- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΣΥΡΙΖΑ: Την Πέμπτη συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος μετά την ήττα στις εκλογές
Την Πέμπτη, 25 Μαΐου, θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του κόμματος.
Η συνεδρίαση θα ανοίξει με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, στις 17:00.
Στόχος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος είναι αφενός να προχωρήσει σε μια ουσιαστική αποτίμηση των αρνητικών εκλογικών αποτελεσμάτων, αφετέρου για να συζητηθούν οι αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να γίνουν προκειμένου να δοθεί η επερχόμενη εκλογική μάχη με σκοπό την ανάκτηση χαμένου εδάφους.
Υπενθυμίζεται ότι μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα εξέδωσε ανακοίνωση αφήνοντας αιχμές για την αντιπολίτευση.
Συγγνώμη Τσίπρα για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ
Νωρίτερα, σε δήλωση στους δημοσιογράφους έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι δεν θα παραλάβει τη διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
«Δεν κράτησα την διερευνητική εντολή, την κατέθεσα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιατί δεν προκύπτουν συσχετισμοί για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Μια σημαντική ευκαιρία για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο κυβερνάται η χώρα, με την απλή αναλογική χάθηκε, νομίζω χάθηκε πριν τις εκλογές οπότε δεν υπήρχε κανείς λόγος να κρατήσω τη διερευνητική εντολή», είπε αρχικά.
Χαρακτηρίζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών ως «απρόσμενα οδυνηρό σοκ» για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του ότι διαμορφώνονται συσχετισμοί, που αν επαναληφθούν στις εκλογές της ενισχυμένης εκλογής, θα δημιουργήσουν συνθήκες ασφυκτικές για τη Δημοκρατία.
Παράλληλα, προειδοποίησε για «έναν παντοδύναμο ανεξελέγκτο ηγεμόνα πρωθυπουργό», αν αποτυπωθούν αυτοί οι συσχετισμοί. Και στη συνέχεια, ανεφερε ότι στόχος του κόμματός του είναι να αποτρέψει αυτό τον συσχετισμό στις κάλπες της 25ης Ιουνίου, αλλά και να ασχοληθεί με τις πληγές της κοινωνίας.
Έπειτα, ανέφερε ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε ωστόσο: «Στο δικό μου ηθικό λεξιλόγιο αυτό σημαίνει ότι στέκομαι και δίνω τη μάχη».
«Βεβαίως αντιλαμβάνομαι την ευθύνη να ζητήσω συγγνώμη από τους ανθρώπους που πληγώσαμε, τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους μαχητές αγωνιστές και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσουμε μια υπόσχεση ότι θα δώσουμε μαζί τη νέα μάχη όρθιοι με στόχο να μην έχουμε μια παντοδύναμη και αλαζονική κυβέρνηση που θα είναι κακό για τη δημοκρατία και τη χώρα, αλλά και για να παραμείνει η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ βασικός κορμός των λαϊκών διεκδικήσεων», δήλωσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προτεραιότητα η προστασία των πολιτών και η ταχεία καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών
Η είσοδος της Meridiam ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας - H σημασία της συμφωνίας
Για ανεπαρκή χρηματοδότηση κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ
«Τώρα είναι δικό μας χρέος να σταθούμε δίπλα σας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο Αλ Σισί εξέφρασε την συμπαράστασή του στην Ελλάδα για τις πρόσφατες πυρκαγιές
Ολοκληρώθηκαν 66.578 αιτήσεις - Στο 80% παραμένει η ποσοστιαία εγκρισιμότητα
Η ανακοίνωση από Αυγερινό, Κοκοτσάκη, Μουτσάτσου και άλλων 19 πρώην στελεχών του Κινήματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
Η Meridiam αναλαμβάνει πλειοψηφικό πακέτο στην GSI - Υπογράφονται και οι έρευνες βυθού
Όσα αποφασίστηκαν στη διυπουργική υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες της πυρκαγιάς ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Μένει να εξακριβωθεί εάν μέσα στον πυκνό πολιτικό χρόνο που ακολουθεί θα καταφέρει γρήγορα να ξεπεράσει τα προβλήματα
Ξεπέρασε τα 19,6 εκατομμύρια η επιβατική κίνηση στο πρώτο επτάμηνο του 2026
«Διαφωνώ με το πολιτικό σχέδιο της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει
Ο πρωθυπουργός και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης συζήτησαν στο Μαξίμου για την πορεία της ανάπλασης
Τι ισχύει φέτος για πολύτεκνους και άτομα με αναπηρία
«Η Περιφέρεια Αττικής έχει πρόδηλο έννομο συμφέρον να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας»
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις - Επιδότηση έως 750 ευρώ μηνιαίως για προσλήψεις
Ο βουλευτής μίλησε για τη ρήξη του με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Η προθεσμία και οι αλλαγές στο φετινό πρόγραμμα
Από την OpenAI στη Wall Street: H άνοδος, το μανιφέστο και το τεράστιο επενδυτικό στοίχημα του 24χρονου Άσενμπρενερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.