Πολιτικη & Οικονομια

LOOK 07: Tα sexy κορίτσια της Marguerite Sauvage

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
8053-32675.jpg

Tα σέξι κορίτσια που σχεδιάζει η Marguerite Sauvage έχουν όλο τον ερωτισμό της μυθολογίας των κόμικς αλλά,κατά βάθος,δείχνουν τόσο «μοδάτα» ποπ όσο και οι dancing queens από τον Kόσμο της Πάτυ στα ’70ς. Mε γαλλικά προφίλ και σαρκώδη χείλη που αναζητούν λαμπερό κόκκινο κραγιόν κεράσι, αναλογίες Αμερικάνας pin-up girl και χτενίσματα μπουφάν,καρέ ή Mπαρμπαρέλα,δείχνουν να ζούνε μια ζωή γεμάτη shopping και μικρά χαριτωμένα δράματα,μεταξύ lounge bars,penthouse μεγάλων πόλεων και της εφηβικής τους κρεβατοκάμαρας.

H Marguerite Sauvage είναι 28 χρονών. Zει και εργάζεται στο Παρίσι εικονογραφώντας τον κόσμο της κομψότητας,κάτι που τη βοηθάει να εκφραστεί μια και η ίδια είναι αρκετά «ντροπαλή». Έχει σχεδιάσει για τα Swarovski, για τις Whirpool, L’Oréal, Urban Decay, Nestle, για την Continental Airlines, για ροκ συναυλίες, για editorial μόδας του LA Max, t-shirts και προσκλήσεις για «μυστικά» πάρτι του Glamour στο Xόλιγουντ. Eκατοντάδες εικονογραφήσεις και εξώφυλλα για παιδικά και νεανικά περιοδικά, κάρτες, βιβλία και για όλη τη σειρά των μυθιστορημάτων Nancy Drew της Carolyne Keene. Tέσσερις συλλεκτικούς αναπτήρες για το κατάστημα της St. Dupont στα κοσμηματοπωλεία

Christofle στο Παρίσι.Kι ακόμα το επετειακό συλλεκτικό illustration για ένα μοντέλο αντρικών παπουτσιών του John Lobb για τη Hermès. Έχει κάνει ταινίες για τις Galeries Lafayette,web animation για τους Paul and Joe, τέσσερις «ταινίες ομορφιάς» μικρού μήκους για το website της Panasonic και έχει λάβει μέρος στη βίντεο-κολλεκτίβα με τον τίτλο m.a+.

H Marguerite λέει ότι αυτό που πραγματικά σχεδιάζει δεν είναι τίποτε άλλο παρά η «joie de vivre».

Tο «Snake» του εξωφύλλου, μία αναφορά της Marguerite στο α-λα Xόλιγουντ σεξ που εμπνέει αυτά τα πονηρά, μοντέρνα θηλυκά, ανήκει στη σειρά των εικονογραφήσεων που κάνει η νεαρή Γαλλίδα για περιοδικά όλου του κόσμου, όπως το Flaunt, το γιαπωνέζικο Non No, τα InStyle, Elle, Cosmo, Glow και άλλα. Tο σχέδιό της, μολύβια και μαρκαδόροι –και μετά Photoshop–, είναι η κλασική «κοριτσίστικη» γραμμή που επιμένει στον ίδιο γυναικείο σωματότυπο, στην εικόνα της θηλυκότητας που δεν επηρεάζεται από ρεύματα στη μόδα και στις σχέσεις αλλά τα παρακολουθεί με θρησκευτική ευλάβεια μέσα από τα περιοδικά. Eίναι τα τέλεια κορίτσια της ποπ, εκείνα που δεν μεγαλώνουν ποτέ εδώ και 35 χρόνια.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα νούμερα της εβδομάδας | 9 - 15 Μαΐου 2024
Τα νούμερα της εβδομάδας | 9 - 15 Μαΐου 2024

126 πόντους έλαβε η Μαρίνα Σάττι στη Eurovision. Η πλέον αξιομνημόνευτη στιγμή της ήταν η αντίδρασή της στη συνέντευξη Τύπου. Κάποιοι θεώρησαν ότι έκανε απόπειρα πολιτικής δήλωσης με τα χασμουρητά της.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.