Πολιτικη & Οικονομια

Τηλεφώνημα Μητσοτάκη σε πολιτικούς αρχηγούς: «Εκλογές στις 25 Ιουνίου»

Παραδίδει τη διερευνητική εντολή το απόγευμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στο Προεδρικό Μέγαρο για να παραλάβει τη διερευνητική εντολή
© EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Εκλογές 2023: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι η νέα Βουλή θα ορκιστεί την Κυριακή και θα διαλυθεί τη Δευτέρα

Με τους πολιτικούς αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι της Δευτέρας, στο πλαίσιο της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών.

Τα τηλεφωνήματα ήταν τυπικά και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας διαμήνυσε το ίδιο πράγμα στους Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Ανδρουλάκη, Δημήτρη Κουτσούμπα και Κυριάκο Βελόπουλο: ότι σκοπεύει να επιστρέψει το απόγευμα τη διερευνητική εντολή, την οποία παρέλαβε νωρίτερα από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε ότι η Βουλή, που αναδείχθηκε χθες, θα ορκιστεί την ερχόμενη Κυριακή και θα διαλυθεί τη Δευτέρα, έτσι ώστε να μπορέσουν να προκηρυχθούν εκλογές για τις 25 Ιουνίου.

Συνάντηση Μητσοτάκη - Σακελλαροπούλου

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για να παραλάβει τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο ίδιος είπε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι προτίθεται να επιστρέψει σήμερα το απόγευμα τη διερευνητική εντολή, έτσι ώστε «να κάνουμε εκλογές, ενδεχομένως και στις 25 Ιουνίου».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου
© EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Θεωρώ ότι οι εκλογές ήταν ένα προωθητικό βήμα ωριμότητας. Το μήνυμα της κάλπης ήταν σαφές, θεωρώ ότι δεν υπάρχει καμία προϋπόθεση σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα βουλή. Αν ίσχυε η ενισχυμένη αναλογική, η Νέα Δημοκρατία θα ξεπερνούσε τις 170 έδρες. Θεωρώ χρέος μου να συμβάλω ώστε να ξεπεράσουμε πιο γρήγορα αυτό το εμπόδιο της απλής αναλογικής» δήλωσε.

Αμέσως μετά, η κ. Σακελλαροπούλου απάντησε: «Το Σύνταγμα είναι σαφές. Υπάρχει διάθεση να συμβάλουν όλοι από την πλευρά τους, έτσι ώστε με την τήρηση των διαδικασιών να φτάσουμε στο καλύτερο αποτέλεσμα για τον τόπο».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ