Πολιτικη & Οικονομια

Τα νούμερα της Εβδομάδας | 20 - 26 Απριλίου 2023

11% των κορυφαίων ερευνητών σχετικών με την τεχνητή νοημοσύνη είναι Έλληνες

img_0317_1.jpg
Σταμάτης Ζαχαρός
ΤΕΥΧΟΣ 869
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τεχνητή Νοημοσύνη
© Gerd Altmann / Pixabay

Τα νέα της εβδομάδας 20 - 26 Απριλίου 2023. O Σταμάτης Ζαχαρός αποτυπώνει την επικαιρότητα σε αριθμούς.

1.633 περιστατικά ανεπιθύμητων ενεργειών που σχετίζονται με τα εμβόλια αναφέρθηκαν μόνο το 2022 στον ΕΟΦ.

1.344 κρίθηκαν σοβαρά. Όχι από τίποτε ερευνητές αλλά σύμφωνα με την κρίση όσων τα κατήγγειλαν. Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, η μεγάλη πλειονότητα των αναφορών έγινε από μη επαγγελματίες υγείας, δηλαδή από ασθενείς, συγγενείς ασθενών, δικηγόρο κ.λπ.

60,2% των αναφορών έγινε από γυναίκες. Υπενθυμίζεται ότι μία εξ αυτών –συγγραφέας– είχε δηλώσει ότι θα κάνει μήνυση στην Pfizer.

63 αναφορές έγιναν και για περιστατικά τα οποία, σύμφωνα με τις καταγγελίες, είχαν θανατηφόρο έκβαση για το έτος 2022.

49 περιστατικά αφορούν ανθρώπους που είχαν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Pfizer, 6 με Moderna, 3 με Astra Zeneca και 5 με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

2 από τις αναφορές αυτές αξιολογήθηκαν ότι έχουν πιθανότητα συσχέτισης με τον εμβολιασμό (possible).

12 από αυτές τις αναφορές κρίθηκε ότι δεν ήταν πιθανή η συσχέτισή τους με τον εμβολιασμό (unlikely).

14 από τις αναφορές αυτές δεν ήταν δυνατό να αξιολογηθούν από τα διαθέσιμα στοιχεία που έχουν αποσταλεί (unassessable).

35 αναφορές βρίσκονται στο στάδιο όπου δεν έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, διότι αναμένονται συμπληρωματικά στοιχεία που έχουν ζητηθεί (π.χ. πορίσματα ιατροδικαστικών εκθέσεων και άλλες πληροφορίες). Τι περιμένατε; Να πούνε αλήθειες; Ξυπνάτε! Μπέεε.


64 μέλη απαρτίζουν την εγκληματική συνομοσπονδία που εξάρθρωσε η Δίωξη Εκβιαστών μετά από απόρρητη έρευνα δύο ετών.

3 διαφορετικές ομάδες εγκληματιών συνασπίστηκαν και εργάζονταν αρμονικά για 5 ολόκληρα χρόνια.

80 μεγάλες υποθέσεις απάτης έχει ήδη ταυτοποιήσει η έρευνα.

2.568.380 ευρώ ήταν η λεία της οργάνωσης, σύμφωνα με τη Δίωξη Εκβιαστών. Ήτοι σκάρτα 500 χιλιάρικα τον χρόνο για 64 άτομα. Δύσκολοι καιροί για απατεώνες ή η Δίωξη κάτι δεν υπολόγισε καλά…

31.250 ευρώ ανά «μεγάλη υπόθεση απάτης» είναι το αποτέλεσμα από την απλή διαίρεση της λείας με τον αριθμό των υποθέσεων. Τα media αναπαρήγαγαν τα δεδομένα και τους χαρακτηρισμούς χωρίς καν να μπουν στον κόπο μιας απλής διαίρεσης.


6,9% είναι η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ (σε όρους εκτίμησης αποτελέσματος) που εμφάνισε έρευνα της Metron Analysis.

6,2% είναι η διαφορά των δύο κομμάτων (σε όρους πρόθεσης ψήφου) σε έρευνα της Opinion Poll.

6,2 μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (πρόθεση ψήφου) σε δημοσκόπηση της Alco.

1,10 είναι η απόδοση που δίνει η μεγαλύτερη διαδικτυακή στοιχηματική εταιρεία στην Ελλάδα για το ενδεχόμενο να βγει η ΝΔ πρώτο κόμμα.

6 είναι η αντίστοιχη απόδοση για το ΣΥΡΙΖΑ.

1,87% είναι η απόδοση για να λάβει η ΝΔ πάνω από 32,75%. Την ίδια απόδοση δίνει και για το under, που σημαίνει ότι οι μπούκηδες δυσκολεύονται να κάνουν προβλέψεις για τα ποσοστά και οι παίκτες αρνούνται να τα «αγγίξουν», ώστε να διαμορφωθεί κάποια τάση.

20% αύξηση εμφάνισε η πληρότητα των ξενοδοχείων της Αθήνας φέτος τον Μάρτιο σε σχέση με πέρυσι.

100,89 ευρώ ήταν η καλύτερη μέση τιμή δωματίου τον Μάρτιο του 2023 έναντι 78,85 ευρώ τον Μάρτιο του 2022.


367 άνθρωποι έχουν βάλει την υπογραφή τους σε διαδικτυακή καμπάνια που διεξάγεται στο change.org, για να αποδοθεί στον Lewis Hamilton ο προπέρσινος τίτλος της F1. Σύμφωνα με τους διοργανωτές της καμπάνιας, η FIA (διοργανώτρια αρχή) «λήστεψε» τον πρωταθλητή στον αγώνα του Άμπου Ντάμπι.

7 τίτλους έχει κατακτήσει ο Hamilton, όσους δηλαδή και ο Michael Schumacher. Αν έπαιρνε τον τίτλο στο Άμπου Ντάμπι θα γινόταν ο οδηγός με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία. Ο αρχικριτής έκανε τελικά αυτό που στο ελληνικό ποδόσφαιρο ονομάζεται «αβαβά».


16,5% ήταν ο πληθωρισμός τροφίμων στην Ισπανία τον μήνα Μάρτιο από 16,7 τον Φεβρουάριο. Οι σύντροφοι πανηγυρίζουν αποδίδοντας την αποκλιμάκωση στη μείωση του ΦΠΑ σε πολλές κατηγορίες τροφίμων, όπως είχε προτείνει και η εγχώρια αριστερά.

14,1% ήταν ο αντίστοιχος πληθωρισμός τον Μάρτιο στην Ελλάδα από 14,7% τον Φεβρουάριο. Χωρίς μείωση του ΦΠΑ. Δυστυχώς οι αριθμοφασίστες νίκησαν…

17,9% από 17,7% ήταν το αντίστοιχο μέγεθος στην Ευρωζώνη τους δύο τελευταίους μήνες.

19,6% από 19,5% ήταν ο πληθωρισμός τροφίμων στην ΕΕ. Για όσους δεν θυμούνται ότι το νόμισμα δεν είναι ταμπού…

50,51% ήταν ο επίσημος πληθωρισμός στην ανυπότακτη Τουρκία τον μήνα Μάρτιο. Προφανώς και εκεί φταίει «η κακιά Δύση».


19,5996 νέες τουρκικές λίρες χρειάζονταν την περασμένη εβδομάδα για να αγοράσει κανείς ένα δολάριο. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο ισοτιμίας στην ιστορία του τουρκικού νομίσματος και δυστυχώς για τον Ταγίπ συμβαίνει μερικές μόνο εβδομάδες πριν από τις εκλογές και ενώ ο ίδιος υποστηρίζει ότι «κερδάνε» επειδή η οικονομία είναι το ατού του.

6 μηδενικά είχαν αφαιρεθεί το 2005 από την τουρκική λίρα σε σχέση με την προηγούμενη αξία της και τότε είχε δημιουργηθεί η «νέα τουρκική λίρα».


100.500 δολάρια είναι το μέσο εισόδημα των Ινδο-Αμερικανών στις ΗΠΑ. Πρόκειται για την πλουσιότερη εθνοτική ομάδα στη χώρα, με το 70% των μελών της να είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.

35.000 δολάρια είναι το μέσο εισόδημα των Αφρο-Αμερικανών.

59.900 δολάρια κερδίζουν οι «λευκοί-αμερικανοί».


11% των κορυφαίων ερευνητών σχετικών με την τεχνητή νοημοσύνη είναι Έλληνες, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο Neural Information Processing Systems, φέρνοντας τη χώρα μας στην τρίτη θέση μεταξύ των χωρών της ΕΕ. Υπερήφανοι τρίτοι και καθόλου καταϊδρωμένοι.

29% των ερευνητών είναι Γάλλοι (με περίπου 7 φορές μεγαλύτερο πληθυσμό) με τη Γαλλία να βρίσκεται στην πρώτη θέση.

14% είναι Γερμανοί (8 φορές μεγαλύτερος πληθυσμός) ενώ ακολουθούν Ολλανδία, Ουγγαρία, Ιταλία κ.λπ.


Verba volant

Νίκος Παππάς
«Είναι προσβλητική η ταχύτητα με την οποία ολοκληρώθηκε το πόρισμα για το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα».

Ο κύριος «καλώς τα παιδιά» 13-0 διαμαρτύρεται για την ταχύτητα των διαδικασιών. Εικάζω ότι κάποιος σύντροφός του θα ήταν επιφορτισμένος με την ευθύνη της διαμαρτυρίας αν καθυστερούσε το πόρισμα. Μονά κερδίζω, ζυγά χάνεις.

Σοφία Αλιμπέρτη
«Ζητάω απ’ τον Αρχάγγελο Μιχαήλ να μου βρει πάρκινγκ και πάντα μου βρίσκει».

Η απόλυτη εφηβική φαντασίωση των 80s επιβεβαιώνει τον William Burroughs που υποστήριζε ότι «Μετά από μια ματιά σ’ αυτόν τον πλανήτη, ένας επισκέπτης από το διάστημα θα έλεγε: θέλω να δω αμέσως τον υπεύθυνο».

Γιάνης Βαρουφάκης
«Αν καταρρεύσουν οι τράπεζες, υπάρχει το σχέδιο Δήμητρα».

Για να συμβεί βεβαίως αυτό θα πρέπει πιθανώς να κυβερνήσει το ΜέΡΑ25. Η ελπίδα για τους ανυπότακτους συντρόφους πεθαίνει τελευταία αλλά πάντοτε η τράπεζα κλείνει πρώτη.

Σπύρος Μπιμπίλας
«Γιατί η Χρονοπούλου κατήγγειλε το όνομα του Γεωργούλη τέσσερις μήνες μετά»;

Συγγνώμη, πρόεδρε-Μεγαλέξανδρε. Δεν θα ξανασυμβεί. Εφεξής θα επιβάλλουμε στα θύματα βιασμού το πότε θα νιώσουν έτοιμα ψυχολογικά ώστε να κάνουν καταγγελίες. Τιμητικά θα ονομάσουμε τη διαδικασία «me tooμπεκί ψιλοκομμένο», έχοντας εμπνευστεί από τη στάση του σωματείου σας στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ραλλία Χρηστίδου
«Καλημέρα σε όλες και σε όλους και καλή και μαχητική μας βδομάδα! Έσω παρόντες και έτοιμοι».

Έσω; Όπως Esso Pappas;

Βασίλης Λεβέντης
«Έρχονται γυναίκες στο γραφείο, κλείνουν το μάτι, εγώ όμως δεν είμαι σαν τον Γεωργούλη».

Πρόεδρε, σύμφωνα με την καταγγελία, η γυναίκα δεν έκλεισε το μάτι στον Γεωργούλη. Εκείνος φέρεται να της το «βούλωσε» το μάτι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ