- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τηλεφώνημα Μητσοτάκη σε πολιτικούς αρχηγούς: «Εκλογές στις 25 Ιουνίου»
Παραδίδει τη διερευνητική εντολή το απόγευμα
Εκλογές 2023: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι η νέα Βουλή θα ορκιστεί την Κυριακή και θα διαλυθεί τη Δευτέρα
Με τους πολιτικούς αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι της Δευτέρας, στο πλαίσιο της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών.
Τα τηλεφωνήματα ήταν τυπικά και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας διαμήνυσε το ίδιο πράγμα στους Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Ανδρουλάκη, Δημήτρη Κουτσούμπα και Κυριάκο Βελόπουλο: ότι σκοπεύει να επιστρέψει το απόγευμα τη διερευνητική εντολή, την οποία παρέλαβε νωρίτερα από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε ότι η Βουλή, που αναδείχθηκε χθες, θα ορκιστεί την ερχόμενη Κυριακή και θα διαλυθεί τη Δευτέρα, έτσι ώστε να μπορέσουν να προκηρυχθούν εκλογές για τις 25 Ιουνίου.
Συνάντηση Μητσοτάκη - Σακελλαροπούλου
Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για να παραλάβει τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
Ο ίδιος είπε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι προτίθεται να επιστρέψει σήμερα το απόγευμα τη διερευνητική εντολή, έτσι ώστε «να κάνουμε εκλογές, ενδεχομένως και στις 25 Ιουνίου».
«Θεωρώ ότι οι εκλογές ήταν ένα προωθητικό βήμα ωριμότητας. Το μήνυμα της κάλπης ήταν σαφές, θεωρώ ότι δεν υπάρχει καμία προϋπόθεση σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα βουλή. Αν ίσχυε η ενισχυμένη αναλογική, η Νέα Δημοκρατία θα ξεπερνούσε τις 170 έδρες. Θεωρώ χρέος μου να συμβάλω ώστε να ξεπεράσουμε πιο γρήγορα αυτό το εμπόδιο της απλής αναλογικής» δήλωσε.
Αμέσως μετά, η κ. Σακελλαροπούλου απάντησε: «Το Σύνταγμα είναι σαφές. Υπάρχει διάθεση να συμβάλουν όλοι από την πλευρά τους, έτσι ώστε με την τήρηση των διαδικασιών να φτάσουμε στο καλύτερο αποτέλεσμα για τον τόπο».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνολικά 33 πρόσωπα εμπλέκονται στην υπόθεση
Οι δύο περιφέρειες που συγκεντρώνουν πάνω από τις μισές επενδυτικές προτάσεις
Χωρίς τέλος το ράλι στο πετρέλαιο
Η ώρα που μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
Στο επίκεντρο συνδεσιμότητα, ενέργεια και Patriot
«Η συμφωνία θα δημοσιοποιηθεί, δεν θα είναι κρυφή», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Η διαφωνία είναι δικαίωμά τους. Η καταψήφιση, όμως, συνοδεύεται από ευθύνη», αναφέρει σε άρθρο του ο υπουργός Επικρατείας
«Η τεχνολογία πρέπει να υπηρετεί τον άνθρωπο», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Θα παραστεί στις εκδηλώσεις για τον Άγιο Δημήτριο, την απελευθέρωση και την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
Ανάρτηση του πρωθυπουργού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού
Μήνυμα του κυβερνητικού εκπροσώπου για την ηλεκτρική διασύνδεση και το τουρκολιβυκό μνημόνιο
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τι αναφέρει για συνομιλίες με την Αίγυπτο, Μονή Σινά και φοροδιαφυγή
Οκτώ μήνες από τη νομοθέτηση της Εθνικής Κοινωνικής Συμφωνίας - Στο επίκεντρο κλαδικές και επιχειρησιακές ΣΣΕ
Η λειτουργία «Ψάξε μου Φθηνότερα» προσφέρει οικονομικές εναλλακτικές χωρίς αλλαγή καταστήματος
Αύξηση 9% στον αριθμό των συναλλαγών και μείωση 23% στα περιστατικά απάτης
Ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας, ανθρωπισμού και διεθνούς αλληλεγγύης
Σκληρή απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις για τους μουφτήδες της Θράκης
Επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Συμεών είχε ο πρωθυπουργός
«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών
Στο βήμα της Παναττικής Συνδιάσκεψης της ΟΝΝΕΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.