- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Υπάρχουν καθηγηταί εις τας Αθήνας» - Η Άννα Διαμαντοπούλου στο πλευρό της Βάνας Νικολαΐδου-Κυριανίδου
Η ανάρτησή της στο Facebook
Η Άννα Διαμαντοπούλου υπερασπίστηκε την πρόεδρο της φιλοσοφικής σχολής - Η ανάρτησή της στο Facebook.
Η πρώην υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, αναφέρθηκε με ανάρτησή της στο Facebook στις δηλώσεις της προέδρου της φιλοσοφικής σχολής του ΕΚΠΑ και καθηγήτριας. Συγκεκριμένα, τόνισε πως «η πολιτική του κρύπτεσθαι και της δήθεν κατανόησης αποθράσυνε ελάχιστες μειοψηφίες που είναι βυθισμένες στην άγνοια και τον δογματισμό».
Συμπλήρωσε δε πως «έχοντας υποστεί πολλαπλές μορφές βίας την περίοδο της υπουργίας μου, ξέρω ειδικά για τις γυναίκες την γλώσσα που χρησιμοποιείται και τον σεξισμό που αυθόρμητα κινητοποιείται. Η Βάσω Κιντή, η Μαρία Ευθυμίου, η Βάνα Νικολαΐδου-Κυπριανίδου, τρεις καθηγήτριες του ΕΚΠΑ βγήκαν μπροστά όπως βέβαια και άλλοι και άλλες ... όχι αρκετοί».
Ολόκληρη η ανάρτηση της Άννας Διαμαντοπούλου
«Σήμερα στο protothema.gr ως πρώτο θέμα (και μπράβο τους) μιλά η Πρόεδρος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ κ. Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου. RESPECT!!!
Υπάρχουν «Καθηγηταί» εις τας Αθήνας .Η πολιτική του κατευνασμού δια της σιωπής, του κρύπτεσθαι, και της δήθεν κατανόησης δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα. Αντίθετα αποθράσυνε ελάχιστες μειοψηφίες (αλήθεια αυτοί οι φοιτητές θα έχουν καμία επίπτωση μετά την ανακοίνωση του κοσμήτορα;)βυθισμένες στην άγνοια και τον δογματισμό με αποτέλεσμα να κρατούν όμηρο την πανεπιστημιακή κοινότητα με την βία. Και επειδή η βία δεν αντιμετωπίζεται με βία χρειάζονται Λόγος και Θεσμοί. Οι καθηγητές να μιλήσουν να αντισταθούν να δώσουν πρότυπο, οι φοιτητές να κατανοήσουν την δύναμη της πλειοψηφίας, η Πολιτεία να υλοποιήσει θεσμούς και πρακτικές των αναπτυγμένων χωρών και οι αρχηγοί των κομμάτων να μην υπεκφεύγουν. Έχοντας υποστεί πολλαπλές μορφές βίας την περίοδο της Υπουργίας μου ξέρω ειδικά για τις γυναίκες την γλώσσα που χρησιμοποιείται και τον σεξισμό που αυθόρμητα κινητοποιείται. Vasso Kindi @Μαρια Ευθυμιου η Βάνα Νικολαιδου-Κυπριανίδου τρεις καθηγήτριες του ΕΚΠΑ βγήκαν μπροστά όπως βέβαια και αλλοι και άλλες .. όχι αρκετοί.
Είχα πει κάποτε όταν γράφαμε τον νόμο στους καθηγητές Achilleas Gravanis και Joachim Grispolakis και στον αείμνηστο Βασίλη Παπάζογλου: είμαστε δυο, είμαστε τρεις, δεν είμαστε χίλιοι δεκατρείς .. ακόμα.».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε απάντηση των δηλώσεων του Έλληνα πρωθυπουργού
Παράλληλα θα υπάρξει και απαλλαγή από δημοτικά τέλη
Παράλληλα, απέρριψε κατηγορίες περί διάθεσης 2 δισ. ευρώ σε ιδιώτες μέσω voucher
Η Ευρώπη στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας από την αρχή του πολέμου, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ενεργειακή μετάβαση, επενδύσεις και γεωπολιτικοί κίνδυνοι στο επίκεντρο των συζητήσεων
Τι αναφέρει δημοσίευμα του Reuters
Παράλληλα, στάθηκε στις νέες επενδύσεις και συνεργασίες με αμερικανικούς ενεργειακούς κολοσσούς
«Ο δρόμος προς τη μακροζωία περνά μέσα από την πρόληψη, τις δομημένες επιστημονικές παρεμβάσεις, αλλά και τον τρόπο ζωής» - Η συζήτηση στο πλαίσιο του 11oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
Τις τελευταίες εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο και τη στρατηγική της τράπεζας συζήτησε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της CrediaBank, στο πλαίσιο του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
Παραγωγικότητα, μισθοί και επενδύσεις στο επίκεντρο – Οι παρεμβάσεις στο Φόρουμ Δελφών
Tι δήλωσε ο επίτροπος για τον αποκλεισμό του Ορμούζ
Το νομικό και πολιτικό πλαίσιο πίσω από τη διαφαινόμενη διαμάχη Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας
Αναφορά έκανε και στη φράση «χεράτα», ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν είναι επίσημη ορολογία»
«Άθλια» χαρακτήρισε τη λογική του Νίκου Ανδρουλάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Στο 11o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας
Ο πρώην δήμαρχος υποστήριξε ότι ο Χάρης Δούκας άφησε να κλιμακωθεί η ένταση
Έμφαση στην επιτάχυνση της διεύρυνσης - Κομβικός ο ρόλος της Ελλάδας στην επόμενη προεδρία
Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον κανονισμό που διέπει την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία καθώς και στην υπόθεση των υποκλοπών
Η ρητορική της «σκληρής γραμμής» απέναντι στην Τουρκία και τα όρια του ρεαλισμού στην ελληνική εξωτερική πολιτική
«Διάγουμε την τελευταία περίοδο της κυβέρνησης Μητσοτάκη», δήλωσε ο βουλευτής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.