- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Μην σύρετε άλλο στον βούρκο τη Δημοκρατία - Εκλογές στην ώρα τους
«Δεν ξέρω αν οι θεωρίες συνωμοσίας θα σας βοηθήσουν να διασωθείτε»
Παρακολουθήσεις - Βουλή: O Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τις εκλογές και επανέλαβε πως θα γίνουν στην ώρα τους
Ειδική αναφορά στις εκλογές έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στη Βουλή.
«Είμαστε σε προεκλογικό χρόνο αντικειμενικά. Λίγοι μήνες μας χωρίζουν. Το πολιτικό ημερολόγιο είναι ήδη πιο πυκνό, δεν χρειάζεται να το επιβαρύνουμε και με άλλη τοξικότητα. Θα επιμείνω στο διάλογο για μεγάλα, τα κρίσιμα, όχι τα μικρά, τα υποκριτικά» είπε και τόνισε: «Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και θα τις κερδίσουμε. Δεν ξέρω αν όλες αυτές οι θεωρίες συνωμοσίας θα σας βοηθήσουν να διασωθείτε την επόμενη ημέρα. Καλό θα ήταν να μη σύρετε άλλο στο βούρκο τη δημοκρατία μας».
Επιπλέον, πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση σε όλους να ψηφίσουν το νομοσχέδιο. «Το χθες είναι στα χέρια της δικαιοσύνης στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη να διαλευκάνει αυτή την υπόθεση» σημείωσε και πρόσθεσε ότι το αύριο είναι στα δικά μας χέρια και κανείς δεν έχει άλλοθι να μην ψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο.
Καταγγέλλοντας το «σίριαλ αθλιότητας, που περιλαμβάνει μια σειρά προσώπων», o πρωθυπουργός τόνισε πως «το ζητούμενο είναι η εναρμόνιση των αρχών της εθνικής ασφάλειας και των ατομικών δικαιωμάτων».
«Απ’ όλους έχει ο μπαξές, αλλά χωρίς ποτέ να δημοσιεύεται κανένα στοιχείο που θα επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό», είπε και συμπλήρωσε: «Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό απ’ όσους έστησαν τη σκευωρία της Novartis».
Έκανε μάλιστα λόγο για ισχυρισμούς «χωρίς καμία απόδειξη ειδικά την ώρα που οι πολίτες έχουν άλλες προτεραιότητες», χαρακτηρίζοντας ως «το τελευταίο σκαλί στην αθλιότητα» την εμπλοκή του ονόματος του στρατηγού Φλώρου. «Το κομματικό συμφέρον σταματά εκεί που ξεκινά το πατριωτικό καθήκον», υπογράμμισε. Κι αφού είπε «ως εδώ», επισήμανε ότι «η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της και θα βγάλει άκρη».
«Δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος ο εθνικός συκοφάντης τώρα σκέφτεται πως θα αποκαλύψει τον πραγματικό του στόχο. Το ομολογεί. Δεν είναι άλλος από την εγκυρότητα των εκλογών. Δικαιώνονται όσοι υποστήριζαν ότι ο κ. Τσίπρας θα θελήσει να βρει τρόπο να δικαιολογήσει την ήττα του σε λίγους μήνες. Περισσότερο παρά ποτέ αναγκαιότητα της χώρας επιμένω είναι η σταθερότητα, η συνέπεια και η συνέχεια», σημείωσε ο πρωθυπουργός.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Η επίσημη ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ για το πότε πληρώνονται κύριες και επικουρικές
Ολόκληρη η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας στο Athens Alitheia Forum
«Ενσαρκώνει τις κοινές μας αξίες: ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ισότητα, κοινωνική ένταξη» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην προκύπτουν βεβιασμένα συμπεράσματα ή δημόσιες κρίσεις»
«Κανένας καλύτερος από Μητσοτάκη» λέει το 54% των πολιτών
Η επαναλειτουργία του αγωγού Vardax ενισχύει τον ενεργειακό ρόλο της Θεσσαλονίκης στα Βαλκάνια
Από τους 14.000 πριν μερικά χρόνια περνάμε στους 19.000 το 2026, τόνισε ο υπουργός
Η βασική διαφορά είναι το μέγεθος και ο τρόπος κατασκευής
Πολιτικοί, δημοσιογράφοι και ερευνητές αναζητούν λύσεις για την παραπληροφόρηση – Νέες προκλήσεις
Η ΝΔ στο 34,1% στην εκτίμηση αποτελέσματος, με υψηλή κυβερνητική στήριξη στην άμυνα και χαμηλή δυναμική για νέα κόμματα
Το πρώτο αναβαθμισμένο αεροσκάφος αναμένεται να παραληφθεί εντός του 2027
Ισχυρά δημόσια οικονομικά και ανάπτυξη, η Ελλάδα κινδυνεύει από ενέργεια και γεωπολιτική αστάθεια
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών
Τα μέτρα θα ανακοινωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας
Αλλαγές στους ΚΑΔ από την ΑΑΔΕ, οδηγίες στις επιχειρήσεις για επικαιροποίηση στοιχείων
Στην Ολομέλεια το πόρισμα της Εξεταστικής, καμία παρέμβαση υπουργών στη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Η Ιρανή ακτιβίστρια σε μια καθηλωτική συζήτηση για το σκοτάδι του θεοκρατικού καθεστώτος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.