Πολιτικη & Οικονομια

Με «φάντομ» το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ: Στο Επικρατείας ο Νίκος Σαργκάνης

Στη μάχη των εκλογών ο κορυφαίος ίσως τερματοφύλακας που ανέδειξε το ελληνικό ποδόσφαιρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκλογές 2023: Ο Νίκος Σαργκάνης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ - Ανακοινώθηκε από τον Νίκο Ανδρουλάκη η συμμετοχή του παλαίμαχου τερματοφύλακα.
Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ θα βρίσκεται ο βετεράνος τερματοφύλακας Νίκος Σαργκάνης © Menelaos Myrillas/SOOC

Εκλογές 2023: Ο Νίκος Σαργκάνης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ - Ανακοινώθηκε από τον Νίκο Ανδρουλάκη η συμμετοχή του παλαίμαχου τερματοφύλακα.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ θα περιλαμβάνεται ο παλαίμαχος διεθνής τερματοφύλακας Νίκος Σαργκάνης, o οποίος έκανε μεγάλη καριέρα με τις φανέλες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. 

Την ανακοίνωση της συμμετοχής του «φάντομ» του ελληνικού ποδοσφαίρου στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έκανε ο πρόεδρος του κινήματος Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στον Πειραιά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής συναντήθηκε με τον δήμαρχο Πειραιά.

Στον διάλογο που μοιράστηκαν οι δυο άνδρες μπροστά τις κάμερες, ο κ. Ανδρουλάκης ανακοίνωσε ότι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα περιλαμβάνεται και ο πρώην διεθνής τερματοφύλακας.

Ποιος είναι ο Νίκος Σαργκάνης

Ο Νίκος Σαργκάνης γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 1954 και διέπρεψε κάτω από τα δοκάρια κατά τη δεκαετία του 1980 αγωνιζόμενος στον Ολυμπιακό, στον Παναθηναϊκό και σε άλλες ομάδες.

Με τον Ολυμπιακό κατέκτησε τρία πρωταθλήματα και ένα κύπελλο Ελλάδας.

Το 1985 πήρε πολύκροτη μεταγραφή στον μεγάλο αντίπαλο της ομάδας του Πειραιά, τον Παναθηναϊκό, όπου αγωνίστηκε για πέντε περιόδους, κατακτώντας δύο ακόμη πρωταθλήματα και τρία κύπελλα Ελλάδας.

Στον τελικό του 1988, ο οποίος κρίθηκε στα πέναλτι, ο Νίκος Σαργκάνης υπήρξε ο μεγάλος πρωταγωνιστής καθώς εκτέλεσε εύστοχα ένα πέναλτι και απέκρουσε δύο, οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στην κατάκτησή του.

Εκτός από τη σπουδαία του απόδοση ως τερματοφύλακας, είχε ειδικευτεί στην εκτέλεση πέναλτι, σημειώνοντας αρκετά γκολ.

Στην εθνική Ελλάδας κλήθηκε πρώτη φορά το φθινόπωρο του 1980. Με την εθνική Ανδρών αγωνίστηκε ως το 1991 σε συνολικά 58 αγώνες.

⚽️ Δανία - Ελλάδα 0-1 προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 1982 {15/10/1980}

Το περίφημο προσωνύμιο «φάντομ» απέκτησε μετά την ιστορική απόκρουση που είχε κάνει στα προκριματικά του Μουντιάλ του 1982, απέναντι στη Δανία.

Μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση ο Νίκος Σαργκάνης ακολούθησε καριέρα προπονητή. Κατέχει δίπλωμα προπονητή ποδοσφαίρου Α΄ και εκπαιδευτή τερματοφυλάκων στην εκπαιδευτική ομάδα της UEFA.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ