Πολιτικη & Οικονομια

Ευχές Ερντογάν σε Μητσοτάκη για την 25η Μαρτίου: «Η σχέση των χωρών μας θα αναπτυχθούν περαιτέρω»

Είχε προηγηθεί επιστολή Τσαβούσογλου σε Δένδια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
25η Μαρτίου: Ευχές Ερντογάν σε Μητσοτάκη για την Εθνική Επέτειο
© EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE HANDOUT HANDOUT

Ελληνοτουρκικά - 25η Μαρτίου: Ευχές Ερντογάν σε Μητσοτάκη για την Εθνική Επέτειο

Ευχετήρια επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, έστειλε για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου ο Ταγίπ Ερντογάν.

Σε αυτήν ο Πρόεδρος της Τουρκίας , εκτός από τις ευχές προς τον πρωθυπουργό και τον ελληνικό λαό, εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη που εκδήλωσαν μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η σχέση και συνεργασία μεταξύ των χωρών μας θα αναπτυχθούν περαιτέρω με τις κοινές μας προσπάθειες την προσεχή περίοδο», σημειώνει ο Ταγίπ Ερντογάν και καταλήγει ότι «δράττομαι της ευκαιρίας να επαναλάβω τις καλύτερές μου ευχές τόσο για την προσωπική σας υγεία και ευημερία όσο και για την υγεία και ευημερία του ελληνικού λαού».

Επιστολή Τσαβούσογλου σε Δένδια

Υπενθυμίζεται ότι της επιστολής Ερντογάν είχε προηγηθεί εκείνη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προς τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, με την οποία δηλώνει βέβαιος ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας, που υφίστανται αυτή τη στιγμή μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας, θα παγιωθούν στο μέλλον.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Τούρκος ΥΠΕΞ δηλώνει αποφασισμένος να συμβάλει περαιτέρω στη θετική δυναμική των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας, που επικρατεί τώρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ