Πολιτικη & Οικονομια

Κατεπείγουσα έρευνα στον Παναμά για εμβάσματα 20 εκατ. ευρώ από Κατάρ στην Καϊλή

Κατόπιν αιτήματος του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Qatargate - Τζεντιλόνι: Σκάνδαλο «αντάξιο» της τηλεοπτικής σειράς Narcos
© EUROKINISSI/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Qatargate: ‘Ερευνα στον Παναμά για εμβάσματα 20 εκατ. ευρώ από Κατάρ σε Καϊλή – Τζιόρτζι

Έγγραφο με τη μορφή του κατεπείγοντος, απέστειλε ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κος Χαράλαμπος Βουρλιώτης, στην ομόλογη Αρχή για το Ξέπλυμα στον Παναμά, ζητώντας να ενημερωθεί εάν έχουν μεταφερθεί εμβάσματα ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ από το Κατάρ σε λογαριασμούς που ενδεχομένως ανήκουν στο ζεύγος Καϊλή – Τζιόρτζι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω έγγραφο απεστάλη από τον κο Βουρλιώτη, πριν από δύο ημέρες, στις Αρχές του Παναμά, στο πλαίσιο των συντονισμένων ερευνών, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τις οικονομικές δραστηριότητες του προφυλακισμένου ζεύγους, το οποίο εμπλέκεται στο «Qatargate».

Συγκεκριμένα, στους λογαριασμούς αυτούς εμφανίζονται να υπάρχουν 20.000.000 ευρώ σε δύο καταθέσεις από το Κατάρ προς την Εύα Καϊλή, τέσσερα εκατομμύρια ευρώ σε δύο καταθέσεις από το Κατάρ προς τον Αλέξανδρο Καϊλή και τέσσερα εκατομμύρια ευρώ σε δύο καταθέσεις από το Κατάρ προς τη Μαρία Ιγνατιάδου.

Μάλιστα, ο κ. Βουρλιώτης, στο πλαίσιο της δικαστικής συνεργασίας με τις βελγικές Αρχές, παραμονή της συνεδρίασης του βελγικού δικαστικού συμβουλίου, που θα αποφάσιζε για την παράταση της προσωρινής κράτησης της Εύας Καιλή, ενημέρωσε κατόπιν σχετικού αιτήματος του Βέλγου εισαγγελέα για τις μέχρι τότε ενέργειες, στις οποίες είχε προβεί ο ίδιος στη χώρα μας.
 
Δηλαδή, για τη δέσμευση των λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και μελών της οικογένειας της στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και το “χρυσό” οικόπεδο 7 στρεμμάτων στην Πάρο.

Ο δικηγόρος της Καϊλή διαψεύδει ότι έχει καταθέσεις 20 εκατ. στον Παναμά

Προ ημερών μάλιστα ο δικηγόρος της ευρωβουλευτή είχε προχωρήσει σε κατηγορηματική διάψευση των δημοσιευμάτων που έφεραν την Εύα Καϊλή να έχει κάνει καταθέσεις ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ σε τράπεζες του Παναμά.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, έδωσε διευκρινίσεις τονίζοντας πως πρόκειται για «κατασκευασμένες» ειδήσεις. «Τα έγγραφα που εμφανίζουν την κ Εύα Καϊλή και μέλη της οικογένειας της να έχουν δεχθεί πολλά εκατομμύρια ευρώ σε δήθεν ονομαστικούς λογαριασμούς τους στον Παναμά από κρατική εταιρεία του Κατάρ μέσω της Εθνικής Τράπεζας του Κατάρ είναι προδήλως και κακότεχνα πλαστογραφημένα» αναφέρει σε δελτίο Τύπου ο κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος που υπογράφει ως πληρεξούσιος δικηγόρος της υπό έρευνα Ευρωβουλευτή.

Με αφορμή δημοσιοποίηση στο εξωτερικό, στοιχείων που εμφανίζουν την κ. Καϊλή και μέλη της οικογένειάς της, ως αποδέκτες μεγάλων χρηματικών ποσών ο κ. Δημητρακόπουλος αναφέρει : «Θα στείλουμε άμεσα στον κύριο Χαράλαμπο Βουρλιώτη, Πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες τα πλαστογραφημένα έγγραφα, ώστε άμεσα να επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές στον Παναμά και να πιστοποιηθεί αυθεντικά η πλαστογραφία τους, συγχρόνως δε θα αποσταλούν στην Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να εντοπιστεί ο πλαστογράφος που επιχειρεί να παραπλανήσει τους δημοσιογράφους και τους πολίτες».

Mε πληροφορίες από ΕΡΤ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.