- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ερώτηση Μπουτσικάκη στη Βουλή για τον Παναγιώτη Δημητρά και τη μήνυση κατά Ντογιάκου
Τα δύο θέματα που θέτει, ζητώντας απαντήσεις
Παναγιώτης Δημητράς - Ερώτηση από τον Χριστόφορο Μπουτσικάκη για τη μήνυση σε Ισίδωρο Ντογιάκο
Ερώτηση για τον Παναγιώτη Δημητρά, τον «εθνικό μηνυτή» κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χριστόφορος Μπουτσικάκης.
Μεταξύ άλλων ζητά να ενημερωθεί «εάν και για ποιο λόγο ο εν λόγω αυτοχαρακτηριζόμενος παρατηρητής έχει υποβάλει μήνυση και εναντίον του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ισίδωρου Ντογιάκου».
Αναλυτικά, η ερώτησή του:
Σε συνέχεια των δύο ερωτήσεών μου προς τον κ. υπουργό Δικαιοσύνης, υπ’ αριθ. 473/19-10-2021 και 6116/28-6-2022 και των συνακόλουθων απαντήσεων, προκύπτει ότι ο επικεφαλής του λεγόμενου «Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι» Παναγιώτης Η. Δημητράς ως επαγγελματίας μηνυτής έχει υποβάλει εκατοντάδες μηνύσεις εναντίον αθώων πολιτών. Ανάμεσα σε αυτές και εναντίον 34 εισαγγελέων, με προφανή στόχο τη φίμωση ανθρώπων που έχουν αντίθετες με τις απόψεις που εκείνος επιδιώκει με τη μέθοδο των μηνύσεων να επιβάλει. Αυτό παράλληλα με τον εκφοβισμό των εισαγγελικών λειτουργών οι οποίοι εφαρμόζοντας τους νόμους αντιστέκονται στην καταχρηστική άσκηση σωρείας μηνύσεων εκ μέρους του.
Ερωτάται ο κ. υπουργός:
- Εάν και για ποιο λόγο ο εν λόγω αυτοχαρακτηριζόμενος παρατηρητής έχει υποβάλει μήνυση και εναντίον του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ισίδωρου Ντογιάκου.
- Οι εκατοντάδες μηνυθέντες που αθωώνονται ή απαλλάσσονται, για ποιο λόγο πρέπει να του υποβάλλουν ατομικά μηνύσεις για ψευδείς καταμηνύσεις, ψευδορκίες κ.λπ. και να μην εφαρμόζονται στην περίπτωσή του αυτεπαγγέλτως, τα σχετικά άρθρα του Ποινικού Κώδικα. Ιδίως μάλιστα το άρθρο 229, περί ψευδών καταμηνύσεων, αφού συστηματικά καθιστά άλλους ύποπτους διάπραξης αδικημάτων τα οποία ο ίδιος επινοεί. Δηλαδή για αδικήματα που στρέφονται ευθέως και κατά της Δικαιοσύνης, του οχυρού της Δημοκρατίας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η ερμηνεία της στο κλασικό "Αθήνα κόρη τ’ ουρανού" χάρισε στην πόλη ένα από τα πιο αγαπημένα μουσικά της αποτυπώματα»
«Πολιτικός απατεώνας όποιος υπόσχεται αυτόματη εξαφάνισης της ακρίβειας» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά με αιχμές
Οι καταγγελίες για φωτογραφικό διαγωνισμό και υπερκοστολόγηση
«Αν στόχος του κ. Τσίπρα είναι να επαναλάβει το ποσοστό του 2023 με το οποίο έφυγε ηττημένος, κανένα πρόβλημα»
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.