- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης στο CNN: Κεντρική μας προτεραιότητα η αύξηση των μισθών
«Νικήσαμε τους λαϊκιστές για δεύτερη φορά»
Εκλογές 2023 - Κυριάκος Μητσοτάκης συνέντευξη στο CNN: «Κεντρική μας προτεραιότητα είναι η αύξηση των μισθών»
«Κεντρική μας προτεραιότητα είναι η αύξηση των μισθών των Ελλήνων πολιτών εφ όσον μας εμπιστευθούν ξανά» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN και τη δημοσιογράφο, Κριστιάν Αμανπούρ.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε ικανοποιημένος για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, ήτοι ότι η εγχώρια ανάπτυξη «τρέχει» με μεγαλύτερο ρυθμό εν συγκρίσει με την αντίστοιχη ευρωπαική και επανέλαβε πως σε περίπτωση που σχηματισθεί μία ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η χώρα θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα.
Σε ερώτηση για τις προτεραιότητες του της δεύτερης 4ετίας, εφ΄ όσον βεβαίως επανεκλεγεί, ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε πως τρέφει μεγάλες φιλοδοξίες για την επόμενη κυβερνητική θητεία τονίζοντας ότι ο μετασχηματισμός της Ελλάδος απαιτεί κατ ελάχιστον δύο 4ετίες. «Οι μεγάλοι ρυθμοί ανάπτυξης, οι περισσότερες επενδύσεις και ασφαλώς οι περισσότερες θέσεις εργασίας είναι μεγάλες προτεραιότητες για εμάς. Προωθούμε, επίσης, μία προοδευτική ατζέντα αναφορικά με την αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τον εκσυγχρονισμό και τη ψηφιοποίηση του Κράτους, καθώς και τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, που υπενθύμισε ότι τα προηγούμενα 4 χρόνια δόθηκε απ ευθείας οικονομική στήριξη σε αυτούς, που την είχαν περισσότερο ανάγκη.
Επιπλέον, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία κατήγαγε δεύτερη συνεχόμενη νίκη επί της «λαϊκίστικης αντιπολίτευσης» χαρακτηρίζοντας αυτήν την επικράτηση ενθαρρυντικό μήνυμα για την Ευρώπη εν συνόλω.
Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις
Σε ερώτηση για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι ο ίδιος δεν είναι αφελής, και ότι η εξωτερική πολιτική των κρατών δεν αλλάζει από τη μία ημέρα στην άλλη. Ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε, πάντως, να διατηρηθεί το θετικό momentum, που έχει διαμορφωθεί μετά το φονικό σεισμό στην Τουρκία, επέμεινε πως Ελλάδα και Τουρκία μπορούν να επιλύσουν τη μία και μόνη διαφορά, ήτοι την οριοθέτηση της ΑΟΖ επί τη βάσει του Διεθνούς Δικαίου σημειώνοντας με νόημα πως το δόγμα της «γαλάζιας πατρίδας» είναι εξόχως αναθεωρητικό και ότι απειλεί τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα.
Σε ερώτηση για οπτικοακουστικό υλικό, που παρουσίασε προ ημερών η εφημερίδα New York Times σχετικά με περιστατικό επαναπροώθησης μεταναστών, ο κ. Μητσοτάκης απήντησε ότι το εν λόγω περιστατικό διερευνάται έκανε λόγο για απαράδεκτη πρακτική, υπενθύμισε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα εφαρμόζει μία αυστηρή, πλην όμως δίκαιη μεταναστευτική πολιτική και προστασίας των ελληνικών και κατ΄ επέκταση ευρωπαϊκών συνόρων επισημαίνοντας ότι οι ελληνικές αρχές έχουν διασώσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές στο Αιγαίο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προτεραιότητα η προστασία των πολιτών και η ταχεία καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών
Η είσοδος της Meridiam ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας - H σημασία της συμφωνίας
Για ανεπαρκή χρηματοδότηση κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ
«Τώρα είναι δικό μας χρέος να σταθούμε δίπλα σας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο Αλ Σισί εξέφρασε την συμπαράστασή του στην Ελλάδα για τις πρόσφατες πυρκαγιές
Ολοκληρώθηκαν 66.578 αιτήσεις - Στο 80% παραμένει η ποσοστιαία εγκρισιμότητα
Η ανακοίνωση από Αυγερινό, Κοκοτσάκη, Μουτσάτσου και άλλων 19 πρώην στελεχών του Κινήματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
Η Meridiam αναλαμβάνει πλειοψηφικό πακέτο στην GSI - Υπογράφονται και οι έρευνες βυθού
Όσα αποφασίστηκαν στη διυπουργική υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες της πυρκαγιάς ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Μένει να εξακριβωθεί εάν μέσα στον πυκνό πολιτικό χρόνο που ακολουθεί θα καταφέρει γρήγορα να ξεπεράσει τα προβλήματα
Ξεπέρασε τα 19,6 εκατομμύρια η επιβατική κίνηση στο πρώτο επτάμηνο του 2026
«Διαφωνώ με το πολιτικό σχέδιο της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει
Ο πρωθυπουργός και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης συζήτησαν στο Μαξίμου για την πορεία της ανάπλασης
Τι ισχύει φέτος για πολύτεκνους και άτομα με αναπηρία
«Η Περιφέρεια Αττικής έχει πρόδηλο έννομο συμφέρον να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας»
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις - Επιδότηση έως 750 ευρώ μηνιαίως για προσλήψεις
Ο βουλευτής μίλησε για τη ρήξη του με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Η προθεσμία και οι αλλαγές στο φετινό πρόγραμμα
Από την OpenAI στη Wall Street: H άνοδος, το μανιφέστο και το τεράστιο επενδυτικό στοίχημα του 24χρονου Άσενμπρενερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.