- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πόπη Τσαπανίδου: Δεν έχει υπάρξει μια επίσημη ανακοίνωση για τον αριθμό των αγνοουμένων
Να δοθεί η «πραγματική εικόνα για την έκταση της τραγωδίας» ζητά η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη - Πόπη Τσαπανίδου: Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ζητά επίσημες ανακοινώσεις για τον αριθμό των αγνοουμένων.
«Σχεδόν δύο 24ωρα μετά την τραγωδία στα Τέμπη και ακόμα δεν έχει υπάρξει μια επίσημη ανακοίνωση για τον αριθμό των αγνοουμένων», αναφέρει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου.
«Απευθύνουμε έκκληση στις αρμόδιες αρχές να δώσουν επιτέλους την πραγματική εικόνα για την έκταση της τραγωδίας», υπογραμμίζει.
«Ο σεβασμός στους νεκρούς και στους ανθρώπους τους που θρηνούν, προϋποθέτει και τον σεβασμό στην αλήθεια», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Πόπη Τσαπανίδου.
Στους 57 οι νεκροί από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη
Αυξάνεται η «μαύρη λίστα» της τραγωδίας στα Τέμπη, ενώ οι έρευνες για αγνοούμενους συνεχίζονται στα διαλυμένα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας.
Σύμφωνα με την προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή, οι νεκροί ανέρχονται στους 57, ενώ έχουν ληφθεί συνολικά 52 δείγματα DNA από συγγενείς που ψάχνουν τους αγαπημένους τους.
Την ίδια ώρα, έχουν πραγματοποιηθεί μόλις 9 ταυτοποιήσεις μέσω DNA, όπως έχει ανακοινώσει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.
Οι επιστήμονες εκτιμούν πως θα χρειαστούν δύο με τρεις ημέρες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, καθώς η εξέταση των δειγμάτων χρειάζεται χρόνο. Σημειώνεται πως έχουν ληφθεί δείγματα τόσο από σορούς όσο και από ανθρώπινα μέλη που βρέθηκαν διάσπαρτα στα βαγόνια και την γύρω περιοχή.
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποια από τα θύματα να μην μπορέσουν να αναγνωριστούν. Είναι ενδεικτικό ότι οι θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν στα βαγόνια που πήραν φωτιά μετά τη μετωπική σύγκρουση των τρένων ξεπέρασαν τους 1.000 βαθμούς, την ώρα - που όπως επισημαίνει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων- κατά την αποτέφρωση η θερμοκρασία ανεβαίνει μέχρι και τους 800 βαθμούς.
Ενδεικτική της κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι σοροί είναι η δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, η οποια ανέφερε: «Η απόφαση είναι να μην δουν συγγενείς ανθρώπους που δεν ζουν πια».
«Η διαδικασία της ταυτοποίησης είναι πολύωρη και γίνεται σε συνεργασία με το Εγκληματολογικό της Αστυνομίας. Είναι τραυματικό για τους συγγενείς, ήμασταν χθες όλη μέρα μαζί τους. Περιμένουμε σήμερα τα αποτελέσματα για την ταυτοποίηση. Η απόφαση είναι να μην δουν οι συγγενείς, να μην έρθουν σε επαφή με τους ανθρώπους που δεν ζουν πια και να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο ψυχοφθόρο για εκείνους» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Και πρόσθεσε: «Η ταυτοποίηση θα γίνεται μέσω DNA, εάν έχουμε κάποιον νεκρό, καλό είναι να τον θυμόμαστε γερό και καλά, αυτή να είναι η εικόνα που έχουμε από αυτόν».
Αναφορικά με τους τραυματίες η Μίνα Γκάγκα γνωστοποίησε ότι έξι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο
Η ανάρτηση με αφορμή το τουρκολιβυκό μνημόνιο και το σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού
«Η απόφασή μου δεν έχει να κάνει με κάποια καρέκλα, όπως πιθανόν κάποιοι θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν», τονίζει
Αντιπαράθεση Σκέρτσου με την αντιπολίτευση
Τι αναφέρει η κοινή δήλωση
Με αφορμή τα χαμηλά νούμερα της «ΕΛΠΙΔΑΣ»
Στο επίκεντρο οι προοπτικές ανάπτυξης και η επέκταση του Μετρό προς τα δυτικά
«Στηρίζουμε τους εργαζόμενους με νέες δεξιότητες», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Διαφορετικές κατασκευές από τις εγκεκριμένες μελέτες
Τα βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για τον περιορισμό στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ανηλίκους
Η ανεξάρτητη βουλευτής, που είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσχώρησε επίσημα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
«Ο διάλογος παραμένει ανοιχτός για όλους», δήλωσε η υπουργός Παιδείας
«Δεν θα με φιμώσει ούτε ο κ. Λαζαρίδης ούτε κανένας άλλος» τονίζει η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ
Στο Πεκίνο η υπουργός Πολιτισμού
Στο 11th Financial Times Energy Transition Summit, ο εκτελεστικός πρόεδρος της METLEN
Η ανάρτησή του στο Χ μετά τα κλάματα της βουλεύτριας
«Καλό είναι όσοι μιλούν για εθνικές ήττες να είναι προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο εκφέρουν τον λόγο τους», τόνισε
«Την ευθύνη για τον βούρκο την έχει προσωπικά ο Μητσοτάκης» αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη
Ποιες θέσεις καλύπτονται ακόμα και με απολυτήριο Δημοτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.