τα παιδιά τους Σοφία, Κωνσταντίνος και Δάφνη, καθώς και οι αδερφές του Ντόρα, Κατερίνα και Αλεξάνδρα.
Η ορκωμοσία τελέστηκε προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου, υπό την παρουσία της ΠτΔ, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Αφού ορκίστηκε, έβγαλε τις καθιερωμένες φωτογραφίες και υπέγραψε, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο.
Παράδοση - παραλαβή από τον Ιωάννη Σαρμά
Μετά την ορκωμοσία, ο νέος πρωθυπουργός μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για την παράδοση-παραλαβή από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά.
Αρχικά, ο κ. Σαρμάς ανέφερε ότι «επανήλθε η φυσική τάξη των πραγμάτων», καθώς «επανήλθε ένας πρωθυπουργός που απολαμβάνει της δεδηλωμένης εμπιστοσύνης της Βουλής». Στη συνέχεια, ευχήθηκε στον κ. Μητσοτάκη «να υπηρετείτε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τη γενική ευημερία του ελληνικού λαού» και «να έχετε τα πιο χρήσιμα αποτελέσματα για την πατρίδα μας».
Από τη μεριά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε θερμά τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό για τα καλά του λόγια και την υπηρεσιακή κυβέρνηση για την άρτια εκτέλεση των καθηκόντων της. «Επωμιστήκατε το βάρος της ευθύνης αυτού του γραφείου», είπε χαρακτηριστικά.
«Παραμείνατε σε αυτό το γραφείο λίγες εβδδομάδες, αλλά είδατε ότι η ζωή μας επιφυλάσσει διαρκώς εκπλήξεις και η διακυβέρνηση του τόπου είναι μια υπόθεση που δεν σταματά ποτέ», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Πρόσθεσε δε ότι «με τρόπο υποδειγματικό περάσαμε τη μεταβατική περίοδο ανάμεσα στις δυο εκλογές και ως εκλεγμένος πρωθυπουργός μπορώ να επιστρέψω σε αυτό το γραφείο και να συνεχίσω το έργο μου». Τέλος, δεσμεύτηκε ότι θα κάνει το καλύτερο που μπορεί.
Ο Ιωάννης Σαρμάς ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στον κ. Μητσοτάκη και μετά από λίγο αποχώρησε από το Μαξίμου.. Ως γνωστόν, θα επιστρέψει στα καθήκοντά του ως πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Το απόγευμα στις 17:00 θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης και την Τρίτη θα ορκιστούν οι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωθυπουργού - Αναλύει τις διεθνείς προκλήσεις και τον ρόλο της Ελλάδας
Ο πλήρης σχεδιασμός για οικονομία, κράτος, κοινωνία και ανάπτυξη την επόμενη χρονιά
Το νέο νομοσχέδιο και το ζήτημα της τηλεθέασης
Το ΥΠΕΝ επεκτείνει τα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Ειδική μέριμνα για ευάλωτα νοικοκυριά, φοιτητές και κλειστά ακίνητα
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.