- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Kακομεταχείρισή της από τις βελγικές αρχές καταγγέλλει η Εύα Καϊλή
Σε αναμονή των αποφάσεων
QatarGate: Για κακομεταχείρισή της από τις Αρχές μίλησε η Εύα Καϊλή
Το προδικαστικό συμβούλιο αναμένεται να πάρει σήμερα την απόφαση για το αν η Εύα Καϊλή θα αφεθεί προσωρινά ελεύθερη με περιοριστικούς όρους ή θα παραμείνει προφυλακισμένη.
Η Εύα Καϊλή δήλωσε αθώα και στηρίχθηκε εκ νέου στο ότι είναι μητέρα ενός παιδιού που στερείται και την ίδια, αλλά και τον πατέρα του.
Νωρίτερα ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, έκανε λόγο για «βασανιστήρια». Όπως ανέφερε, η Εύα Καϊλή τού είπε πως ήταν αρκετές ώρες στην απομόνωση, ενώ δεν την άφηναν να περιποιηθεί τον εαυτό της σε βασικές της ανάγκες γι’ αυτό και δείχνει κουρασμένη και καταβεβλημένη.
Είπε ότι κατά την προηγούμενη ανάκριση στην οποία την κάλεσαν διήρκησε 16 ώρες, όπως δήλωσαν οι συνήγοροί της, ζήτησε μία κουβέρτα και δεν της έδωσαν, ενώ δεν ήταν παρών κάποιος δικηγόρος της στο αστυνομικό τμήμα.
Με νομικά κριτήρια θα μπορούσε να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, αλλά δεν ξέρουμε αν τα κριτήρια θα είναι νομικά, πάντα υπάρχουν τα πολιτικά κίνητρα. Το απόγευμα αναμένεται η ανακοίνωση από την εισαγγελία.
Qatargate: «Ο Παντσέρι έτοιμος να πει όλη την αλήθεια» δηλώνει ο δικηγόρος του
Ωστόσο, αυτό που αποτελεί νέο δεδομένο στην υπόθεση Qatargate είναι η απόφαση του Πιερ Αντόνιο Πάντσερι να υπογράψει συμφωνία με τις βελγικές αρχές δίνοντας ονόματα και διευθύνσεις των εμπλεκόμενων, με αντάλλαγμα ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση για τον ίδιο.
Όπως ανέφερε η εισαγγελία: «Σε υπόθεση που άνοιξε η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία για ύποπτη απάτη εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ανατέθηκε σε ανακριτή των Βρυξελλών, υπήρξε σημαντική εξέλιξη.
»Ένα από τα σημαντικά βασικά πρόσωπα της υπόθεσης, ο Πιερ Παντσέρι, επικουρούμενος από τους δικηγόρους του, υπέγραψε υπόμνημα με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα βάσει των άρθρων 216/1 έως 216/8 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Τα άρθρα αυτά αφορούν σε υπόπτους που μετανόησαν για μία υπόθεση.
»Πρόκειται για μια δέσμευση με την οποία ένας μετανοημένος προχωρά σε ουσιαστικές, αποκαλυπτικές, αληθείς και πλήρεις δηλώσεις σχετικά με την εμπλοκή τρίτων και, εάν ισχύουν, τη δική του/της εμπλοκή σχετικά με ποινικά αδικήματα εντός του συγκεκριμένης υπόθεσης».
Δημοσίευμα στη βελγική εφημερίδα «L' Echo» αναφέρει ότι ο Παντσέρι αποκάλυψε πως αυτός ήταν που έδωσε στον Βέλγο ευρωβουλευτή ποσό ύψους «120.000 έως 140.000 ευρώ» – κάτι το οποίο αρνείται ο Βέλγος ευρωβουλευτής.
«Μέχρι σήμερα εξακολουθώ να μην έχω το δικαίωμα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Δηλώνω και θα δηλώνω αθώος. Δεν έλαβα ποτέ χρήματα ή δώρα με αντάλλαγμα τις πολιτικές μου απόψεις» ισχυρίστηκε ο Ταραμπέλα, ο οποίος ερευνάται για εμπλοκή στο σκάνδαλο Qatargate.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.