- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Qatargate: «Γνώριζε η Εύα για τα χρήματα» - Νέες αποκαλύψεις για τις καταθέσεις Καϊλή & Τζιόρτζι
«Είπα στον πατέρα μου πάρε τη βαλίτσα και τα μπιμπερό» είπε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής
Qatargate: Νέες αποκαλύψεις για τις καταθέσεις της Εύας Καϊλή και του Φραντσέσκο Τζιόρτζι - Τα ρεπορτάζ των Le Soir και La Repubblica
Εξελίξεις στο Qatargate τις τελευταίες ώρες για την Εύα Καϊλή, τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι και τον «εγκέφαλο» Αντόνιο Παντσέρι.
Συγκεκριμένα, η βελγική εφημερίδα Le Soir και η ιταλική La Repubblica αναφέρουν σε εκτενή ρεπορτάζ τους τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε το κύκλωμα αλλά και τις πρώτες αντιδράσεις της Ελληνίδας ευρωβουλευτή όταν ξεσκεπάστηκε το σκάνδαλο.
Σύμφωνα με τη Le Soir, ο Τζιόρτζι στην κατάθεσή του στους ανακριτές προσπάθησε να αθωώσει την Εύα Καϊλή τονίζοντας πως «η Εύα προφανώς γνώριζε για την ύπαρξη των χρημάτων και την πηγή τους αφού ζούσαμε μαζί, αλλά δεν ήταν μέρος του δικτύου. Μου είχε πει πολλές φορές να σταματήσω γιατί την έβαζα σε κίνδυνο σε σχέση με τα καθήκοντά της».
Καϊλή: «Είπα στον πατέρα μου “πάρε τη βαλίτσα με τα χρήματα και τα μπιμπερό”»
Πρωταγωνίστρια σε ρεπορτάζ της La Repubblica ήταν η Εύα Καϊλή. Η καθαιρεθείσα αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που την ανέκριναν μετά τη σύλληψή της στην επιχείρηση της 9ης Δεκεμβρίου:
«Μετά τη σύλληψη του συντρόφου μου μπήκα στο γραφείο του. Έψαξα τα πράγματά του για να καταλάβω γιατί είχε συλληφθεί».
Ακολούθως, φαίνεται πως παραδέχθηκε πως βρήκε τη βαλίτσα με τα χρήματα, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και ένα κινητό τηλέφωνο: «οπότε τηλεφώνησα στον πατέρα μου, ο οποίος ήταν με την κόρη μου. Του ζητήσα να έρθει να πάρει τη βαλίτσα. Ήταν μια βαλίτσα από τον Παντσέρι που φύλαγε ο σύντροφός μου. Ήξερα ότι ο πατέρας μου θα ήταν με την κόρη μου γιατί είχα βάλει μπιμπερό στη βαλίτσα».
Τέλος, περιέγραψε τα τηλεφωνήματα που έκανε: «Στην αρχή προσπάθησα να καλέσω τον Παντσέρι αλλά δεν τον βρήκα οπότε προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Μαρκ Ταραμπέλα και τη Μαρία Αρένα. Δεν γνώριζαν γιατί δεν απαντούσε ο Παντσέρι. Άνοιξα τη βαλίτσα, άνοιξα και το χρηματοκιβώτιο. Ήξερα ότι (σ.σ. ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι) φύλαγε κάτι για το πρώην αφεντικό του, τον Αντόνιο Παντσέρι, και πιθανόν για το σημερινό αφεντικό του, τον Αντρέα Κοτζολίνο».
»Αυτά τα χρήματα ήταν που είχε δανειστεί (σ.σ. ο Τζιόρτζι) για την αγορά του διαμερίσματος». Σύμφωνα με τη La Repubblica το δάνειο για την αγορά του διαμερίσματος στις Βρυξέλλες ήταν στο όνομα της Εύας Καϊλή και τα μετρητά «ήταν η συνεισφορά του συντρόφου μου. Στην τσάντα αυτή ήταν περίπου 50-60.000 ευρώ, δεν ξέρω γιατί δεν είχα πρόθεση να ερευνήσω τις υποθέσεις του».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωθυπουργού - Αναλύει τις διεθνείς προκλήσεις και τον ρόλο της Ελλάδας
Ο πλήρης σχεδιασμός για οικονομία, κράτος, κοινωνία και ανάπτυξη την επόμενη χρονιά
Το νέο νομοσχέδιο και το ζήτημα της τηλεθέασης
Το ΥΠΕΝ επεκτείνει τα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Ειδική μέριμνα για ευάλωτα νοικοκυριά, φοιτητές και κλειστά ακίνητα
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.