Πολιτικη & Οικονομια

Τελευταίο υπουργικό συμβούλιο σήμερα με άρωμα εκλογών

Στις 11:00 η συνεδρίαση - Η ατζέντα και οι πληροφορίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυρ. Μητσοτάκης: Ο ΔΟΑΤΑΠ θα ολοκληρώνει κάθε αίτηση σε 60 ημέρες με μειωμένα παράβολα κατά 20%.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης © AΠΕ-ΜΠΕ

Υπουργικό Συμβούλιο: Οι δράσεις για τη δημόσια διοίκηση στο επίκεντρό του - Συνεδριάζει σήμερα στις 11:00

Με κεντρικό θέμα τις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση πραγματοποιείται σήμερα στις 11:00 το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο ΜητσοτάκηΠρόκειται για την τελευταία συνεδρίαση του κυβερνητικού οργάνου με πληροφορίες να αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να αναφερθεί ο πρωθυπουργός στην ημερομηνία των εκλογών, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί ήδη στον Μάιο με επικρατέστερες Κυριακές αυτή της 21ης και της 28ης του μήνα.

Το βέβαιο είναι πως η θητεία της κυβέρνησης φτάνει στο τέλος της με σειρά νομοσχεδίων που αναμένεται να έχουν ψηφιστεί έως την Τετάρτη του Πάσχα οπότε και θα κλείσει η Βουλή. 

Θέμα της συνεδρίασης σήμερα του είναι η παρουσίαση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, δράσεων για τη δημόσια διοίκηση. Ποιο συγκεκριμένα, η ατζέντα προβλέπει την παρουσίαση και συζήτηση για: 

α) Το ερανιστικό νομοσχέδιο,

β) Τον καθορισμό των αρμόδιων υπηρεσιών και των συγκεκριμένων ποσοτικών στόχων για την εφαρμογή του Συστήματος Κινήτρων και Ανταμοιβής Υπαλλήλων στο πλαίσιο του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής,

γ) Τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού,

δ) Την αποτίμηση παρεμβάσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήρια του δημοσίου τομέα,

ε) Τις δράσεις για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και τη λειτουργία του κράτους.

Το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο πραγματοποιείται υπό την σκιά της τραγωδίας των Τεμπών και εκ των πραγμάτων αφορά και τις χρόνιες παθογένειες του κράτους, οι δυσλειτουργίες του οποίου μπήκαν στο κάδρο των ευθυνών. Ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας της κρατικής μηχανής γίνεται επομένως ένα από τα βασικά διακυβεύματα της επόμενης τετραετίας και του πρωθυπουργού εφόσον ανανεωθεί η εντολή των πολιτών στις κάλπες. 

Στο κάδρο ο Κ.Μητσοτάκης έχει βάλει και τις αλλαγές στον καταστατικό χάρτη της χώρας με την αναθεώρηση του Συντάγματος να επικεντρώνεται στο άρθρο 16. Σε κάθε περίπτωση, η όποια συζήτηση θα ξεκινήσει από την επόμενη Βουλή. 

Στην εισαγωγική του ομιλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί στους κεντρικούς άξονες των αλλαγών, οι οποίες περιλαμβάνουν και σειρά διαρθρωτικών αλλαγών στο ΑΣΕΠ κυρίως σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα των διορισμών και στη συνέχεια την αξιολόγηση γνώσεων και δεξιοτήτων των υπαλλήλων.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ