Πολιτικη & Οικονομια

Ελεύθερη με βραχιολάκι η Εύα Καϊλή

Συμπλήρωσε τέσσερις και πλέον μήνες κράτησης στις φυλακές η Ελληνίδα ευρωβουλευτής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Εύα Καϊλή
Η Εύα Καϊλή © Jan Van De Vel/European Parliament/Multimedia Centre

Qatargate - Αποφυλακίζεται η Εύα Καϊλή μετά από περισσότερους από τέσσερις μήνες φυλάκισης - Θα τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιόλι

Αποφυλακίζεται η Εύα Καϊλή, η οποία θα διαμείνει με βραχιολάκι στο σπίτι της, όπως έκανε γνωστό ο συνήγορός της, Σβεν Μαρί.

«Δεν θα σχολιάσω περισσότερο, εκτός από το γεγονός ότι αυτή είναι μια λογική απόφαση που άργησε να ληφθεί», είπε o Μέρι σε μια σύντομη δήλωση.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε και η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία.

«Η απόφαση προκάλεσε έκπληξη, καθώς ανακοινώθηκε μια ημέρα πριν από την προγραμματισμένη εμφάνιση της Εύας Καϊλή ενώπιον δικαστή το πρωί της Πέμπτης» σχολιάζει το Euronews.

Την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή επιβεβαιώνει και το Politico.

Υπενθυμίζεται ότι έως σήμερα, μόνη έγκλειστη για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate παρέμενε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής και πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά και την απελευθέρωση υπό το καθεστώς ηλεκτρονικής επιτήρησης του Βέλγου ευρωβουλευτή, Μαρκ Ταραμπέλα.

Ο Ταραμπέλα ήταν ο τελευταίος που αποφυλακίστηκε για την πολύκροτη υπόθεση αφού είχαν προηγηθεί αυτές του Φραντσέσκο Τζόρτζι, όσο και του φερόμενου ως «εγκεφάλου» της υπόθεσης, πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή, Αντόνιο Παντσέρι. Οι δύο τελευταίοι είχαν συνεργαστεί με τις βελγικές Αρχές σε αντάλλαγμα για την ελευθερία τους.

Από την πλευρά της, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή, κρατούνταν κατά τον συνήγορό της, Σβεν Μαρί, στη φυλακή ως «τρόπαιο» του εισαγγελέα. Η ίδια έχει απορρίψει κάθε ενδεχόμενο ομολογίας σε αντάλλαγμα της απελευθέρωσής της υπό καθεστώς ηλεκτρονικής επιτήρησης. Επιμένει στην αθωότητά της και κατηγορεί τις βελγικές Αρχές τόσο για την σκληρή τους στάση όσο και για την αργή εξέλιξη των ερευνών.

Η Εύα Καϊλή έχει συμπληρώσει τέσσερις και πλέον μήνες κράτησης στις φυλακές Χάρεν.

Ο Σβεν Μαρί έχει δηλώσει στα ΜΜΕ ότι οι Βέλγοι ανακριτές δεν έχουν κανένα νέο στοιχείο για να υποστηρίξουν την υπόθεση σε βάρος της Εύας Καϊλή, ενώ επιτέθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα επειδή την κράτησε πίσω από τα κάγκελα σαν «τρόπαιο».

«Ανήγαγαν την κ. Καϊλή σε ένα σύμβολο για να πουν: “Ακόμα κι αν κατέχεις υψηλά αξιώματα, θα παραμείνεις στη φυλακή”. Και αυτό γίνεται ειδικά για να πουν στους άλλους βουλευτές “μη διαπράττετε πράξεις διαφθοράς γιατί αυτό σημαίνει ότι θα πάτε στη φυλακή πολύ καιρό’’», υποστήριξε ο δικηγόρος στο Euronews την Τρίτη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ