- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Τη στέγη και τα εισοδήματα των νέων, θέτει ο Αλ. Τσίπρας στο πρώτο βίντεο της καμπάνιας «Χάου Του»
«Θες να φύγεις από το πατρικό σου; Τα πράγματα είναι πολύ εύκολα... ή μήπως όχι;» γράφει στην ανάρτησή του
Τσίπρας: Η στέγη και τα εισοδήματα των νέων στο πρώτο βίντεο της καμπάνιας «Χάου Του»
Το πρόβλημα της στέγης σε συνάρτηση και με τα εισοδήματα των νέων, θέτει ο Αλέξης Τσίπρας με το πρώτο βίντεο της καμπάνιας «Χάου Του» και τίτλο: «πώς να φύγεις από το πατρικό», που «ανέβασε» στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Επισημαίνεται ότι η εν λόγω καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, για την οποία ο πρόεδρος του κόμματος είχε προϊδεάσει με σχετικό βίντεο «teaser» την πρωτοχρονιά, απευθύνεται στους νέους και τις νέες 17-24 ετών.
«Θες να φύγεις από το πατρικό σου; Τα πράγματα είναι πολύ εύκολα... ή μήπως όχι;» γράφει στην ανάρτησή του ο Αλ. Τσίπρας συνοδεύοντας το σημερινό θεματικό βίντεο, το οποίο έχει στόχο να αναδείξει την προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη στέγη και το εισόδημα των νέων της χώρας.
Αιχμή του δόρατος της πρότασης, όπως επισημαίνουν κομματικές πηγές, είναι η άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, «αλλά πλέον εν μέσω πληθωριστικής κρίσης και η υιοθέτηση μηχανισμού τιμαριθμικής αναπροσαρμογής, επομένως για το τρέχον έτος με πληθωρισμό 10% ο κατώτατος μισθός θα πάει στα 880 ευρώ». Επιπλέον: «Κατάργηση νόμων Χατζηδάκη. Διπλασιασμός επιδότησης ενοικίου για νέους και νέα ζευγάρια από 24 μέχρι 44 ετών: 140Euro/μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 280Euro/μήνα για ζευγάρι με ένα παιδί, 350Euro/μήνα για ζευγάρι με δύο παιδιά. Διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων. Έλεγχος και κανόνες στο Airbnb. Δημιουργία τράπεζας στέγης από υπάρχοντα διαμερίσματα και κατοικίες ώστε να διατεθούν κατά προτεραιότητα σε νέα ζευγάρια με χαμηλά ενοίκια».
Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ η συμμετοχή των νέων στην κάλπη των επερχόμενων εκλογών είναι κομβικής σημασίας και αποτελεί στρατηγική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να απευθυνθεί και να συναντηθεί προεκλογικά και στην κάλπη με τα νεανικά ακροατήρια, όπου -όπως εκτιμούν οι ίδιες πηγές- το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει προβάδισμα και επιδιώκει να το διευρύνει. Προς αυτή την κατεύθυνση, εκτός από τις ψηφιακές καμπάνιες ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προετοιμάζει και άλλες πρωτοβουλίες, όπως προαναγγέλλουν οι ίδιες πηγές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς το δημογραφικό αλλάζει την εικόνα
Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «καλλιτεχνική ευγονική» και ζητά να ανασκευαστεί η τοποθέτηση
Η ανάρτηση για νέο αντικαρκινικό φάρμακο
Αιχμές για τον Ποινικό Κώδικα
«Ουδέποτε μου είχε αναφερθεί αυτό το κατάπτυστο άρθρο που άλλαξαν μέσα σε μία νύχτα»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Στάση στο Κοπανάκι Μεσσηνίας έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την 86χρονη Παναγιώτα Θωμοπούλου
Η απόφαση της Περιφέρειας προβλέπει χρηματοδότηση για ποικίλες παρεμβάσεις
Ο αγοραστής σχεδιάζει την ανάπτυξη πολυτελούς θερέτρου
Ο Μάγκνους Μπρούνερ αξιολόγησε θετικά την εφαρμογή του νέου Συμφώνου - Πρόοδος σε ελέγχους και επιστροφές
Η υφυπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι οι ευρωπαϊκές προβολές δεν συνιστούν αποφάσεις
«Η διαφορά μας είναι ότι και το τελευταίο ευρώ πήγαινε σε δημόσια ταμεία για να βγει η χώρα από την κρίση» αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ
Μας ενδιαφέρουν αυτοί που δεν πληρώνουν ή αυτοί που στερούνται για να είναι συνεπείς;
Με τους θύτες ή με τα θύματα;» διερωτάται ο υπουργός Επικρατείας
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας στο Χ
Επένδυση άνω των 130 εκατ. ευρώ σε θερμοκήπια
Ιδιαίτερη έμφαση στο ενεργειακό κόστος
200 εκατ. ετησίως για δρόμους και διπλασιασμός της επιχορήγησης για τα σχολεία
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το νέο θεσμικό πλαίσιο - Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα πρόστιμα
Γιατί αποκάλεσε «Λαφαζάνη» τον Νίκο Ανδρουλάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.