- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης: «Λούμπεν» τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ - Δεν εκπροσωπούν τον μεσαίο χώρο
Στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός - Πώς σχολίασε τις επιλογές προσώπων
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ δεν παραπέμπουν σε κόμμα που διεκδικεί τον μεσαίο χώρο - Υποκρισία Τσίπρα στο θέμα του νερού
Για «λούμπεν ψηφοδέλτια» του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τις επιλογές των προσώπων και συγκεκριμένα τη συμμετοχή του Ευάγγελου Αντώναρου.
«Μάλλον γέλιο προκάλεσαν κάποιες επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ, παρά εξέπεμψαν σοβαρότητα σχετικά με τη δυνατότητά του να πετύχει οποιαδήποτε ουσιαστική διεύρυνση», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, έπειτα από σχετική ερώτηση για την υποψηφιότητα του κ. Αντώναρου, σε συνέντευξή του στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100.
«Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβάνουν τον κ. Παππά, ο οποίος είναι καταδικασμένος αμετάκλητα από το Ανώτατο Δικαστήριο· τον κ. Πολάκη, ο οποίος είχε τεθεί εκτός ψηφοδελτίων μέχρι που επέστρεψε, διότι τελικά προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ τον πολακισμό εκφράζει και δεν θα μπορούσε να λείπει ο κύριος εκφραστής του· καθώς και μια σειρά από άλλους υποψηφίους, που περισσότερο σε λούμπεν ψηφοδέλτια παραπέμπουν παρά στο ψηφοδέλτιο του κόμματος το οποίο θέλει πραγματικά να διεκδικήσει τον μεσαίο χώρο και να προβάλει το κόμμα αυτό ως μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης» είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για υποκρισία στο θέμα του νερού, λέγοντας πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μετέφερε στο Υπερταμείο τα περιουσιακά στοιχεία της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ και δρομολόγησε έτσι την ιδιωτικοποίηση.
Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι τα περιουσιακά στοιχεία της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ θα επιστρέψουν στο ελληνικό Δημόσιο, αλλά εξήγησε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει με τροπολογία μία ημέρα πριν κλείσει η Βουλή, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι πρέπει να γίνει συνεννόηση με τους δανειστές.
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μετρό Θεσσαλονίκης τους πρώτους μήνες του 2024»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η υποψηφιότητά του στην Α’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης δείχνει όχι μόνο το προσωπικό του ενδιαφέρον για την πόλη, αλλά και το ενδιαφέρον που έχει σκοπό να επιδείξει, εφόσον οι πολίτες τον αναδείξουν και πάλι πρωθυπουργό, για να προχωρήσουν με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα τα έργα στην περιοχή.
Για το μετρό, είπε ότι θα δοθεί στους πολίτες τους πρώτους μήνες του 2024 και δεσμεύτηκε πως θα προχωρήσει η επέκτασή του στα δυτικά.
Επισήμανε ότι με τη σημερινή επίσκεψή του στη συμπρωτεύουσα θέλει να δώσει έμφαση στα θέματα της βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχουν έξι δήμοι που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή ανάπτυξη και οι κάτοικοί τους δεν είναι «παιδιά ενός κατώτερου Θεού», γι’ αυτό θα παρουσιάσει ένα συνολικό σχέδιο με παρεμβάσεις για την περιοχή.
Όπως είπε, στο σχέδιο αυτό περιλαμβάνονται:
- Το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο, το οποίο θα ανεγερθεί στο στρατόπεδο «Καρατάσιου».
- Η κατασκευή 10 νέων πρότυπων σχολικών μονάδων σε δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης.
- Η επέκταση του προαστιακού προς τη δυτική Θεσσαλονίκη για να αξιοποιηθούν γραμμές που ήδη υπάρχουν και να διευκολυνθούν μετακινήσεις και προς τη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου.
- Χώροι πολιτισμού που λειτουργούν στη δυτική Θεσσαλονίκη.
- Το Μητροπολιτικό Πάρκο «Παύλου Μελά» όπου ήδη γίνονται εργασίες.
- Η αξιοποίηση του στρατοπέδου «Ζιάκα» για την εφαρμογή ενός πρότυπου προγράμματος κοινωνικής κατοικίας.
Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), για το οποίο είπε ότι «αξιολογείται συχνά ως το καλύτερο ερευνητικό κέντρο της χώρας, όπου γίνεται πάρα πολύ σοβαρή ανταγωνιστική εφαρμοσμένη έρευνα, και είναι η Ελλάδα της καινοτομίας, της εξωστρέφειας, την οποία θέλουμε να αναδείξουμε και να υποστηρίξουμε αυτή που εκφράζεται μέσα από τις δράσεις του ΕΚΕΤΑ».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Το πιο πιθανό είναι να ανταποκριθώ»
Από τον ιδεολογικό αποκλεισμό στη σύγκλιση με τον κεντροαριστερό χώρο
Πότε αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον Νίκο Ανδρουλάκη
Το σχόλιο με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής
Η Ελλάδα ανήκει στη Δύση — και το αποδεικνύει
Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια» - Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Σπάει καθημερινά τα δικά του ρεκόρ γραφικότητας ο υπουργός Υγείας, μήπως τελικά στόχος του είναι να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες», απαντάει το ΠΑΣΟΚ
31 άτομα μεταφέρθηκαν για πρώτες βοήθειες - Αμέσως ενεργοποιήθηκε μηχανισμός υποδοχής και παροχής βοήθειας από τις ελληνικές αρχές
Ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα την πολιτική του διακήρυξη - Περιγράφει ως «κρίσιμη πολιτική αναγκαιότητα» την σύγκλιση των τριών ρευμάτων της Αριστεράς του 20ού αιώνα
«Η σταδιακή επανένταξη 14 ανακατασκευασμένων συρμών, θα συμβάλει στη μείωση των χρονοαποστάσεων»
«Παραμένω συνεπής, άλλοι άλλαξαν» σημειώνει ο ευρωβουλευτής
Ο χαιρετισμός της τ. Προέδρου της Δημοκρατίας στην παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος 2026
«Είναι μία πρόταση η οποία με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε λουκέτα χιλιάδων επιχειρήσεων μικρομεσαίων» σημειώνει η υπουργός Εργασίας
Τι ισχύει για τις μεγάλες αλυσίδες
Ισχυρή αύξηση εισροών το 2025 - Εύθραυστη διεθνής εικόνα και ανησυχία για ποιότητα επενδύσεων
Κατά τη συζήτηση στη Βουλή
Παρέμβαση της Αθήνας για το επεισόδιο με τον στολίσκο και αίτημα αποχώρησης ισραηλινών σκαφών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.