Κοσμος

Qatargate: Αποφυλακίζεται με βραχιολάκι και ο Μαρκ Ταραμπέλα

Τι ισχυριζόταν ο ευρωβουλευτής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαρκ Ταραμπέλα
© Thierry Monasse/Getty Images

Qatargate: Απελευθερώνεται με ηλεκτρονικό βραχιολάκι ο Μαρκ Ταραμπέλα - Τι αναφέρει ο συνήγορος της Εύας Καϊλή για τις εξελίξεις

Υπό ηλεκτρονική επιτήρηση βγαίνει από τη φυλακή ο ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, ο οποίος είναι προφυλακισμένος από τον Φεβρουάριο για εμπλοκή στην υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Μόλις μάθαμε με ανακούφιση την επικείμενη απελευθέρωση του Μαρκ Ταραμπέλα» αναφέρει η ανακοίνωση της πλευράς του ευρωβουλευτή προσθέτοντας ότι παραμένει στη διάθεση των αρχών εάν χρειαστούν επιπλέον πληροφορίες. Παράλληλα, επισημαίνεται από την πλευρά του ότι «ισχυριζόταν πάντα ότι είναι αθώος», καθώς και ότι «δεν είχε λάβει ποτέ χρήματα ή δώρα σε αντάλλαγμα για τις απόψεις του».

Από την πλευρά του, ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, εκτιμά ότι η απόφαση για να βγει υπό ηλεκτρονική επιτήρηση ο Μαρκ Ταραμπέλα μπορεί να διαδραματίσει ρόλο και όσον αφορά στην απόφαση για την Ελληνίδα ευρωβουλευτή η ακρόαση της οποίας θα λάβει χώρα τη Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου.

«Ποτέ δεν πρόκειται να ομολογήσω αδικήματα που δεν έχω διαπράξει, ακόμα και αν με κάνουν κομμάτια» τόνισε η ίδια στον ΑΝΤ1, επισημαίνοντας πως αισθάνεται φανερά αδικημένη.

«Στο ερχόμενο δικαστικό συμβούλιο θα δώσουμε μάχη για να αποδείξουμε την αναξιοπιστία του Παντσέρι. Θα έχουμε ισχυρά νεότερα στοιχεία που θα επιβεβαιώνουν ότι η Εύα Καϊλή είναι αθώα. Η ίδια αν και ψυχολογικά φορτισμένη, επιμένει κατηγορηματικά στην αθωότητα της» ανέφερε ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, τονίζοντας πως «αισθάνεται ένα αίσθημα αδικίας βλέποντας τους πρωταγωνιστές να είναι ελεύθεροι, να είναι στο σπίτι τους και η Εύα Καϊλή που δίνει μάχη για την αθωότητα της να είναι μέσα. Είναι μια προκλητική αντινομία την οποία διακρίνουμε στο ποινικό βελγικό σύστημα».

«Η αποφυλάκιση του Παντσέρι είναι προϊόν συναλλαγής, δέχτηκε να πει ψέματα κατά της Εύας Καϊλή και το αντάλλαγμα ήταν να αφεθεί ελεύθερος. Αυτός που είναι αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Γιατί εγκληματική οργάνωση υπάρχει αλλά δεν συμμετέχει σε αυτήν η κυρία Καϊλή» αναφέρει ο κ. Δημητρακόπουλος.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crsdaw7o0ju9)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ