- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μήνυση Θεοδωρικάκου κατά απόστρατου αστυνομικού για την υπόθεση του γιου του
Μεταβαίνει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Τάκης Θεοδωρικάκος: Η μήνυση του ΥΠΡΟΠΟ κατά απόστρατου της ΕΛ.ΑΣ. για συγκάλυψη υπόθεσης του γιου του
O υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, θα καταθέσει μήνυση σε βάρος του απόστρατου αστυνομικού που κατήγγειλε συγκάλυψη σε υπόθεση του γιου του.
«Φεύγοντας από εδώ, θα πάω στο υπουργείο και στις 11:00 πάω στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τον απόστρατο αξιωματικό για τη συκοφαντία του», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος κατά τη διάρκεια συνέντευξή του στον Ant1. Επιπλέον, έκανε γνωστό ότι και ο γιος του θα στραφεί κατά του απόστρατου της ΕΛ.ΑΣ. «Μοναδικό του έγκλημα ότι είναι παιδί μου» δήλωσε ο ΥΠΡΟΠΟ.
Δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας ανέφερε ότι ανώτατος αξιωματικός της Άμεσης Δράσης κατήγγειλε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ότι πριν από δύο χρόνια δέχτηκε έντονη και απειλητική παρέμβαση από τον τότε Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου, να εξαφανίσει ναρκωτικά που βρέθηκαν στην κατοχή συγγενικού προσώπου του υπουργού και να μην σχηματιστεί δικογραφία. Ήδη από την Κυριακή (29.1) ο κ. Θεοδωρικάκος διέψευσε το δημοσίευμα και έκανε λόγο για «αναληθές και συκοφαντικό δημοσίευμα που υπερβαίνει κάθε όριο ανηθικότητας».
Η «κάθαρση» στην Αστυνομία και η θέση του Τάκη Θεοδωρικάκου για τους αξιωματικούς που αποστρατεύτηκαν
Ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στην «κάθαρση» που αποφασίστηκε να γίνει μέσω των κρίσεων στην Αστυνομία, σε συγκεκριμένες υπηρεσίες και απέδωσε την ευθύνη για τα όσα έχουν ειπωθεί σε αξιωματικούς που αποστρατεύθηκαν καθώς δεν εκτελούσαν επαρκώς τα καθήκοντά τους.
«Πριν από λίγες ημέρες είχαν τις κρίσεις στην ΕΛΑΣ και με αποφασιστικότητα και τη στήριξη του πρωθυπουργού, αποφασίσαμε να κάνουμε κάθαρση όπου υπάρχουν προβλήματα. Η αστυνομία ασχολείται με τα σύνορα, την καθημερινή αντιμετώπιση της χαμηλής παραβατικότητας και το οργανωμένο έγκλημα. Η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος θέλει καθαρούς αξιωματικούς» είπε αρχικά και απάντησε για την υπόθεση που έχει εμπλακεί το όνομά του: «Για πολλούς μήνες ο διοικητής του Εσωτερικών Υποθέσεων, διορισμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μου παρείχε ενημέρωση για θέματα που έφταναν στην υπηρεσία και αφορούσαν ενδεχόμενες εμπλοκές στελεχών ή αστυνομικών με διάφορους εγκληματίες. Ω του θαύματος, όταν γίνονται οι κρίσεις και αξιολογούμε πως πρέπει να αποστρατευθεί, έρχεται ο επικεφαλής της Άμεσης Δράσης να καταθέσει στην υπηρεσία εκείνου που αποστρατεύθηκε πως ο ΓΓ Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Καραμαλάκης τον πίεσε να κάνει παράνομα πράγματα, να αφήσουν κάποια παιδιά που είχαν ελεγχθεί πριν από 1,5 χρόνο. Εγώ δεν υπάρχω σε αυτή την υπόθεση. Δεν βρήκαν τίποτα μεμπτό και τελείωσε εκεί η ιστορία», δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εξήγγειλε την παρουσίαση εθνικού σχεδίου τετραετίας για παραγωγική ανασυγκρότηση και δίκαιη ανάπτυξη
Η Αθήνα δεν είναι η πιο ακριβή πρωτεύουσα της Ευρώπης. Είναι μία από τις πιο δύσκολες πόλεις λόγω του μισθού των κατοίκων της
Ο Περιφερειάρχης Αττικής ξεκαθαρίζει πως τα καμένα δάση δεν είναι «άδειος» χώρος
Η πιστοποίηση από την Κομισιόν ανοίγει τον δρόμο για φθηνότερη χρηματοδότηση
Η εθελοντική συμφωνία Πολιτείας και αγοράς φέρνει νέες εκπτώσεις στα ράφια
Η ανακοίνωση που υπογράφουν ως πρώην Γραφείο Τύπου της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Σοφία Ζαχαράκη: «Η φοιτητική στέγη είναι πολιτική ισότητας»
Τι δείχνουν τα πραγματικά στοιχεία της Eurostat και του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας
1.044 επενδυτικά σχέδια μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων μέσω του «Attiki On»
Ο Νόαμ Κατζ ολοκληρώνει τη θητεία του στην Αθήνα - Δηλώνει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τις διμερείς σχέσεις
«Πιλότος η Θεσσαλονίκη για τους περιφερειακούς κόμβους καινοτομίας», δήλωσε ο Σταύρος Καλαφάτης
Το υπουργείο Παιδείας εγκρίνει χρηματοδότηση 2,29 εκατ. ευρώ - Ζαχαράκη: Ίσες ευκαιρίες στις σπουδές
Νέες προσλήψεις και «πράσινο φως» για το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο
Με περισσότερους πυροσβέστες, drone και εναέρια μέσα η νέα επιχειρησιακή εικόνα της χώρας
Ο Γερμανός φιλόσοφος μιλά στην ATHENS VOICE για τη νωθρότητα που γεννά η ευημερία, το AI slop και τον λόγο για τον οποίο κάθε Ευρωπαίος πολίτης θα έπρεπε να έχει κρατική συνδρομή στην τεχνητή νοημοσύνη
Τι να προσέξετε για να μη χάσετε την πληρωμή
Οι δύο τρόποι για να κάνετε την αίτηση
Η γαλλική επένδυση στον Great Sea Interconnector αναβαθμίζει τον ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ η πολιτική ατζέντα παραμένει στραμμένη στα εσωτερικά προβλήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.