Πολιτικη & Οικονομια

Νομικές ενέργειες προαναγγέλλει το «Πράσινο & Μωβ» για τον αποκλεισμό από τον Άρειο Πάγο

H ανακοίνωση του συνασπισμού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κάλπες
Κάλπες / © INTIME NEWS/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Εκλογές 2023: Ο συνασπισμός κομμάτων «Πράσινο & Μωβ» αποκλείστηκε από τις εκλογές γιατί δεν υπέβαλε την απαραίτητη δήλωση στην ηλεκτρονική πύλη

Σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, μεταξύ των οποίων και η κατάθεση ένστασης, είναι έτοιμος να προβεί ο συνασπισμός κομμάτων «Πράσινο & Μωβ», προκειμένου να αναθεωρηθεί το χθεσινοβραδινό «μπλόκο» του Αρείου Πάγου από τη συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές.

Η απόφαση του Α1 τμήματος δικαιολογεί τον αποκλεισμό του εν λόγω συνασπισμού, αναφέροντας ότι - όπως και άλλα κόμματα - δεν υπέβαλε την απαραίτητη δήλωση στην ηλεκτρονική πύλη εντός της οριζόμενης προθεσμίας.

Από τη μεριά του, το «Πράσινο & Μωβ» υποστηρίζει τα εξής: «Η εν λόγω απόφαση δεν ξεκαθαρίζει σε ποια παράληψη/καθυστέρηση αναφέρεται ούτε εξηγεί αν έχει ληφθεί υπόψη η απόφασή του υπουργείου Εσωτερικών, το βράδυ του Σαββάτου 30 Μαΐου, να παρατείνει τη σχετική προθεσμία μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, επειδή η ηλεκτρονική πύλη δεν λειτουργούσε σωστά. Παράλληλα, αρκετά κόμματα επίσης δεν ανταποκρίθηκαν πλήρως στην αρχική προθεσμία λόγω της δυσλειτουργίας της ηλεκτρονικής πύλης».

Και καταλήγει στην ανακοίνωσή του: «Πιστεύουμε ότι μπορούν να επιλυθούν οποιεσδήποτε παρανοήσεις ή επουσιώδεις τυπικές ελλείψεις στην ηλεκτρονική κατάθεση, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά για να δοθεί η δυνατότητα στους 249 υποψηφίους μας και στις 59 εκλογικές περιφέρειες να διεκδικήσουν την ψήφο του ελληνικού λαού».

Σε ανάρτησή του, ο πρώην ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ξαφνικά κοπήκαμε ενώ ετοιμάζαμε την αναγγελία της συμμετοχής μας στις εκλογές με 249 υποψηφιότητες και δίναμε στη δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο Επικρατείας με επικεφαλής τον Πέτρο Στάγκο και την ανακοίνωση υποστήριξης μας από το European Greens και από πολλούς ευρωβουλευτές Greens/EFA in the European Parliament». 

Ο Άρειος Πάγος έκοψε το Πράσινο & Μωβ Πράσινο και Μωβ από τα κόμματα που θα συμμετέχουν στις #εκλογές2023 της 21ης...

Posted by Nikos Chrysogelos on Tuesday, May 2, 2023

Εκλογές 2023: Τα κόμματα που μένουν εκτός

Εκτός εκλογών μένουν οι εξής συνδυασμοί και κόμματα: ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» -ΕΛΛ. ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ, ΕΥ – ΚΙΝΗΣΗ, ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, ΛΑΪΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΌΜΜΑ (Λ.ΕΥ.ΚΟ), ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΥΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ (Ε.Λ.Κ.Σ.Ι.), Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ- ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΦΙΛΟΝΟΜΗ ΔΗΜΕΓΕΡΣΙΑ, Πατριωτική Ένωση Πρόδρομος – Εμφιετζόγλου, Πατρίδα – Αφροδίτη Λατινοπουλου, Πράσινο και Μωβ, Μαζί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ