- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Διαφωνία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την ανεξάρτητη Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων
Πολιτική αντιπαράθεση μετά την τραγωδία στα Τέμπη
ΣΥΡΙΖΑ: Αντίδραση Νίκου Παππά για τη σύσταση Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την τραγωδία στα Τέμπη
Τη διαφωνία του για τη σύσταση από την κυβέρνηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που θα κληθεί να ερευνήσει τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι «ο ελεγχόμενος δεν μπορεί να είναι εκείνος που ορίζει τον ελεγκτή του».
Ο τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, σε ανακοίνωσή του σχολιάζει: «Ενημερώνουμε τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Γεραπετρίτη πως ο ελεγχόμενος δεν μπορεί να ορίζει τον ελεγκτή του. Τα αίτια που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη δε θα διερευνηθούν από κάποια δήθεν "υπερκομματική επιτροπή" που θα ορίσει η κυβέρνηση με πρόσωπα της αρεσκείας της. Υπάρχουν οι αρμόδιες Αρχές που θα τα ερευνήσουν όλα διεξοδικά. Εκτός εάν ο κ. Μητσοτάκης που την προανήγγειλε έχει κάποια σπουδή να βγάλει ένα προεκλογικό πόρισμα, που θα επιβεβαιώσει αυτό που έσπευσε να προδικάσει εχθές: πως για όλα φταίει "κυρίως ένα ανθρώπινο λάθος"».
Σήμερα οι ανακοινώσεις για τη «σύσταση της υπερκομματικής και ανεξάρτητης επιτροπής»
Σήμερα, Παρασκευή 3 Μαρτίου, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναμένεται να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις σχετικά με την άμεση σύσταση υπερκομματικής και ανεξάρτητης επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα εξετάσει ενδελεχώς τα αίτια του δυστυχήματος στα Τέμπη.Ειδικότερα, πρόκειται για ένα ολιγομελές σχήμα 3-5 ατόμων, καθηγητών πανεπιστημίου με ειδίκευση το αντικείμενο των σιδηροδρόμων, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης προχώρησε χθες στις σχετικές συνεννοήσεις και θα επιφορτιστεί ο ίδιος την ευθύνη λειτουργίας αυτής της επιτροπής. Μαζί του, μείζονος σημασίας ρόλο θα παίξουν και οι δύο υφυπουργοί, ο Γιώργος Καραγιάννης για τα δημόσια έργα και ο Μιχάλης Παπαδόπουλος για τις μεταφορές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Άριστη κρίνεται η μετεγχειρητική κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών
Μετά την επίσκεψη στη φρεγάτα Κίμων, οι δύο ηγέτες επικυρώνουν τη νέα αμυντική συμφωνία
Στο κατάστρωμα της νέας ναυαρχίδας του Πολεμικού Ναυτικού οι δύο ηγέτες πριν τις υπογραφές στο Μαξίμου
Στον Πειραιά οι δύο ηγέτες για την επιθεώρηση του νέου αποκτήματος του Πολεμικού Ναυτικού
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.