Πολιτικη & Οικονομια

Η Κωνσταντοπούλου μηνύει βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

«Εγώ δεν φοβάμαι», απάντησε ο Κώστας Τριαντάφυλλος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
78826-159035.jpg

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή όταν στο βήμα ανέβηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία κατηγόρησε ευθέως τον πρωθυπουργό. Υποστήριξε ότι ότι η εκτίμησή του ότι υπάρχουν διαθέσιμοι 180 βουλευτές για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας «είναι δήλωση η οποία έπρεπε από μόνη της να έχει κινήσει το εισαγγελικό ενδιαφέρον.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αντιπαρατέθηκε επίσης με τον βουλευτής της Ν.Δ. Κώστα Καραγκούνη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Τριαντάφυλλο εναντίον του οποίου είπε ότι έχει καταθέσει μήνυση. «Εγώ δεν φοβάμαι» είπε ο κ. Τριαντάφυλλος κατηγορώντας παράλληλα την κ. Κωνσταντοπούλου ότι ποινικοποιεί την πολιτική άποψη και μηνύει κατ’ εξακολούθηση ίσως και κατ’ επάγγελμα –όπως είπε – οποιονδήποτε της αντιπαρατίθεται πολιτικά.

Στη δευτερολογία, σχετικά με την υποβολή μήνυσης από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ο κ. Τριαντάφυλλος είπε: «Εις γνώσιν μου μπήκα στα λιγοστά έδρανα της δημοκρατικής παράταξης, γιατί πιστεύω ότι ο λαϊκισμός και ο αντικοινοβουλευτισμός, από όπου κι αν αυτός εξαπολύεται, κάνει ζημιά στη δημοκρατία μας. Επειδή μόλις έμαθα ότι έχω μηνυθεί από την κυρία Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και επειδή κατανοώ ότι η έλλειψη οποιουδήποτε πολιτικού επιχειρήματος στον διάλογο που διεξάγουμε, με κάθε δυνατότητα ευπρέπειας, εντός του Κοινοβουλίου, την καθιστά σε θέση αδυναμίας και με αυτόν τον τρόπο ποινικοποιεί την πολιτική άποψη και μηνύει κατ’ επανάληψη και κατ’ εξακολούθηση και ίσως κατ’ επάγγελμα οποιονδήποτε της προβάλλει αντιπαράθεση, θα της πω απλά ότι εγώ δεν φοβάμαι.  Εγώ εδώ υπηρετώ τη δημοκρατία. Υπηρετώ τη δημοκρατική παράταξη σθεναρά από θέση όχι ισχύος. Και εις γνώσιν μου μπήκα στα λιγοστά έδρανα της δημοκρατικής παράταξης, γιατί πιστεύω ότι ο λαϊκισμός και ο αντικοινοβουλευτισμός, από όπου κι αν αυτός εξαπολύεται, κάνει ζημιά στη Δημοκρατία μας. Αυτή, λοιπόν, η ποινικοποίηση της διαφορετικής πολιτικής άποψης και της πολιτικής αντιπαράθεσης δεν οδηγεί πουθενά αλλού παρά μόνο σε δύσκολες και, δυστυχώς, αντιδημοκρατικές ατραπούς».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ