Πολιτικη & Οικονομια

Qatargate: Η Κομισιόν διαψεύδει ότι ελέγχεται ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Δήλωση του Επικεφαλής Εκπροσώπου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Έρικ Μαμέρ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Politico: Στο «κάδρο» και ο Μαργαρίτης Σχοινάς για το Qatargate
© EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Mαργαρίτης Σχοινάς - Qatargate: Διάψευση ότι ελέγχεται από την Κομισιόν 

Λίγες ώρες μετά τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Μαργαρίτης Σχοινάς ελέγχεται για το Qatargate, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν προχώρησε σε διάψευση. 

Ο Έρικ Μάμερ, επικεφαλής Εκπροσώπου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, χαρακτήρισε τις θέσεις που έχει εκφράσει για το Κατάρ ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν «σύμφωνες με αυτές της Επιτροπής», ξεκαθαρίζοντας ότι ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν δεν βρίσκεται υπό έρευνα.

«Σε σχέση με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου Μαργαρίτη Σχοινά σχετικά με τα εργασιακά δικαιώματα στο Κατάρ, οι θέσεις που έχει λάβει είναι σύμφωνες με αυτές της Επιτροπής. Δεν υπάρχουν αποκλίσεις ούτε διαφοροποιήσεις», τόνισε ο Έρικ Μαμέρ.

Για το ότι η πρόεδρος δεν σχολίασε το ζήτημα της εμπιστοσύνης της στον αντιπρόεδρο Σχοινά, ο κ. Μαμέρ είπε: «Η πρόεδρος στηρίζει ολόκληρο το Κολέγιο. Δεν χρειάζεται να το αναφέρει τώρα σε σχέση με κάποιο συγκεκριμένο μέλος του Κολεγίου, καθώς δεν υπάρχουν νέες εξελίξεις που να αφορούν το Κολέγιο».

Επίσης, ο κ. Μαμέρ διευκρίνισε ότι ο αντιπρόεδρος Μαργαρίτης Σχοινάς δεν βρίσκεται υπό έρευνα.

Την ίδια ώρα, ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Αντιπροέδρου της Κομισιόν, Βαγγέλης Δεμίρης, κάνει λόγο για «ψευδείς, ανυπόστατους και παραπλανητικούς ισχυρισμούς για δήθεν «διερεύνηση».

Οι συνεργάτες του Μαργαρίτη Σχοινά τονίζουν ότι ο Έλληνας Επίτροπος βρέθηκε στην έναρξη του παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ εκ της θέσεώς του – μιας και είναι μεταξύ άλλων αρμόδιος για τα σπόρ και υπογραμμίζουν ότι ταξίδεψε εκεί μαζί με με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ.

Σημειώνουν δε ότι δεν θα μπορούσε να μην εκπροσωπηθεί η ενωμένη Ευρώπη στην πρεμιέρα μίας τόσο μεγάλης διοργάνωσης.

Politico: Στο «κάδρο» και ο Μαργαρίτης Σχοινάς για το Qatargate

Σε δημοσίευμά του, το οποίο τιτλοφορεί «Σχοινάς υπό έλεγχο», το Politico αναφέρει τα ακόλουθα: «Κατά τη σημερινή ενημέρωση, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν δεν απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος παρευρέθηκε στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ εκ μέρους της Επιτροπής. Ο κ. Σχοινάς, επίτροπος από την Ελλάδα, έχει επικριθεί από τους ευρωβουλευτές για τα tweet του για το Κατάρ τους τελευταίους μήνες. Σε ένα πρόσφατο tweet, επαίνεσε το Κατάρ για "σημαντική και απτή πρόοδο στην εργασιακή μεταρρύθμιση", ζητώντας να διατηρηθούν αυτές οι μεταρρυθμίσεις».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ