- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Άδωνις Γεωργιάδης: «Στο συγκεκριμένο δυστύχημα δεν ευθύνεται ο Κώστας Καραμανλής»
«Είναι ορισμός τους ανθρώπινου λάθους, είναι απολύτως προφανές τι συνέβη»
Άδωνις Γεωργιάδης: Τι σχολίασε για τις δημοσκοπήσεις - Η ευθύνη του Καραμανλή στα Τέμπη και οι συνθήκες του δυστυχήματος
Για το δυστύχημα στα Τέμπη και την ευθύνη του Κώστα Καραμανλή μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.
Αρχικά, ο υπουργός σχολίασε τις επιπτώσεις του δυστυχήματος στην κυβέρνηση τονίζοντας πως «ένα τόσο τραγικό δυστύχημα δεν θα μπορούσε να μην έχει επίπτωση στην κυβέρνηση» και συμπλήρωσε αναφορικά με την πτώση στα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας:
«Είναι η φυσιολογική αντίδραση αυτό που φαίνεται στις δημοσκοπήσεις. Έχουμε περισσότερο μια οργή του κόσμου που οδηγεί σε μια αντισυστημική συμπεριφορά. Όλοι έχουμε στενοχωρηθεί, αλλά η στενοχώρια δεν είναι κομματικό ζήτημα, δεν υπάρχει ένας γονέας που δεν σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να είναι το δικό του παιδί στο τρένο».
Αναφερόμενος στη χθεσινή δημοσκόπηση είπε ότι μόλις το 8% πιστεύει ότι ήταν ανθρώπινο λάθος και πρόσθεσε πως ήταν αποτυχία της κυβέρνησης ότι δεν καταφέραμε να εξηγήσουμε τι συμβαίνει.
«Είναι ορισμός τους ανθρώπινου λάθους, είναι απολύτως προφανές τι συνέβη, ότι συγκεκριμενοι άνθρωποι σε συγκεκριμένη θέση έκαναν σειρά λαθών, το ένα λάθος μετά το άλλο. Ήταν άκομψο να συζητάμε για τα λάθη του σταθμάρχη την ώρα που θάβαμε τα παιδιά».
Για το ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο ο ίδιος υποστήριξε πως λειτουργούσε, σημείωσε ότι «δεν το είπα από το μυαλό μου, υπάρχει καταγραφικό μηχάνημα, έχουν παραδοθεί όλα στον ανακριτή και στον εισαγγελέα, είναι στοιχείο της δικογραφίας».
Συμπλήρωσε, στη συνέχεια, ότι ο σταθμάρχης «είχε 12,5 λεπτά που του άναβε μια κόκκινη γραμμή ότι το τρένο ήταν σε λάθος γραμμή, είχε ήχο και ένα κουμπί που αν το πάταγε θα φρέναραν τα τρένα. Ο πίνακας φώναζε, είναι όλα καταγεγραμμένα».
Τόνισε, δε, πως «υπήρχαν ασφαλιστικές δικλείδες που θα προλάβαιναν το δυστύχημα, αλλά εδώ έχουμε την εικόνα της Ελλάδας που δεν θέλουμε».
Ακολούθως, ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι «το μερίδιο της δικής μας ευθύνης είναι ότι δεν συγκρουστήκαμε με το βαθύ κράτος, το βαθύ δημόσιο. Το διακύβευμα των εκλογών πρεπει να είναι ότι έχει έρθει η ώρα να συγκρουστούμε με το κομμάτι της παλιάς Ελλάδας».
«Ο Καραμανλής δεν ευθύνεται για το δυστύχημα»
Μιλώντας για τον παραιτηθέντα υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή είπε ότι «πήρε την απόφαση να παραιτηθεί σε πρώτο χρόνο, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο, δεν ξέρω πολλούς που θα το έκαναν, και πήρε πάνω του ευθύνες παραπάνω από ό,τι του αναλογούσαν, διότι τελικά την πράξη ευθύνης του Καραμανλή την πουλήσαν στην κοινωνία ως ενοχή» και συμπλήρωσε:
«Ο Καραμανλής δεν ευθύνεται για το δυστύχημα, η πολιτική ευθύνη είναι γενική έννοια, την ανέλαβε και με γενναιότητα, αλλά δεν ευθύνεται για το λάθος του σταθμάρχη. Ο κανιβαλισμός που ακολούθησε θα λειτουργήσει αρνητικά στο μέλλον, κανένας πολιτικός δεν θα θέλει να παραιτηθεί».
Τέλος, σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του κ. Καραμανλή τόνισε πως «δεν υπάρχει ζήτημα να μην είναι υποψήφιος, είναι βουλευτής Σερρών, θα το αποφασίσουν οι ψηφοφόροι των Σερρών αν θα ξαναπάει στη Βουλή».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.