Πολιτικη & Οικονομια

Γεωργιάδης: Μόνο με το ΠΑΣΟΚ μπορούμε να κάνουμε συγκυβέρνηση

Τι απαντά ο υπουργός στο ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Άδωνις Γεωργιάδης: Οι δηλώσεις του υπουργού για την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, τη συγκυβέρνηση και τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

Προς το ΠΑΣΟΚ θα στραφεί η Νέα Δημοκρατία, αν δεν βγει αυτοδύναμη από τις επικείμενες εκλογές, προκειμένου να σχηματιστεί συγκυβέρνηση, υποστήριξε σήμερα (3.2) ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη. 

Μιλώντας στο Attica, ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε: «Δεν μπαίνουμε σε καμία κουβέντα, με κανένα κόμμα, την πρώτη Κυριακή. Κουβέντα για το αν θα γίνει συγκυβέρνηση, θα γίνει μετά το μπόνους. Θα έχουμε το μπόνους όπως το είχαμε και τώρα, όπως το είχε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αν χρειάζεται και με αυτό συγκυβέρνηση, πολύ ευχαρίστως να κάνουμε με το ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει άλλο κόμμα».

Όπως εξήγησε ο υπουργός, «οι πρώτες εκλογές είναι εκλογές εξουδετέρωσης μιας παγίδας, ενός μηχανισμού του παρελθόντος (εννοώντας την απλή αναλογική). Οι συμμαχικές κυβερνήσεις δεν μπορούν να κάνουν γρήγορα πράγματα, γιατί έχουν πολύ αργή εσωτερική διαδικασία. Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις έχουν ταχύτητα και η Ελλάδα χρειάζεται ταχύτητα (...). Εάν το μεγάλο αφεντικό, ο ελληνικός λαός, διατάξει συγκυβέρνηση, εμείς θα πούμε όχι; Η πρώτη κάλπη έχει αλλοιωμένο εκλογικό σύστημα. Η απλή αναλογική είναι φρικώδες εκλογικό σύστημα. Η απλή αναλογική είναι καταστροφικό εκλογικό σύστημα. Αν δεν μπορούσαμε να την εξουδετερώσουμε θα οδηγούσε σε πολυετή ακυβερνησία την Ελλάδα και σε τεράστια οικονομική κρίση» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε: «Κόμμα με το οποίο μπορούμε να κάνουμε κυβέρνηση είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ. Άρα, το μόνο κόμμα αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία, είναι το ΠΑΣΟΚ. Αν το ΠΑΣΟΚ λέει όχι, θα πάμε σε τρίτες εκλογές. Τι θα κάνουμε; Θα κυβερνήσουμε χωρίς πλειοψηφία;».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cq8fripx6dip)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ