Πολιτικη & Οικονομια

ΕΛ.ΑΣ: «Ουδέν μεμπτό» στον έλεγχο του υιού Θεοδωρικάκου τον Νοέμβριο 2021

O Υπουργός υπέβαλε μήνυση νωρίτερα σήμερα για το θέμα αυτό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος εξέφρασε τη λύπη του για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος εξέφρασε τη λύπη του για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη © EUROKINISSI

ΕΛ.ΑΣ: «Ουδέν μεμπτό» στον έλεγχο του υιού Θεοδωρικάκου τον Νοέμβριο 2021

Στην έρευνα που διεξήχθη μετά την καταγγελία προσφάτως αποστρατευθέντος αξιωματικού για συγκάλυψη υπόθεσης που αφορούσε τον γιο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, αναφέρεται με ανακοίνωσή του την Τετάρτη το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σημειώνει πως, σύμφωνα με το πόρισμα της έρευνας που έγινε με γραπτή εντολή του κ. Θεοδωρικάκου, δεν προέκυψε τίποτα μεμπτό.

Συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣ. δηλώνει: «Ύστερα από γραπτή εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που δόθηκε την 26 Ιανουαρίου 2023, διεξήχθη έρευνα για το περιστατικό ελέγχου 4 ατόμων την 22 Νοεμβρίου 2021 στην περιοχή του Αμαρουσίου Αττικής, από πέντε άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Την έρευνα, η οποία περιλαμβάνει καταθέσεις των εμπλεκομένων, διεξήγαγε ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και το εξαχθέν πόρισμα υπογράφεται από τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό του Σώματος.

Σύμφωνα με αυτό, διεξήχθη ο προβλεπόμενος αστυνομικός έλεγχος, ο οποίος περιλάμβανε έλεγχο των δελτίων ταυτοτήτων των 4 πολιτών μέσω τερματικού και σωματική έρευνα των ελεγχόμενων, αφού πρώτα τους ζητήθηκε η εναπόθεση όλων των αντικειμένων που έφεραν μαζί τους, με αρνητικό αποτέλεσμα.

Από τις παραπάνω ενέργειες δεν προέκυψε σε βάρος τους κάτι μεμπτό, ο έλεγχος περαιώθηκε και η εν λόγω ομάδα ΔΙ.ΑΣ. συνέχισε την περιπολία της».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα ο κ. Θεοδωρικάκος κατέθεσε μήνυση κατά του εν λόγω απόστρατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ