Πολιτικη & Οικονομια

Βενιζέλος: «Κανείς δε με είπε Τούρκογλου»

Χαώδης συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
78347-158045.jpg

Χαώδης ήταν η χτεσινή, ενόψει της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης, συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, καθώς φαίνεται πως επικράτησε κλίμα μεγάλης οξύτητας, με τον πρόεδρο κ. Βαγγέλη Βενιζέλο εκτός εαυτού και ποικίλους διαξιφισμούς μεταξύ των βουλευτών. Κορυφαία ήταν η αναφορά του κ. Βενιζέλου στο λασπολογικό όνομα «Τούρκογλου», που ήταν δήθεν το πραγματικό του και το άλλαξε μετά, κάτι για το οποίο κατηγόρησε έμμεσα το περιβάλλον Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ομίλα Βενιζέλου, φέρονται να ειπώθηκαν περίπου τα εξής:

Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, υπουργός Υποδομών: Η ηγεσία φταίει που το κόμμα υπολειτουργεί, έχει απόσταση από την κοινωνία και δεν υπάρχει σχέδιο, ούτε στρατηγική.

Βαγγέλης Βενιζέλος:Πόσες ακόμα συνωμοσίες θα υπάρξουν; Εγώ σηκώνω τον σταυρό του μαρτυρίου και όλοι βάλλετε εναντίον μου. Υπάρχουν συνωμοσίες εναντίον μου… Άλλοι μου έστησαν το Ζάππειο. Κανείς δεν με έχει πει Τούρκογλου στη ζωή μου. Με έχουν πει σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Εύη Χριστοφιλοπούλου, υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Η εικόνα του κόμματος δεν είναι καλή και πως γι’ αυτό φταίνε όσοι μονίμως διαφωνούν.

Θάνος Μωραΐτης: Δεν μπορώ να δεχτώ ότι θα είμαι σ΄ ένα κόμμα με μια κυρίαρχη άποψη, πάντα υπήρχε πλουραλισμός. Κάποιοι είναι εκτός τόπου και χρόνου αν πιστεύουν ότι τα αδιέξοδα του ΠΑΣΟΚ έχουν να κάνουν με τις διαφορετικές προτάσεις και διαφωνίες. Κάποιοι θέλουν το ΠΑΣΟΚ μικρό κόμμα. Συνωμοσίες κάνουν οι καλικάντζαροι και η πέμπτη φάλαγγα.

Μιχάλης Κασσής: Ζητάω την παραίτηση του γραμματέα Νίκου Ανδρουλάκη, από τη στιγμή που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του. Το κόμμα έχει διαλυθεί. Ο πρόεδρος να δρομολογήσει την αντικατάσταση του κ. Ανδρουλάκη και να αναλάβει και ο ίδιος τις ευθύνες του, στο βαθμό που του αναλογούν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ