- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Κωνσταντοπούλου μηνύει βουλευτή του ΠΑΣΟΚ
«Εγώ δεν φοβάμαι», απάντησε ο Κώστας Τριαντάφυλλος
Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή όταν στο βήμα ανέβηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία κατηγόρησε ευθέως τον πρωθυπουργό. Υποστήριξε ότι ότι η εκτίμησή του ότι υπάρχουν διαθέσιμοι 180 βουλευτές για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας «είναι δήλωση η οποία έπρεπε από μόνη της να έχει κινήσει το εισαγγελικό ενδιαφέρον.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αντιπαρατέθηκε επίσης με τον βουλευτής της Ν.Δ. Κώστα Καραγκούνη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Τριαντάφυλλο εναντίον του οποίου είπε ότι έχει καταθέσει μήνυση. «Εγώ δεν φοβάμαι» είπε ο κ. Τριαντάφυλλος κατηγορώντας παράλληλα την κ. Κωνσταντοπούλου ότι ποινικοποιεί την πολιτική άποψη και μηνύει κατ’ εξακολούθηση ίσως και κατ’ επάγγελμα –όπως είπε – οποιονδήποτε της αντιπαρατίθεται πολιτικά.
Στη δευτερολογία, σχετικά με την υποβολή μήνυσης από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ο κ. Τριαντάφυλλος είπε: «Εις γνώσιν μου μπήκα στα λιγοστά έδρανα της δημοκρατικής παράταξης, γιατί πιστεύω ότι ο λαϊκισμός και ο αντικοινοβουλευτισμός, από όπου κι αν αυτός εξαπολύεται, κάνει ζημιά στη δημοκρατία μας. Επειδή μόλις έμαθα ότι έχω μηνυθεί από την κυρία Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και επειδή κατανοώ ότι η έλλειψη οποιουδήποτε πολιτικού επιχειρήματος στον διάλογο που διεξάγουμε, με κάθε δυνατότητα ευπρέπειας, εντός του Κοινοβουλίου, την καθιστά σε θέση αδυναμίας και με αυτόν τον τρόπο ποινικοποιεί την πολιτική άποψη και μηνύει κατ’ επανάληψη και κατ’ εξακολούθηση και ίσως κατ’ επάγγελμα οποιονδήποτε της προβάλλει αντιπαράθεση, θα της πω απλά ότι εγώ δεν φοβάμαι. Εγώ εδώ υπηρετώ τη δημοκρατία. Υπηρετώ τη δημοκρατική παράταξη σθεναρά από θέση όχι ισχύος. Και εις γνώσιν μου μπήκα στα λιγοστά έδρανα της δημοκρατικής παράταξης, γιατί πιστεύω ότι ο λαϊκισμός και ο αντικοινοβουλευτισμός, από όπου κι αν αυτός εξαπολύεται, κάνει ζημιά στη Δημοκρατία μας. Αυτή, λοιπόν, η ποινικοποίηση της διαφορετικής πολιτικής άποψης και της πολιτικής αντιπαράθεσης δεν οδηγεί πουθενά αλλού παρά μόνο σε δύσκολες και, δυστυχώς, αντιδημοκρατικές ατραπούς».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δίμηνη προθεσμία στην Επιτροπή Αναθεώρησης
Τι ισχύει για τις οικογένειες με νέο εξαρτώμενο τέκνο
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Όσα είπε η υπουργός Παιδείας για τις Πανελλήνιες και τους ψυχολόγους στα σχολεία
Ποιες είναι οι βασικές προϋποθέσεις που λειτουργούν ως «κόφτες»
«Ξεφύλλιζε παρακολουθήσεις στο Μαξίμου», υποστήριξε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Τι είπε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΕΛΑΣ και Βαρουφάκη
11+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Συζήτησαν για ανταγωνιστικότητα και επενδύσεις σε άμυνα και τεχνολογία
Τα πέντε βήματα για την εγγραφή στη νέα πλατφόρμα του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς»
Επτακομματική Βουλή βγάζει η μέτρηση - Εκτός μένουν Λατινοπούλου, Βαρουφάκης, Νίκη και ΣΥΡΙΖΑ
Η ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας κατά του Αντισημιτισμού»
Η απάντηση Τσιπολόνε στον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Παπανδρέου
Ανοιχτή η πλατφόρμα για τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού
Άρθρο του Υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου στην ATHENS VOICE
Κανένα θέμα προσχώρησης ή μετακίνησης προς το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη
Με το νέο νομοσχέδιο αναβαθμίζονται οι τηλεοπτικοί σταθμοί και προστατεύονται οι θέσεις εργασίας
Η Ελλάδα τίθεται πλέον εκτός λίστας των κρατών με μακροοικονομικές ανισορροπίες
8 στις 10 οικογένειες θα λάβουν το έκτακτο επίδομα παιδιού
Η νέα λειτουργία θα ενταχθεί στο MyHealth App
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.