Πολιτικη & Οικονομια

Νίκος Ανδρουλάκης: Απαράδεκτη η υποβάθμιση των πτυχίων των ηθοποιών

Δεν μπορούν να εξισώνονται με τα απολυτήρια Λυκείου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης συνομίλησε με ηθοποιούς και καλλιτέχνες στον απόηχο των αντιδράσεων που προκάλεσε το Προεδρικό Διάταγμα για τα πτυχία
Ο Νίκος Ανδρουλάκης συνομίλησε με ηθοποιούς και καλλιτέχνες στον απόηχο των αντιδράσεων που προκάλεσε το Προεδρικό Διάταγμα για τα πτυχία © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Νίκος Ανδρουλάκης - Αιχμές για το Προεδρικό Διάταγμα που υποβαθμίζει τα πτυχία των ηθοποιών - Τι προτείνει ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ

Συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στον απόηχο της έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος που αλλάζει το status στα πτυχία των καλλιτεχνικών σπουδών.

Ο κ. Ανδρουλάκης, που είχε συζητήσει το ζήτημα και προ ημερών στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Εθνικό Θέατρο, σημείωσε την «κυβερνητική αβελτηρία», προκρίνοντας τη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων για να βρεθεί ο βέλτιστος τρόπος αντιμετώπισης.

«Είναι μεγάλη μου χαρά, που ήρθατε σήμερα, για να συζητήσουμε το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα, που με απαράδεκτο τρόπο εξισώνει τους καλλιτέχνες με αποφοίτους Λυκείου. Να δούμε ποιος είναι ο βέλτιστος τρόπος να επιλυθεί αυτό το ζήτημα, το οποίο σημειωτέον υπάρχει πάρα πολλά χρόνια, και με κυβερνητική αβελτηρία φτάσαμε εδώ που φτάσαμε», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης επισημαίνοντας ότι ο πολιτισμός είναι πεδίο εξωστρέφειας και πρέπει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του κλάδου.

Υπενθυμίζεται ότι το Προεδρικό Διάταγμα για τα πτυχία των ηθοποιών προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην καλλιτεχνική κοινότητα. Η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να δώσει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα με τη μεταλυκειακή εκπαίδευση, παρουσίασε τη συγκεκριμένη πρόταση, με την Αντιπολίτευση να εκφράζει την έντονη διαφωνία της.

Με τους καλλιτέχνες να προχωρούν σε διαδηλώσεις, χρησιμοποιώντας ως κεντρικό σύνθημα «για το κράτος δεν είμαστε ηθοποιοί, είμαστε ανειδίκευτοι εργάτες», το Εθνικό Θέατρο κάλεσε την κυβέρνηση να επανεξετάσει το Προεδρικό Διάταγμα, εκτιμώντας ότι «όχι μόνο δεν επιλύεται το πρόβλημα διαβάθμισης που σοβεί επί δεκαετίες», αλλά αντίθετα «απαξιώνεται νομικά το μείζον έργο της θεατρικής εκπαίδευσης που επιτελείται σε εγκεκριμένες από την Πολιτεία Ανώτερες Σχολές Δραματικής Τέχνης».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ