- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανακοινώθηκε η ανεξάρτητη επιτροπή εμπειρογνωμόνων για την τραγωδία στα Τέμπη
Ποια πρόσωπα θα στελεχώσουν την ειδική επιτροπή - Η ανακοίνωση του Γιώργου Γεραπετρίτη
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ο Γιώργος Γεραπετρίτης ανακοίνωσε την ειδική επιτροπή που θα εξετάσει τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος - Ποιοι συμμετέχουν.
Κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, ο υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης ανακοινώνει τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής για τη διερεύνηση και ανάδειξη των συστημικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών που οδήγησαν στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.
Η Επιτροπή είναι τριμελής και συμμετέχουν οι:
Ιωάννης - Κωνσταντίνος Χαλκιάς, Επίτιμος Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ως Πρόεδρος.
Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, Καθηγητής Μεταφορών και Παραγωγής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ως μέλος.
Βασίλειος Προφυλλίδης, Καθηγητής της Συγκοινωνιακής Τεχνικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ως μέλος.
Η Επιτροπή θα επιτελέσει το έργο της στο συντομότερο δυνατό χρόνο και θα καλέσει τεχνικό προσωπικό, εμπειρογνώμονες ή όποιο άλλο πρόσωπο κρίνει απαραίτητο, προκειμένου να τη συνδράμουν.
Τα νεότερα για τους τραυματίες του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη
Έξι άνθρωποι δίνουν σκληρή μάχη για τη ζωής τους στη ΜΕΘ, ενώ 48 άτομα παραμένουν στα νοσοκομεία μετά τον τραυματισμό τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που στέρησε τη ζωή 57 επιβατών της αμαξοστοιχίας με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, συνεχίζονται τα εξιτήρια τραυματιών από τα νοσοκομεία. Στα νοσοκομεία της Λάρισας έχουν παραμείνει 29 ασθενείς, 14 στο Πανεπιστημιακό και 15 στο Γενικό Νοσοκομείο ενώ στο ΑΧΕΠΑ 6 ασθενείς. Στους βαριά τραυματισμένους συγκαταλέγεται 23χρονος φοιτητής που είναι στη ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και είναι ο μόνος επιζών από το πρώτο βαγόνι του τρένου. Φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, και είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Επιπλέον, έχουν μεταφερθεί 2 ασθενείς στο Παπαγεωργίου, ένας 22χρονος εγκαυματίας που χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε μονάδας εγκαυμάτων και μία κοπέλα πολυτραυματίας. Ακόμα τρεις σοβαρά τραυματισμένοι είναι στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.
Επιπλέον, έχουν χειρουργηθεί για την αποκατάσταση καταγμάτων τουλάχιστον 10 ασθενείς μέχρι τώρα. Δύο τουλάχιστον από τους ασθενείς έχουν χάσει τους συντρόφους τους. Πρόκειται για μία ασθενή στη ΜΕΘ που δεν γνωρίζει για την τραγική απώλεια και ο άλλος ασθενής νοσηλεύεται, αλλά γνωρίζει ότι η γυναίκα του έχει φύγει από τη ζωή.
Διευθυντής ΜΕΘ: «Η ίδια δυστυχία με το τροχαίο των Τεμπών»
Ο διευθυντής ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Απόστολος Κομνός, περιέγραψε τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο νοσοκομείο τις πρώτες ώρες της σιδηροδρομικής τραγωδίας. «Όταν μας ειδοποίησαν αμέσως μετά το ατύχημα, αν και το νοσοκομείο δεν εφημέρευε, καθώς εφημέρευε το πανεπιστημιακό Λάρισας, σε μισή ώρα ήμασταν έτοιμοι να αποδεχθούμε ασθενή» ανέφερε επισημαίνοντας ότι στον τόπο του ατυχήματος ήταν 40 ασθενοφόρα.
«Κάτι τέτοιο είχα ζήσει 20 χρόνια πριν, όταν είχαμε το τροχαίο των Τεμπών με τα παιδιά. Οι ίδιες διαδικασίες, δυστυχία» θυμάται ο κ. Κομνός. Τέλος, ο διευθυντής ΜΕΘ στη Λάρισα είπε ότι οι συγγενείς υποστηρίχθηκαν ψυχολογικά από τις πρώτες ώρες.
Εκδόθηκαν τα πρώτα πιστοποιητικά θανάτου για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη
Ο δήμος Τεμπών εξέδωσε σήμερα τα πρώτα πιστοποιητικά θανάτου των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. «Ήδη οι υπηρεσίες μας έχουν εκδώσει τα δύο πρώτα πιστοποιητικά θανάτου, με τα οποία οι συγγενείς των θυμάτων θα μπορέσουν να παραλάβουν τις σωρούς των δικών τους ανθρώπων από το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας», εξήγησε ο δήμαρχος στην ΕΡΤ.
Οι σχετικές διαδικασίες θα προχωρήσουν μέσω του δήμου Τεμπών μετά την ολοκλήρωση της ταυτοποίησης και των υπόλοιπων θυμάτων με τη μέθοδο του dna από τις αρμόδιες αρχές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απαντά στις καταγγελίες εργαζομένων για αυξημένη πίεση στα πληρώματα
«Πρόκειται για τη δυσκολότερη διοικητική μεταρρύθμιση που γνώρισε ποτέ το ελληνικό κράτος»
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.